Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Η Αξιολόγηση υπαλλήλων και προϊσταμένων

Για πρώτη φορά θα αξιολογηθούν με το νέο σύστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι, με τη διαδικασία να είναι διαφορετική για το κατώτερο προσωπικό και διαφορετική για τους προϊσταμένους.
Πρόκειται για δύο κατηγορίες υπαλλήλων που η αξιολόγησή τους θα γίνει με διαφορετικά έντυπα.

Με απόφασή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ καθορίζει, τη μορφή και το περιεχόμενο των «Εντύπων Έκθεσης Αξιολόγησης» των υπαλλήλων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 14 του ν. 4369/2016 “Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια − αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις”).
Στην Υπουργική Απόφαση ορίζονται οι προδιαγραφές των εντύπων, τα κριτήρια πάνω στα οποία γίνεται η αξιολόγηση, τα πεδία που συμπληρώνονται και κάθε άλλη συναφής λεπτομέρεια που είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση των ζητημάτων της αξιολόγησης.
-Η αξιολόγηση των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του  άρθρου 14 του ν. 4369/2016  πραγματοποιείται στο έντυπο Α΄.
Στην   πρώτη   σελίδα   του   εντύπου   Α`, η οποία συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αξιολογούμενο, περιλαμβάνονται:
α)  Τα στοιχεία του φορέα
β)  Το ακριβές χρονικό διάστημα της περιόδου αξιολόγησης του προϊσταμένου
γ) Τα  στοιχεία  του  αξιολογουμένου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα, κλάδος/ειδικότητα, βαθμός και θέση ευθύνης που κατέχει ο αξιολογούμενος)
δ) Οι  τίτλοι  σπουδών  του αξιολογούμενου και  η  επιμόρφωση που παρακολούθησε κατά το έτος που αφορά η αξιολόγηση
ε)  Η  συνοπτική  περιγραφή  του  έργου  που  επιτελέσθηκε  από την οργανική μονάδα, στην οποία ανήκει ο αξιολογούμενος καθώς και του έργου που επιτελέσθηκε από  τον αξιολογούμενο στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του.
-Η αξιολόγηση των υπαλλήλων των κατηγοριών/εκπαιδευτικών βαθμίδων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ),  Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του  άρθρου 14 του ν. 4369/2016,  πραγματοποιείται στο έντυπο Β΄.
Η αξιολόγηση των υπαλλήλων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών γίνεται με το έντυπο   Β`.
Δείτε το ΦΕΚ και τα έντυπα της αξιολόγησης ΕΔΩ

9 σχόλια:

 1. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ Α ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.... ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ???????????? ΤΙ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μη ζορίζεσαι.
   Αυτό δεν είναι τίποτα.
   Τα μεγάλα ζόρια έρχονται στην πορεία.

   Διαγραφή
 2. Το θεωρώ αυτονόητο πως Πειθαρχικως & ποινικως διωκόμενοι προϊστάμενοι δεν θα αξιολογήσουν κ.μακρακη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙΤΟ ΒΙΣΜΑ,Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ?
  ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ?
  ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήπως θες να πείς ότι είναι προδιαγεγραμμένες οι τοποθετήσεις των προϊσταμένων και τα υπόλοιπα είναι "να έχουμε να λέμε" εμείς οι ... "υπόλοιποι";

   Διαγραφή
 4. ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΑΣΙΕΝΤΣΑ ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ Κ.ΜΑΚΡΑΚΗ?? ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η Κ.ΛΑΤΣΗ & Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν χρειάζεται να αποτυπωθεί σε έντυπο η "βαθμολογία πασιέντζας".
   Θα βγαίνει αυτόματα και ανάλογα με το χρόνο και τα παιχνίδια που θα τελειώνει κάποιος.

   Διαγραφή
 5. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ. (ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΛΠ )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΙΔΙΑ ΣΑΒΟΥΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ....ΜΑ.....ΚΑ...ΚΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή