oaednews

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ANAKΟΙΝΩΣΗ ΟΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Τηλ.9989661,9989686


                                                                                                       
                                                                                                    Αθήνα, 7/3/2017
                                                                                                    Αριθ.Πρωτ.100                                                                                                           
ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ


Συναδέλφισσες,οι

Πριν λίγες μέρες ,ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης Διευθυντών στις εκπαιδευτικές μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ.. Περάσαμε από διάφορες φάσεις εξέλιξης των διαδικασιών επιλογής στελεχών των διευθύνσεων των σχολείων μας. Ο ιδρυτικός βασικός νόμος 1566/1985 παρά το γεγονός ,ότι μετά την ένταξη των σχολικών μονάδων στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευσης προσδιόριζε την εναρμόνιση και σε αυτό τον τομέα με τα τεκταινόμενα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ουδέποτε εφαρμόστηκε. Από την έγκριση του καταλόγου  των αρεστών Διευθυντών σχολείων από τις εκάστοτε Διοικήσεις του Ο.Α.Ε.Δ. ,περάσαμε σε ένα σύστημα, που μετρά κριτήρια προϋπηρεσίας, βαθμίδας πτυχίου, και επιπλέον πέραν του βασικού πτυχίου τίτλων ενώ παράλληλα υπήρξε και διαδικασία προσωπικών συνεντεύξεων. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ενέργεια, όπου τα θετικά στοιχεία είναι περισσότερα από τα αρνητικά.


Ωστόσο η Ο.Ε.Λ. έχει γίνει παραλήπτης αρκετών διαμαρτυριών, ενστάσεων και καταγγελιών συναδέλφων, που θέτουν ζητήματα αξιοκρατικών διαδικασιών καθώς και αξιοπιστίας ορισμένων αξιολογήσεων κυρίως για τη διαδικασία των συνεντεύξεων ,που έγιναν από τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Ενημερώνουμε τον κλάδο, ότι ως Ο.Ε.Λ. έχουμε υποβάλει αίτηση προς τη Διεύθυνση Διοικητικού και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τη χορήγηση του συνόλου της βαθμολογίας αντικειμενικών κριτηρίων και της συνέντευξης αναλυτικά από κάθε μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στο αίτημα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ακόμη και εκπαιδευτικοί, που υπέβαλαν αιτήσεις χορήγησης στοιχείων και έλαβαν μέρος στην διαδικασία δεν έλαβαν κάποια απάντηση. Μέχρι να συγκεντρωθούν και να μελετηθούν τα στοιχεία τα οποία θα συζητηθούν στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ. , θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να επισημάνουμε ορισμένα θέματα.

Ο νόμος 4387/2016 είχε βασικές ελλείψεις στην διαδικασία των ενστάσεων. Δεν είναι δυνατόν τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ,που κρίνουν εκπαιδευτικούς να κρίνουν τα ίδια και τις ενστάσεις τους. Η πρόβλεψη του νόμου με δεδομένο ότι σωστά προέβλεπε διαδικασία ενστάσεων αυτή έπρεπε να διεκπεραιωθεί από διαφορετική επιτροπή. Κριτές και κρινόμενοι δεν κάνουν την ίδια εργασία. Από την διαδικασία των συνεντεύξεων σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν τεράστιες αποκλίσεις βαθμολογιών από το μέσο όρο βαθμολογίας όλων των μελών του Υ.Σ., γεγονός, που κρίνει τοποθετήσεις Διευθυντών. Ακόμη καταγράφηκαν ερωτήσεις κατά τη συνέντευξη εκτός θέματος αξιολόγησης της προσωπικότητας και των κριτηρίων ,που προβλέπει ο νόμος 4387/2017.

Συναδέλφισσες/οι

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε ,με ότι έχει συμβεί και ότι έχει βιώσει κανείς σε προσωπικό επίπεδο μέσα από ματαιώσεις, πίκρες, ενστάσεις και οργή αλλά και καταξίωση. Καλούμε τους συναδέλφους αν έχουν να προσφέρουν κάτι συγκεκριμένο με στοιχεία να επικοινωνήσουν με κάθε τρόπο με το Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ.. Πιστεύουμε ότι απειλές ,που εκτοξεύονται με τάσεις ανθρωποφαγίας είναι κατακριτέες. Τις καταγγέλλουμε και καλούμε όλους να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα ,που πηγάζει από την αποκατάσταση του δικαίου, αλλά και την προσωπική άποψη και θέση όλων μας  για βελτίωση του συστήματος. Η Ο.Ε.Λ. θα επανέλθει στο θέμα μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα αξιολογήσει τα στοιχεία που θα μας δοθούν.
                                         
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

I. ΠΑΠΑΤΣΕΧΙΛΙΔΗΣ                                                            Α. ΜΠΟΛΟΦΗ
                                                               


1 σχόλιο:

  1. Σ'αυτο το blog έχουν γραφτει & γράφονται ποσά & ποσα ! Συνεπως οι εκπρόσωποι των εργαζομενων αντιλαμβάνονται πολλά παρα πολλα. Ας πράξουν για όλα άμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή