oaednews

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ενστάσεις από τους πρώην εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Λάρισα»

Ενστάσεις από τους πρώην εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Λάρισα»  για  την απόφαση της κυβέρνησης, σχετικά με την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 1.000 ευρώ, αφού από τους 557 που την ζητούσαν τελικά θα το πάρουν μόνο οι 225. Μάλιστα, με την πρώτη απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, την ενίσχυση δικαιούνταν μόνο 15 άτομα (!), αφού αφορούσε μόνο τους ανέργους που πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν επίδομα ανεργίας.
Μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας στο υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ, έγινε τροποποίηση και στο νέο ΦΕΚ αναφέρεται ότι την ενίσχυση δικαιούνται οι άνεργοι πρώην εργαζόμενοι, που κατά τη δημοσίευση της απόφασης είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Αλλά και με τη νέα απόφαση αποκλείονται περισσότεροι από τους μισούς δικαιούχους, αφού έχουν μεσολαβήσει 3 περίπου χρόνια από τότε που έκλεισε η επιχείρηση (υπαγωγή στο άρθρο 99), με αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν βρει δουλειά κάπου αλλού. Υπάρχουν, μάλιστα, μερικοί που χάνουν την ενίσχυση, επειδή στο χρονικό διάστημα το οποίο πιστώνεται το έκτακτο επίδομα είναι εορταστική περίοδος και απασχολούνται εποχιακά για κάποιες μέρες, λόγω αυξημένης κίνησης της αγοράς, ενώ μετά θα είναι άνεργοι πάλι...

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων προχώρησε σε ένσταση, την οποία κατέθεσε στο υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ, επιμένοντας στο αρχικό του αίτημα για έκτακτο εφάπαξ οικονομικό βοήθημα σε όλους τους απολυμένους της αλυσίδας «Λάρισα ΑΒΕΕ», όλους όσοι αναγράφονται στο σχετικό πίνακα που έχει αποσταλεί από το Σύλλογο, όλους όσους απέλυσε ο σύνδικος της πτώχευσης, αφού ελεγχθεί από την αρμόδια υπηρεσία η εργασιακή σχέση τους με την επιχείρηση.
Στις προσχηματικές απαντήσεις του υπουργείου, που λέει... «μη μας ζητάτε να παρανομήσουμε», ο Σύλλογος ανταπαντά με σαφήνεια ότι ζητά να υπάρξει σχετική νομοθεσία υπέρ των εργαζομένων, ενώ τονίζει: «"Στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάμε για σχοινί", γιατί με βάση ποιο νόμο οι πρώην εργαζόμενοι ήταν και είναι 15 μήνες απλήρωτοι, με βάση ποιο νόμο και ποια λογική δεν πήραν αποζημίωση, με βάση ποιο νόμο και ποια λογική κόπηκαν νερά και ρεύματα στους απολυμένους και απλήρωτους των σούπερ μάρκετ "Λάρισα";».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου