oaednews

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Το νομικό πλαίσιο για το bulling

Με το νόμο 4322/2015 άρθρο 8, το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:  Άρθρο 312. 

                             Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.
  1. Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση, όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν η πράξη τελείται μεταξύ ανηλίκων δεν τιμωρείται εκτός αν η μεταξύ τους διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη από τρία (3) έτη, οπότε επιβάλλονται μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα.
  2. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλεια του ή του το έχουν εμπιστευθεί για ανατροφή, διδασκαλία, επίβλεψη ή φύλαξη έστω προσωρινή, αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με συστηματική παραμέληση των υποχρεώσεων του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται υπαίτιος να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας.

10 σχόλια:

  1. ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΣΤΟ....ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ....ΜΑΣ ..ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ...ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω. Τι γινεται με το ενδοοργανικο μπουλινγκ;

      Διαγραφή
    2. Το πιθανότερο είναι να βρεθείς κατηγορούμενος .... !

      Διαγραφή
  2. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ AΔΙΚΗΜΑ? ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ-ΑΓΑΠΗΤΗ
      ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΩΦΕΥΕΙ!
      ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΟΙΗΚΗΤΕΣ.
      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΚΗΤΗ.
      ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙ Η ΑΠΟ ΕΤΩΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ,ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΠΕΣΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ:1)ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. 2)ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ NOMO. 3)ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Επιπλέον επέτρεψε μου να σου θυμίσω τη σκέψη του Ρούσβελτ : "Όταν υπάρχει ανάγκη να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις λάθος. Το χειρότερο απ’ όλα είναι να μην κάνεις τίποτα". Δυστυχώς αλλά τα δείγματα γραφής της τωρινής Διοίκησης (ή Διοικητή του ΟΑΕΔ)THN ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

      Διαγραφή
    3. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

      Διαγραφή
  3. Πειθαρχικως & ποινικως διωκομενος προισταμενος, μεταξύ αλλων &για bulling ,είναι στη θέση του. Είναι υγιές για τους υπαλληλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στην θέση του και σου φαίνεται περίεργο , όταν σε άλλον δεν ασκήθηκε καν δίωξη και αντ΄αυτού διώκονται αυτοί που κατήγγειλαν βαριές παραβάσεις του προισταμένου??????????????????????????? Και αυτός συνεχίζει να είναι στην θέση του ενώ οι υπάλληλοι ΟΧΙ!!!!!!!!!!! Τρομερές μεθοδεύσεις !!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Η διοικητρια άραγε τα διαβάζει όλα τα παραπανω??!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή