oaednews

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου ΠΕΥ ΟΑΕΔ για αθώωση Πέτρου Καπετανόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ιστορία του Πέτρου είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Είναι μια περιπέτεια που έμελε να ζήσει. Για την ακρίβεια είναι ένας λαχνός που επέλεξε να τραβήξει. Γιατί ήταν επιλογή του να μην αδιαφορήσει, να μη γυρίσει την πλάτη, να μη λιποτακτήσει από τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Για τον Πέτρο δεν ήταν μία άτυχη στιγμή, που απλά βρέθηκε στο λάθος σημείο. Για τον Πέτρο ήταν τύχη να μπορέσει να υπερασπιστεί τα πιστεύω του. Εμείς, πάλι, είχαμε την τύχη να σταθούμε δίπλα του από την πρώτη στιγμή, τον Ιούλιο του 2012.
Η στιγμή της Αθώωσης ...


Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, αφού ο Πέτρος κινδύνευσε να καταδικαστεί, αφού κινδύνευσε να χάσει τη δουλειά του, αφού πέρασε από σαράντα κύματα και αλλεπάλληλες αναβολές, έπεσαν οι τίτλοι του τέλους. Αθώος και με τη βούλα! Στη συνείδηση μας, όμως, δεν χρειάστηκαν πέντε χρόνια. Στη συνείδησή μας ήταν αθώος από εκείνη την πρώτη στιγμή. Και όχι μόνο ήταν αθώος, αλλά συνάμα ήταν και ένας συνάδελφος σύμβολο της ειλικρίνειας, της ανθρωπιάς, του θάρρους. 

Το δικαστήριο, λοιπόν, αθώωσε σήμερα τον Πέτρο Καπετανόπουλο. Για όλους εμάς που ήμασταν δίπλα του αυτό το μακρύ διάστημα, η σημερινή μέρα ήταν μια αληθινή νίκη της απλής και άδολης  αλληλεγγύης. Ήταν μια νίκη ενάντια στην κάθε είδους αυθαιρεσία, μια νίκη ενάντια στην κάθε είδους αλαζονεία, μια νίκη ενάντια στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η δικαίωση του Πέτρου δικαίωσε την ελπίδα μας στους αγώνες! Όλη αυτή η διαδικασία μας ένωσε, μας δυνάμωσε, μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε να μιλάμε…

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε  και να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα. Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε τον δύσκολο μα ωραίο αγώνα μας! Θα συνεχίσουμε! Για όσους παρευρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και είδαν τις αγκαλιές και τα δάκρυα της χαράς, της ενότητας και της αλληλεγγύης, για όλους αυτούς, για τον Πέτρο και τον κάθε Πέτρο! Θα συνεχίσουμε! Με πίστη! Θα συνεχίσουμε!


   Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος   Ο Γ. Γραμματέας 

Μακράκης Γ.   Καραούλης Γ. 


5 σχόλια:

  1. Θα έχουμε κάποια ενημέρωση σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση των συναδέλφων στην Αθήνα με τη Διοικήτρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ MAΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΧΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΠΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ......ΑΡΕΣ ...ΜΑΡΕΣ....ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ

      Διαγραφή
  3. ΟΣΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣYΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ:ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ ΚΛΠ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 35-50...ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ) ΚΑΠΑΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ 55-60+; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΙΡΒΑΝΑ; TO MEGAΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΟΣΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθαριστε ΑΜΕΣΑ τον οργανισμό απο ανίκανους προισταμενους που μαζί με την "κλίκα" τους ασκούν συστηματικη ψυχολογικη επιθεση, ταπεινωτικη+υποτιμητικη συμπεριφορα στους υπολοιπους υπαλλήλους +κατ επέκταση στις οικογένειες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή