Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

ΑΔΕΔΥ: “ΣΥΝΕΧΙΣΗ της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση”

Με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, να ζητά από τις Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού, έως την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, να έχουν αποστείλει στη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπ. Δ.Α. συγκεντρωτικά στοιχεία, αναφορικά με την εφαρμογή των διαδικασιών της αξιολόγησης των υπαλλήλων τους, τη συνέχιση της απεργίας – αποχής των δημοσίων υπαλλήλων από την αξιολόγηση, ανακοινώνει η ΑΔΕΔΥ.
Η ανακοίνωση

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου που στη συντριπτική τους πλειονότητα, με αποφάσεις των συνελεύσεων, των πρωτοβάθμιων σωματείων τους και αποφάσεις των Ομοσπονδιών – μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απέχουν από την αξιολόγηση του Ν.4369/2016, του κ. Βερναρδάκη. Η τεράστια αυτή συμμετοχή στην απεργία-αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ εκδηλώθηκε  παρά τις όποιες πιέσεις ασκήθηκαν τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από ορισμένους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βλέποντας την καθολική, σχεδόν, συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, δια της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας Γεροβασίλη, προχώρησε στην έκδοση και νέας εγκυκλίου -3ης κατά σειρά- μέσα στο κατακαλόκαιρο με την οποία δίνει νέα παράταση (βλ. σχετική εγκύκλιο με ΑΔΑ:7ΖΖΞ465ΧΘΨ-ΥΘΟ) για την υποβολή των συγκεντρωτικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Προσωπικού – Διοικητικού, με νέα καταληκτική ημερομηνία στις 8 Αυγούστου 2017. Αυτό από μόνο του στοιχειοθετεί, πέραν των άλλων, την πλήρη παραδοχή της αποτυχίας της Κυβέρνησης να πείσει πως η αξιολόγηση που επιχειρεί είναι «ανώδυνη» και «επωφελής» για τους εργαζόμενους και τις Υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή, στην ίδια εγκύκλιο, επιβεβαιώνει πως η αξιολόγηση είναι πλήρως συνδεδεμένη με τις συνολικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, τα νέα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων, στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του Δημοσίου και τη δημιουργία του μικρού επιτελικού κράτους.
Μπροστά στη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία-αποχή, που στις περισσότερες των περιπτώσεων κινείται σε ποσοστά από 90 έως 100%, και τη μεγάλη επιτυχία που προδιαγράφεται σε όλο το Δημόσιο, η Κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια,  αναγκάζεται να θέσει νέα καταληκτική ημερομηνία από τη μία, για το πέρας της αξιολόγησης, αλλά και να εκβιάσει από την άλλη.
Ας μην έχει καμιά αμφιβολία η Κυβέρνηση για τον βαθμό «κατανόησης» των στοχεύσεων της προωθούμενης αξιολόγησης: τόσο τα συνδικαλιστικά στελέχη, όσο και κυρίως το συντριπτικό ποσοστό των εργαζομένων στο Δημόσιο έχουν καταλάβει πολύ καλά πως η προωθούμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη για επιστημονική και επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων. Δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Αντίθετα, επιχειρεί να λειτουργήσει ως ένα σύστημα ενοχοποίησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, μειώσεων μισθών, εκβιασμού και πειθαναγκασμού των εργαζομένων.
Η μαζική αποχή από την αξιολόγηση, εκτός από την παράταση, αυτή τη φορά οδηγεί την κυβέρνηση διά μέσω της Υπουργού της και σε προσπάθεια εκφοβισμού, δείχνοντας έτσι την άμεση και άνευ όρων υποταγή της στις απαιτήσεις των δανειστών, ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ, καθώς οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο πρέπει να έχουν και ένα εξωτερικό φόβητρο (προαπαιτούμενα 3ης αξιολόγησης). Ακόμη περισσότερο, η αρμόδια Υπουργός, σε ένα κρεσέντο ενθουσιώδους εφαρμογής αυτής της καταστροφικής πολιτικής, ισχυρίζεται ανερυθρίαστα πως «δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση αλλά συνταγματική επιταγή»!
Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα το ίδιο αποφασιστικά και ανυποχώρητα τον αγώνα με αγωνιστική αλληλεγγύη και να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης. Οι όποιες προσπάθειες της Κυβέρνησης να κάμψει το φρόνημα των εργαζομένων θα πέσουν στο κενό!"

3 σχόλια:

 1. Όχι δα & να αξιολογηθουμε απο κάποιους που δεν αξιολογήθηκαν απο κανέναν. Που αγνοούν πρωτιστως βασικές έννοιες διοικησης & δευτερευοντως & την ίδια την δουλεια τους. Αποχή μεχρι να μπει κάθε κατεργάρης στο παγκο του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΡΕΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΣΟ ΣΑΠΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ Η ΚΥΡΙΑ ΑΔΕΔΥ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ??
  ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΔΕΔΥ (ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΓΝΩΣΤΟ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ)ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΓΟ ΥΠΟΠΤΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΛΙΓΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή