oaednews

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Όλγα Γεροβασίλη: «Καμία αμνηστία στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους»

Πάντως το πειθαρχικό συμβούλιο στο Υπουργείο Εργασίας που ανήκει και ο ΟΑΕΔ  δεν έχει συνεδριάσει κατά το 2017.


Τα πειθαρχικά συμβούλια, υπάρχουν και λειτουργούν, εκτός από τρία συμβούλια που είναι στα νεοσύστατα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και στον ΕΦΚΑ και γι αυτό εκδώσαμε εγκύκλιο για την επίσπευση αυτών των διαδικασιών» δήλωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτή που «αποκατέστησε το αυταρχικό μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας που λειτούργησε ως δεξαμενή απολύσεων».


Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου, που επικαλούνται Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2016 και αναφέρεται στις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως, «προφανώς και δεν υπάρχει καμία αμνηστία για τους επίορκους, όπως ψευδώς αναφέρεται».
«Τρέχει κανονικά οποιαδήποτε υπόθεση δεν έχει κριθεί, και δεν υπάρχει αμνήστευση σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη προσθέτοντας πως, «υπάρχουν και αδικήματα, για τα οποία δεν προβλέπεται καν η παραγραφή».
«Υπήρξε καθυστέρηση το 2016 η οποία οφείλεται στη μεγάλη απεργία των δικηγόρων με αποτέλεσμα να πάει λίγο πίσω η διαδικασία», τόνισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης προσθέτοντας πως, «σήμερα οι ρυθμοί έχουν αποκατασταθεί».
Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε ότι, η έκθεση του ΣΕΕΔΔ δεν καταγράφει μόνο τις υποθέσεις στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά περιλαμβάνει και καταγράφει και υποθέσεις αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιατρικού προσωπικού, Σωμάτων Ασφαλείας κ.λπ., για τις οποίες ισχύει «διαφορετική διαδικασία, στην έκθεση όμως καταγράφονται όλες μαζί».
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σχετικά με τον αριθμό αυτών, «στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της δημόσιας διοίκησης εκκρεμούν 152 υποθέσεις αυτή τη στιγμή, αριθμός απόλυτα φυσιολογικός».
«Βλέπω τίτλους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά έρχονται για να φθείρουν την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία είναι η μοναδική κυβέρνηση αυτής της χώρας, τα τελευταία πολλά χρόνια, που δίνει πραγματικά τη μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή» κατέληξε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

9 σχόλια:

  1. Μακάρι να δίνει μάχη με τη διαφθορά & τη διαπλοκή. Μακάρι να παει επιτέλους κάθε κατεργάρης στο παγκο του. Άλλωστε βλάπτουν & την εικόνα του οργανισμού (εκτός απ τη ψυχή μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΚΑΚΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι σε λιγο θα μας πείτε ότι Και για τον... <> ΕΝΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ...
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ......
    ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ....
    ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από σκάνδαλα τον τελευταίο καιρό άλλο τίποτε. Κι όλα με τον ίδιο τρόπο. Καλά δεν υπάρχει κάποιος να ελέγχει αυτό το σύστημα; Και το χειρότερο, αν και κατάχρηση κάτι ακούγεται για δεύτερη ευκαιρία σε καταχραστές. Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι η δεύτερη ευκαιρία σε κάποιους σημαίνει αδικία γι αυτούς που εργάζονται και φυσικά δεν κλέβουν. Μήπως να δοθούν ονόματα στη δημοσιότητα μπας και σταματήσετε να φυγαδεύετε;;; να καλύπτετε κάποιους;;; πείτε το όπως θέλετε...

      Διαγραφή
  4. Μονο με δημοσιότητα θα σταματήσει αυτό . είναι κρίμα , πολύ κρίμα η ταλαιπωρια τοσων οικογενειών! Επιτέλους Σταματήστε το !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΛΟΥΦΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ.
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΛΗΡΩΝΕΤΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ 2011 ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??
    ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ??
    ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ??
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή