oaednews

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κάλεσμα αγώνα από τη «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση»


Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο την Πέμπτη
Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιοκαι στην πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στους δήμους στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ., καλεί η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση», σημειώνοντας τα εξής:
«Η χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠΟΕ - ΟΤΑ αποτέλεσε άλλο ένα επεισόδιο μιας νέας κοροϊδίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο προς τους συμβασιούχους, αλλά και προς όλους τους εργαζόμενους.
Κοροϊδεύει για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, όταν λέει ότι "εγγυάται το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας στους δήμους".

Κοροϊδεύει, όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση - με τη στήριξη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης - έχει αποφασίσει προ πολλού να παραδώσει την καθαριότητα στους ιδιώτες, αλλά και γιατί μόλις χτες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος δήλωσε πως "δίνουμε νέο περιθώριο χρόνου μέχρι την 10η Ιούλη στους δημάρχους Πελοποννήσου να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν ή όχι την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες".
Κοροϊδεύει ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι εισηγείται "τον απεριόριστο αριθμό προσλήψεων", αρκεί αυτές να γίνουν από τα ταμεία των δήμων, όταν είναι γνωστό ότι σχεδόν όλοι οι δήμοι έχουν οδηγηθεί οικονομικά "στο κόκκινο" κι όταν την ίδια στιγμή οι μνημονιακοί περιορισμοί στις προσλήψεις 1:4 είναι σε ισχύ.
Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός πρότεινε στην ΠΟΕ - ΟΤΑ 10.000 απολύσεις, αφού και αυτές οι κατ' ευφημισμό 2.500 προσλήψεις είναι αβέβαιο αν θα καλυφθούν από τους τωρινούς συμβασιούχους. Οσο για τα περί αυξημένης μοριοδότησης και την άρση του περιορισμού λόγω ηλικίας, αυτή είναι επί της ουσίας χωρίς αντίκρισμα και το ξέρουν καλύτερα απ' όλους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
Η τροπολογία της κυβέρνησης και οι πρωθυπουργικές "δεσμεύσεις" δεν είναι σχέδιο παραμονής των συμβασιούχων στις δουλειές τους, αλλά σχέδιο απολύσεων.
Η ευθύνη είναι στην κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, όχι μόνο γιατί απολύει αυτούς που καθαρίζουν τις πόλεις, αλλά και γιατί μαζί με δημάρχους, εισαγγελείς, προωθεί σχέδια καταστολής των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
Συνεχίζουμε! Ολοι και όλες για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων την Πέμπτη 29 Ιούνη.
Μόνιμη δουλειά ζητάει η εργατιάκαι ΟΧΙ απολύσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ».

2 σχόλια:

  1. Δώσε σκουπίδια στον λαό,να σε δουν πρωθυπουργό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τους ανικανους προισταμενους τι θα γίνει ??? Οι υπάλληλοι είμαστε στα όρια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή