oaednews

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ενημερωτικό σημείωμα Ομοσπονδίας

Ενημερωτικό Σημείωμα

Μετά τη συνάντηση με τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη σας ενημερώνουμε ότι:
1. Υπεγράφη η πρόσληψη των 360 εργασιακών συμβούλων και από τον Υπουργό Οικονομικών κ Τσακαλώτο και η διαδικασία προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Ήδη απεστάλη στο Υπουργείο  Εργασίας, προκειμένου να βγουν οι ποσοστώσεις για ΑΜΕΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους κλπ. Οι 360 θέσεις εργασιακών συμβούλων είναι μέρος των 1.260 που έχουν εγκριθεί από το ΚΥΣΚΟΙΠ και που προβλέπονται στην πρόταση της διοίκησης.
2. Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που αναφέρεται στο προτεινόμενο οργανόγραμμα είναι 5.590.

Παραθέτουμε αναλυτικό πίνακα της πρότασης της διοίκησης για την κατανομή:
Κεντρική Διοίκηση: 604
Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και Νήσων: 1469
Περιφερειακή Διεύθυνση  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: 422
Περιφερειακή Διεύθυνση   Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας: 751
Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας: 402
Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου: 544
Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου: 277
Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης: 221
Εργασιακοί Σύμβουλοι: 900
Σύνολο: 5.590
2. Σχετικά  με το θέμα του "συναγερμού" των τελευταίων ημερών ζητήσαμε εξηγήσεις από τη διοίκηση. Επισημάναμε τις χρόνιες παθογένειες που οδηγούν σε τέτοιου είδους κρίσεις (ύπαρξη πολλών πληροφοριακών συστημάτων, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη εποπτείας, συντονισμού κλπ). Η Διοικήτρια συμφώνησε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα μετά την οριστική λήξη του συναγερμού, προκειμένου να αναγνωριστεί η συνεισφορά των συναδέλφων, να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη περίπτωση ως παράδειγμα προς αποφυγή και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την αποφυγή τελεσιγράφων στο μέλλον.
3.  Θέσαμε ξανά το ζήτημα της νομικής προστασίας των συναδέλφων, ιδίως δε  σε περιπτώσεις που ακολουθούν πιστά τις έγγραφες  οδηγίες της διοίκησης και βρίσκονται και κατηγορούμενοι και με ΕΔΕ... Συμφωνήθηκε η στήριξη της διοίκησης σε αυτές τις περιπτώσεις.  
4. Όσον  αφορά στους συναδέλφους με δικαστικές αποφάσεις η Διοικήτρια επιβεβαίωσε και επανέλαβε τη θετική της στάση απέναντι στο ζήτημα. Σχετικά με το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/3  συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας και συνάντηση με τη Διευθύντρια της Υπουργού Εργασίας, κ. Καββαθά, από την οποία ζητήσαμε την άμεση κατάθεση της τροπολογίας που αφορά στη δυνατότητα της παραίτησης του ΟΑΕΔ από τα ένδικα μέσα. Η κ. Καββαθά μας ενημέρωσε ότι είναι σε συνεργασία με το ΥΔΜ  και επεξεργάζονται το θέμα. Ορίστηκε νέο  ραντεβού για την Τρίτη, 28 Μαρτίου.
5. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε σταδιακά η εφαρμογή της αναπροσαρμογής των επιτοκίων και της επιστροφής των σχετικών ποσών για τους δανειολήπτες συναδέλφους, ζήτημα που   εκκρεμούσε εδώ και χρόνια.
Σχετικά με όλα τα ως άνω και ότι νεότερο προκύψει θα σας κρατάμε ενήμερους.


      

2 σχόλια:

  1. Να δει η Διοίκηση τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό,με ιδιαίτερη βαρύτητα στα στα ΚΠΑ με μειωμένη έως ανύπαρκτη στελέχωση.
    Υπάρχουν ΚΠΑ,που για να πληρώσουν τους Επιδοτούμενους ανέργους περιφέρονται οι αιτήσεις τους σε όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάντε κάτι για τα παιδιά με τις δικαστικές αποφάσεις . Δεν μπορείς από την μία να ζητάς 360 άτομα και από την άλλη να διώχνεις υπαλλήλους με δεκαετή εμπειρία στο ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή