oaednews

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Έρευνας Ανίχνευσης Εκπαιδευτικών Αναγκών Υπαλλήλων Απασχόλησης και Ασφάλισης στα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ


(Ημ/νία Έναρξης διεξαγωγής και των (2) ερευνών: Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 – Ημ/ Λήξης: Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017)
ΓΕΝΙΚΑ
Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος επαναπροσδιορισμού του νέου μοντέλου λειτουργίας του Οργανισμού, η εκπαίδευση και επανεκπαίδευση προσωπικού αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και να ανταποκριθούν με επιτυχία στα νέα εργασιακά τους καθήκοντα, κατά τη μεταβατική περίοδο αλλαγών στον νέο αυτό τρόπο λειτουργίας του.

Η ανάδειξη του νέου οράματος του ΟΑΕΔ, καθώς και  η διάχυση γνώσης μεταξύ των υπαλλήλων του, θεωρείται βασικό στοιχείο για την προσωπική ανάπτυξη τους αλλά και την ανάπτυξη του Οργανισμού, ενώ η βελτίωση των δεξιοτήτων τους θεωρείται μέρος της ευρύτερης στρατηγικής "οργανωσιακής μάθησης", δηλαδή διοίκησης και αξιοποίησης της γνώσης που ήδη υφίσταται στον Οργανισμό.
Με βάση την πρόσφατη ανάλυση θέσεων εργασίας στα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ - προσδιορισμός καθηκόντων και επιμέρους εργασιών, αναγνώριση των αναγκαίων γνώσεων και δεξιοτήτων - πρόκειται να διενεργηθούν δύο (2) Έρευνες με αντικείμενο την ανίχνευση και καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών, που θεωρούνται απαραίτητες για την εκτέλεση των πιο σημαντικών εργασιών των Υπαλλήλων των ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ, που εργάζονται ως Υπάλληλοι Προγραμμάτων Απασχόλησης, και ως Υπάλληλοι Ασφάλισης.
Στόχος είναι τα επιμορφωτικά προγράμματα, που θα προκύψουν από τη διαδικασία αυτή, να στηρίζονται στα νέα περιγράμματα θέσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο βέλτιστος σχεδιασμός και η συνεχής προσαρμογή των παρεχόμενων εκπαιδευτικών δράσεων του ΟΑΕΔ στις πραγματικές ανάγκες των νέων αυτών ρόλων.
ΕΙΔΙΚΑ
Η διεξαγωγή των  δύο ανωτέρω ερευνών γίνεται με βάση το Σύστημα Ανίχνευσης Εκπαιδευτικών Επιμορφωτικών Αναγκών του ΕΚΔΔΑ.
Για την διεξαγωγή των δύο αυτών ερευνών ως Ερευνώμενη Ομάδα Στόχος, επιλέχθηκε το Σύνολο των Υπαλλήλων των ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ, που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και την ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Για κάθε Έρευνα θα συμπληρωθούν δύο (2)  “Ερωτηματολόγια”,  τα οποία διακρίνονται σε:
Ερωτηματολόγιο Ερευνώμενης Ομάδας: Περιλαμβάνει ερωτήσεις ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών και συμπληρώνεται από τους Υπαλλήλους Προγραμμάτων Απασχόλησης και τους Υπαλλήλους Ασφάλισης από το σύνολο των ΚΠΑ2 του Οργανισμού, που ανήκουν στην Ομάδα Στόχου της Έρευνας.
Συμπληρωματικό Ερωτηματολόγιο: Περιλαμβάνει ερωτήσεις που απευθύνονται στους Προϊσταμένους των Υπαλλήλων Προγραμμάτων Απασχόλησης και Ασφάλισης της Ομάδας Στόχου  της Έρευνας (ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ).
Θα λειτουργήσει helpdesk για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων/ερωτημάτων από την Δ/νση Εκπαίδευσης Προσωπικού (Β7), ως εξής:
Μαρία Χρονοπούλου: 210 9989793, email: mhronopoulou@oaed.gr, Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Επιμόρφωσης της Δ/νσης Εκπαίδευσης Προσωπικού, ως Συντονίστρια της Έρευνας Υπαλλήλων Προγραμμάτων Απασχόλησης στα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ, και Γιώργος Σάκκας: 210 9989669, email: g.sakkas@oaed.gr, στέλεχος της Δ/νσης Εκπαίδευσης Προσωπικού, ως Συντονιστής της Έρευνας Υπαλλήλων Ασφάλισης στα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ.
Σημειώνεται ότι μέχρι 30/06/2017 θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί και αποσταλεί όλα τα ερωτηματολόγια.
Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί  ότι σε επόμενη φάση η διαδικασία αυτή θα καλύψει το σύνολο των υπαλλήλων του Οργανισμού.

9 σχόλια:

  1. Για το 30-49 πότε θα μας πούνε! αφού καταργηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΕΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΦΕΡΤΕ ΝΕΟ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντάλα καλοκαίρι εκπαίδευση! πόσο εκπαιδευτικό είναι αυτό? Τι λέει η κ. Καραμεσίνη που είναι και Καθηγήτρια? Για τα σεμινάριο λέω που είναι την άλλη εβδομάδα. Παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν ανάγκες εκπαίδευσης στα συγκεκριμένα αντικείμενα, τι θα προσφέρουν τα ερωτηματολόγια παραπάνω, σε δουλειά να βρισκόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ!!!

      Διαγραφή
  6. Η εκπαιδευση των υπαλληλων οριζεται απο τη διοικηση κι οχι απο τους υπαλληλους. Συμφωνω οτι δεν γινονται εκπαιδευσεις με 40 βαθμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ... ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΜΩΣ

      Διαγραφή
  7. Η εκπαίδευση των υπαλλήλων ορίζεται απο την κοινη λογική. με την ανάληψη υπηρεσίας, κατα τη διαρκεια & συνεχως.την κυριότερη ευθύνη την έχουν οι προισταμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή