oaednews

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΩ!

Η σύζυγός μου απολύθηκε από την τελευταία της δουλειά  ως γραμματέας, το 2010.
Δεν έχει βρει ακόμα δουλειά.
Για την ακρίβεια για 6 χρόνια ΔΕΝ έψαχνε για δουλειά.
Κατά καιρούς μού ανέφερε κάποιες δικαιολογίες:
-Κατ αρχάς δήθεν, λόγω της εγκυμοσύνης της .Τυχαίο ήταν που έμεινε έγκυος τότε; (Υποψιάζομαι πως πιθανότατα εκμεταλλεύτηκε την περίοδο που έπαιρνε επίδομα ανεργίας).ΔΕΝ έψαχνε για δουλειά.
-Επειδή ανέτρεφε το παιδί της- και παιδί μας ,για να είμαστε ακριβείς, όσο ήταν μωρό. ΔΕΝ έψαχνε για δουλειά.

-Επειδή κατά το δεύτερο χρόνο της ανεργίας της, το 2012 ξεκίνησε να φροντίζει τον υπέργηρο-κατάκοιτο πατέρα της ,ο οποίος άρχισε να ζει μαζί μας. ΔΕΝ έψαχνε για δουλειά.
-Της έλεγα να προσλάβουμε κάποια κυρία να φροντίζει παιδί και παππού. Απαντούσε  στο στυλ «με 500 ευρώ μισθό που μού δίνουν στην πιάτσα  ή θα μπαίνουμε μέσα αν δίνω αξιοπρεπές μεροκάματο σε κάποιον ή θα αναγκαστώ να δίνω εγώ μεροκάματο ξεφτίλας ,αν θέλω να μού μένει και κάτι».ΔΕΝ έψαχνε για δουλειά.

Όταν πέρυσι πέθανε ο πατέρας της, ξεκίνησε μεν να ψάχνει για δουλειά(το επιβεβαιώνω), αλλά  συγγνώμη, ξέρετε πόσα μόρια για διαγωνισμούς έχει μαζέψει τόσο καιρό που ΔΕΝ έψαχνε  για δουλειά; Είναι  ΔΙΚΑΙΟ αυτό για όποιον και όποια όλα αυτά τα χρόνια έτρωγαν τους δρόμους με το κουτάλι ψάχνωντας;
Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της συμμόρφωσής μας με το νέο κανονισμό-αν ισχύσει-του ΟΑΕΔ ,και στα πλαίσια της ισονομίας, ετοιμάζομαι να διαγράψω αναδρομικά. την αγαπημένη μου σύζυγο απ τα μητρώα  ανέργων, για όσο καιρό κορόιδευε το ελληνικό κράτος και τό παιζε άνεργη.
Έτσι;

Π.ΚΑΠ.Περιστέρι

6 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ !!! ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΟΑΕΔ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς καλέ μου φίλε να μου απαντήσεις γιατί έπρεπε να περιμένεις έξη χρόνια για να διαγράψεις την κάρτα της κυρίας σου; Γιατί ο Οργανισμός και εσύ αφού υπηρέτης το συμφέρον της κοινωνίας επέτρεπες στην κυρία σου να διατηρεί κάρτα ανεργίας ενώ δεν έψαχνε για εργασία; Μήπως βολευόταν όλοι η οικογένεια με την συγκεκριμένη κατάσταση και η κυρία διατηρούσε την κάρτα διότι είχε κάποια άλλα δευτερογενή οφέλη ; ( πχ. Φόρο ελαφρύνσεις, δωρεάν μετακίνηση , αυξημένα μόρια λόγω συνεχόμενης ανεργίας σε προκηρύξεις δες κοινωφελή ;) . Γιατί τώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάλληλους προϊσταμένους χρειαζεται ο οργανισμος. Όλα είναι θέμα προϊσταμένου.ποσο διαβασμενος είναι, κατα ποσο ορθά εφαρμόζει & εμπνέει το όραμα +την αποστολη του οαεδ στους υπαλλήλους & δεν αποτελεί τροχοπέδη στο έργο τους. Ελπίζω η διοίκηση να τα διαβαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δικός μου σύζυγος είναι γραμμένος άνεργος στον ΟΑΕΔ δεκαπέντε (15) παρακαλώ χρόνια και κατά καιρούς δούλευε "μαύρα".
    Δεν δηλώνει στον ΟΑΕΔ τις εργασίες και συνεχίζει να έχει κάρτα ανεργίας, κοροϊδεύοντας το Κράτος.
    Να δηλώσει τις δουλειές που κάνει και να χάσει την κάρτα ανεργίας ή όχι;
    Τι λές κι εσύ, σαν υπάλληλος του ΟΑΕΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΡΓΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΕΡΓΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΙΤΛΟΥ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ?
    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ, ΜΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή