oaednews

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ



Η Κυβέρνηση ,το Υπ. Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, στα πλαίσια «υποχρεώσεων προς την ΕΕ», προωθούν τον Κανονισμό  «καθορισμού μέτρων ελέγχου της ανεργίας, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των ανέργων καθώς και επιβαλλόμενων κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σε υποχρεώσεις». Η έξωθεν υποταγή, δεν αναιρεί το χαρακτήρα του Κανονισμού, που  χωρίς υπερβολή πρόκειται για ένα έκτρωμα φασιστικής σύλληψης και λογικής.

Τι άλλο από φασιστική λογική είναι η θεσμοθέτηση  φακελώματος  των ανέργων, με τον ασφυκτικό έλεγχο ενεργειών και «παραλείψεων»;Τι άλλο από φασιστική πρακτική είναι ο διαχωρισμός των ανέργων σε «νομοταγείς» και μη; Τι άλλο από φασιστική πρακτική είναι ο αποκλεισμός της κατηγορίας των  «μη νομοταγών» από τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης; Και συμπληρωματικά: Τι άλλο από ανθρωποφαγικός θατσερισμός, είναι ο στιγματισμός του ίδιου του άνεργου με την επίρριψη  σε αυτόν προσωπικά της ευθύνης  για την κατάσταση της ανεργίας του;


Ο ΟΑΕΔ θα έπρεπε να είναι εκείνη  η δημόσια υπηρεσία η οποία λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας για όλους εκείνους οι οποίοι απολύονται από τη δουλειά τους και για όσο καιρό αυτοί παραμένουν  άνεργοι. Οφείλει να είναι  η υπηρεσία που με  προγράμματα στήριξης και απασχόλησης, θα βοηθά τον κόσμο της ανεργίας στην προσπάθεια  για επανένταξη σε κανονικές θέσεις εργασίας.  Ειδικά στην περίοδο αυτή, που περιγράφεται  ως περίοδος οικονομικής κρίσης, (προσωπικά, μια και η κρίση δεν αφορά όλους, πιστεύω πως απλά είναι περίοδος που αναδιανέμεται ο πλούτος προς όφελος των πλουσίων),ο ΟΑΕΔ θα έπρεπε να είναι δημόσια υπηρεσία αιχμής. Αυτή την προσδοκία έχουν όλοι οι  εργαζόμενοι που πληρώνουν  σε όλο τον εργασιακό βίο εισφορές ασφάλισης για τις περιόδους της ανεργίας τους. Ειδικά λοιπόν την περίοδο αυτή, το αίτημα των συνδικάτων, καθώς και των συλλογικοτήτων ανέργων, είναι δικαιολογημένα η επέκταση της χρονικής διάρκειας του επιδόματος ανεργίας, ειδικά μάλιστα σε περιπτώσεις που ο καπιταλισμός πετάει ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων (ηλικιακές, ειδικότητες κλπ)εκτός παραγωγικής διαδικασίας.
Αντί γι αυτά, που θα ήταν στοιχειώδης φροντίδα μιας, με ψήγματα αριστεράς, κυβέρνησης, οι Συριζανέλ χρησιμοποιούν τον ΟΑΕΔ ως μηχανισμό καθυπόταξης και επιβολής αντεργατικών μέτρων.

Τα μέτρα όπως περιγράφονται στον Κανονισμό:
-Ο ΟΑΕΔ υποχρεώνει τον άνεργο, να υποβάλει αποδεικτικά στοιχεία των ενεργειών που έκανε για να βρει δουλειά. Τέτοια στοιχεία θεωρούνται  οι αιτήσεις για πρόσληψη, η συμμετοχή σε συνεντεύξεις  κλπ -ακόμα και η επαφή με ιδιωτικά γραφεία εργασίας!)  Αν δεν τα προσκομίσει, ο ΟΑΕΔ διακόπτει την κάρτα ανεργίας, καθώς και το επίδομα ανεργίας-σε όποιον το λαμβάνει.
-Ο ΟΑΕΔ  υποχρεώνει τον άνεργο να δέχεται την οποιαδήποτε, προσφερόμενη από τον Οργανισμό, εργασία, κατάρτιση, συμβουλευτική υπηρεσία, και σε ό, τι αφορά την εργασία με ελάχιστους μόνο περιορισμούς στο ύψος του μισθού. Οι περιορισμοί αυτοί αίρονται προοδευτικά όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος ανεργίας. Όσο περισσότερο χρόνο άνεργος είναι κάποιος τόσο πιο αναλώσιμος θεωρείται. Στη μακροχρόνια ανεργία, οι άνεργοι υποχρεούνται  να αναλαμβάνουν εργασία με τον κατώτατο μισθό! Με άνω του 18μηνου ανεργία, ο άνεργος υποχρεούται να εργαστεί σε οποιαδήποτε ειδικότητα, ξανά με τον κατώτατο μισθό.
 Σε κάθε περίπτωση, μη αποδοχή προσφερόμενης θέσης εργασίας, κατάρτισης, συμβουλευτικής οδηγούν ξανά σε διακοπή της κάρτας και του επιδόματος ανεργίας!
     
Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος:
-Ποιος είναι ο λόγος της υποχρεωτικότητας στην προσκόμιση στοιχείων αναζήτησης εργασίας; (Η ερώτηση του αρμόδιος υπάλληλου προς τον άνεργο για τις ενέργειες που έκανε στα πλαίσια της συμβουλευτικής, είναι ενέργεια κατανοητή, απαραίτητη και υπεραρκετή).
-Ποιος ο λόγος στην επιβολή ποινών στη μη αποδοχή μιας θέσης εργασίας;
Δεν είναι αρκετή ως «ποινή», η συνέχιση της κατάστασης της ανεργίας;

Θεωρώ πως η επιβολή ποινών σε όλες αυτές τις περιπτώσεις εξυπηρετεί μια σειρά από στόχους:
α) Να επιρρίψει την ευθύνη της ανεργίας στους ίδιους τους άνεργους ,αθωώνοντας τις πολιτικές των μνημονίων και το ίδιο το σύστημα που γεννά την ανεργία.
β) Να συνηθίσει ο κόσμος της ανεργίας (δυνητικά όλοι μας δηλαδή) τη νέα σκλαβιά: να αποδεχτούμε τη μείωση των απαιτήσεών μας στο μεροκάματο, στο ωράριο, στις συνθήκες εργασίας
γ) Να εμφανιστούν μειωμένα ποσοστά ανεργίας (δηλαδή  μία ανεργία δήθεν «πλασματική» της στατιστικής υπηρεσίας και μία  δήθεν «πραγματική»- αυτών δηλαδή που είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν την οποιαδήποτε δράση με τους οποιαδήποτε όρους),
δ) Η εξοικονόμηση χρημάτων από τις περικοπές των επιδομάτων.

Μερικά επιπλέον σχόλια:
-Ο Κανονισμός και οι ποινές που επιβάλλει, είναι ένας ωμός εκβιασμός που γίνεται στον άνεργο προς όφελος της εργοδοσίας. Παράλληλα μετατρέπει τον ΟΑΕΔ από υπηρεσία ασφάλισης, σε αστυνομικό-δικαστικό μηχανισμό και τους υπαλλήλους του σε ανακριτικούς υπαλλήλους. Ειδικά σε μια περίοδο που διαρρέεται πως πρόκειται να  γίνουν προσλήψεις 360 νέων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ, ως εργασιακών συμβούλων, είναι εύλογο να υποθέσει κανείς πως οι νέοι υπάλληλοι αντί να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες για την εξυπηρέτηση του κοινού, θα είναι αυτοί που θα παίξουν το ρόλο των άγρυπνων ντετέκτιβ-δικαστών.
-Ο Κανονισμός λειτουργεί εξευτελιστικά για τον άνεργο(-έκανες ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να βρεις δουλειά σήμερα ΡΕ; )Αν δε, ο άνεργος αρνηθεί στο διηνεκές να δώσει τα στοιχεία αναζήτησης, μετατρέπεται σε άνεργο τρίτης κατηγορίας ,χωρίς δικαίωμα επιδότησης, χωρίς δικαίωμα ασφάλισης μέσω κάρτας ανεργίας, χωρίς δικαίωμα μοριοδότησης σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, χωρίς δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης. (Επιπλέον είναι βέβαιο πως  η διαδικασία του ελέγχου των ανέργων, είναι απόλυτα διαβλητή, καθώς δεν είναι δυνατόν πρακτικά να ελέγχεται το σύνολο τους. Έτσι θα μπορεί να μοριοδοτείται για τον ΑΣΕΠ, άνεργος στο οποίο δεν έγινε έλεγχος, σε βάρος ανέργου που ελέγχθηκε και τιμωρήθηκε σύμφωνα με τα κριτήρια του Κανονισμού).
-Εμφανές είναι πως στον έλεγχο ,χωρεί η οποιαδήποτε αυθαιρεσία μέσω των κυρώσεων των προϊσταμένων των υπηρεσιών, οι οποίοι είναι τα αρμόδια όργανα να επιβάλλουν τις κυρώσεις σε βάρος των ανέργων. Είτε για λόγους προκατάληψης, είτε για την  εύνοια κάποιου άνεργου σε βάρος άλλου, είτε για τον οποιοδήποτε λόγο κάποιος αυθαιρετεί. Ανοίγει επίσης δρόμους για διαφθορά-χρηματισμό σε προϊστάμενους και υπαλλήλους, μέσω των απειλών που είναι δυνατόν να ασκηθούν σε ανέργους για διακοπή της κάρτας και του επιδόματος ανεργίας.
-Είναι βέβαιο πως θα παρατηρηθούν φαινόμενα βίας μεταξύ ανέργων και υπαλλήλων που θα προτείνουν στους προϊσταμένους τη διακοπή του επιδόματος ανεργίας.
-Ο άνεργος υποβάλλεται σε μια επιπλέον ψυχολογική επιβάρυνση μέσω της ενοχικότητας. Δεν φτάνει που πρέπει να απαντά κάθε βράδυ στον εαυτό του αν έκανε αρκετή τρεχάλα  όλη τη μέρα για να βρει δουλειά, δεν αρκεί που τις ίδιες απαντήσεις νιώθει πως οφείλει να δίνει στο οικογενειακό του περιβάλλον, επιπλέον θα του δημιουργεί σύμπλεγμα ενοχής και ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ.
-Νομιμοποιούνται ντε φάκτο από τον Δημόσιο (!)Οργανισμό για την ανεργία, τα δουλεμπορικά  «ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας».
-Σε ό, τι αφορά στην εξοικονόμηση κονδυλίων από την διακοπή των επιδομάτων ανεργίας. Με βάση το σκεπτικό πως οι επιδοτούμενοι είναι μόνο το 10% του συνόλου των ανέργων, η σκέψη πηγαίνει σε άλλους δρόμους: Κατά καιρούς έχουν υπάρξει δημοσιεύματα, που  ως τώρα έχουν διαψευστεί, για κατάργηση όλων των επιδομάτων(και της ανεργίας) και αντικατάστασή τους με το ελάχιστο εγγυημένο ξεροκόμματο των 200 ευρώ υπό προϋποθέσεις. Πιθανόν στις  προϋποθέσεις  του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ,να είναι και το πόσο υποτακτικός είναι ο άνεργος σύμφωνα με τα κριτήρια του ΟΑΕΔ..

Συμπερασματικά, καθήκον όλων μας, εργαζομένων, ανέργων, σωματείων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων, όλου του κόσμου της εργασίας, είναι  να μην περάσει αυτό το τερατούργημα.

Πέτρος Καπετανόπουλος

ΟΑΕΔ Περιστερίου 

43 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να καταλάβουμε όλοι τι φάμπρικα ξεκινά:
    Χθες έλαβα τηλεφώνημα από γνωστό,ο οποίος απολύθηκε και έχοντας δει τα δημοσιεύματα,με ρώτησε τι σπάνια ειδικότητα να καταγράψει στον ΟΑΕΔ,ώστε να μην κινδυνεύσει με διακοπή το επίδομα ανεργίας του αν τυχόν αρνηθεί θέση εργασίας..
    Δηλαδή αντί ο ΟΑΕΔ να κάνει μια σοβαρή καταγραφή των αναγκών του ανέργου,άρα και της αγοράς εργασίας,ώστε το κράτος να είναι σε θέση να εκπονήσει προγράμματα,θα είμαστε αναγκασμένοι να γράφουμε απιθανότητες (ξέρω γω,καλλιεργητής παπάγιας και οδηγός καραβανιού στην έρημο).
    Είναι τρελοκομείο το σκηνικό.
    Π.ΚΑΠ.Περιστέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πως θα γίνει όμως διαφορετικά? Πρέπει να δηλαδή να είναι γραμμένοι στο Μητρώο όλοι όσοι απλά θέλουν ένα επίδομα, αυτοί που θέλουν να γλυτώσουν τον ΕΝΦΙΑ, να μπουν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, να γράψουν τα παιδιά τους στον παιδικό, να μην πληρώνουν στις συγκοινωνίες και πόσα άλλα που έχουμε κουραστεί να ακούμε καθημερινά. Πόσες αρνήσεις έχουμε με τα κοινωφελή που για να στείλουμε έναν καλούμε δέκα, ενώ μάλλιστα έχουν υποβάλλει οι ίδιοι αίτηση. Με το Εργασιακής Εμπειρίας τι έγινε που καταφέραμε να κάνουμε 5-10 συμφωνητικά με τα παρακάλια? Άλλος έβγαλε την κάρτα για ασφάλιση, άλλος δεν ενδιαφέρονταν γιατί ήδη δουλεύει κάπου μαύρα και άλλος γιατί τον έστειλε η μαμά του. Πότε θα σταματήσουν όλα αυτά για να ξέρουμε επιτέλους με ποιούς έχουμε να κάνουμε ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε/η, "έγραψες"!!!!!
      (Άστον τον Π.ΚΑΠ να λέει .....).

      Διαγραφή
  4. Ο καθένας μας αν ήταν απολυμένος ή άνεργος και όχι με ένα σίγουρο μισθό του Δημοσίου, θα προσδοκούσε να παίρνει επίδομα ανεργίας,να μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και να γράψει τα παιδιά του στον παιδικό σταθμό καλέ μου συνάδελφε.Οπότε μην κατηγορούμε εύκολα κόσμο που δεν βιώνουμε την καθημερινότητά του.
    Για τις αρνήσεις αρκετών ανέργων δεν αντιλέγω,έτσι συμβαίνει.
    Όμως πρώτον, οι περισσότερες αρνήσεις δεν αφορούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας(όταν υπάρξουν τέτοιες,το ξανακουβεντιάζουμε)και δεύτερον δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ο χαρακτήρας του Οργανισμού και αντί να κάνουμε τη δουλειά μας,να ψάχνουμε ποιος ψάχνει πραγματικά και ποιος όχι και για τι είδους δουλειά.Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας.
    Θα καταγράφουμε τις ανάγκες ΟΛΩΝ και θα ασχοληθούμε με αυτούς που εμφανίζονται και ζητούν τις Υπηρεσίες μας,τι ποιο ασφαλές ως κριτήριο από αυτό;Ειδικά τώρα, που ούτε ανανεώσεις καρτών κάνουμε,ούτε το σύνολο των βεβαιώσεων εκδίδουμε.
    Είμαι σίγουρος πως ο μόνος λόγος για τον οποίον δεν έρχεται ο κανονισμός, είναι η διευκόλυνση του έργου των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ. Αλλού πρέπει να ψαχτούμε.
    Π.ΚΑΠ.Περιστέρι
    ΥΓ Επίσης καλό θα ήταν ο καθένας να μιλά με το θάρρος της καταγραφής του ονόματός του για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι εργαζόμενη και έχω ένα σίγουρο μισθό προσδοκώ δικαιοσύνη , αυτό μόνο, και αυτό το πλαίσιο που υπάρχει μόνο δίκαιο δεν είναι. Ο σύζυγός μου έκλεισε την επιχείρηση του και δεν πήρε το βοήθημα των αυτοτελώς απασχολούμενων γιατί βάση του δικού μου μισθού και των προϋποθέσεων ήμαστε πλούσιοι με 0 € χρέος σε ταμεία και εφορία.. Πληρώνω για να πάει το παιδί μου στον παιδικό σταθμό γιατί είμαι Δ.Υ και δεν μπορώ να τα πάω με το ΕΣΠΑ …αν ήμουν άνεργη και ο σύζυγος μου αστυνομικός , θα μπορούσα, δίνω βεβαίωση εξατομικευμένης για να γράψει το παιδί τηε ΔΩΡΕΑΝ στο σταθμό η κα Δικηγόρου με 625 μήνες κάρτα ανεργίας που κάθεται σπίτι της και μεγαλώνει τα παιδιά της …το παιδί μου δεν μπορεί να μεταφερθεί δωρεάν στο σχολείο του γιατί δεν είμαι άνεργη η ΔΕΗ δε με ένταξε στο κοινωνικό τιμολόγιο των τριτέκνων γιατί το σπίτι μου είναι 3,5 τμ μεγαλύτερο από ότι θα «έπρεπε»,πληρώνω στο ακέραιο τον ΕΝΦΙΑ για τον ίδιο λόγο. Βιώνω και εγώ μια πραγματικότητα και μια αδικία και δεν λέω ευτυχώς έχω μια δουλειά , δεν το λέω γιατί η δουλεία δεν είναι τύχη είναι ανάγκη, είναι υποχρέωση , είναι οξυγόνο…όλα αυτά δεν τα λέω για να σας πω πως αντέχω....όλοι μας κάπως έτσι αντέχουμε...απλά για να πω ότι υπάρχει και η άλλη πλευρα του νομίσματος...
      Εργάζομαι πολλά χρόνια και έχω δει κάθε καρυδιάς καρύδι
      Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κανονιστικό πλαίσιο και το χρειαζόμαστε ΧΤΕΣ!!!!
      Ίσως ,λέω ίσως γιατί πρέπει να διατηρούμε επιφυλάξεις, έτσι μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος να έχουν μεγαλύτερο επίδομα εκείνοι που πραγματικά είναι άνεργοι να μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εκείνοι που είναι μακροχρόνια άνεργοι και όχι εκείνοι που το παίζουν δουλεύοντας στην οικογενειακή τους επιχείρηση και ίσως ο νεαρός με τα 28€ να έβρισκε πιο εύκολα και πιο καλά αμειβόμενη δουλειά στα 25 του…
      Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη μόνο αυτό…δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται όλοι επί ίσοις όροις επειδή έχουν 12 μήνες κάρτα, άλλος έχει γιατί μπορεί και άλλος γιατί δεν μπορεί…δε γίνεται να τα βάζουμε στο ίδιο σακί.

      Διαγραφή
    2. Όλα τα παραπάνω είναι δικαιώματά σας, που σάς αρνείται το ΚΡΑΤΟΣ αγαπητή,οπότε μην τα βάζετε με λάθος ανθρώπους.
      Και μην ζητάτε από Υπαλλήλους που πρέπει να είναι στην Υπηρεσία σας και στην Υπηρεσία ανέργων να μεταβληθούν σε ανακριτές.
      Μας έχουν βάλει σε ένα παιχνίδι,να νομίζουμε, πως για την κατάσταση που βιώνουμε, φταίμε εμείς και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν.
      Π.ΚΑΠ.ΟΑΕΔ Περιστέρι

      Διαγραφή
    3. Δεν ειμαι αφελής, δυστυχώς, το γνωριζω πως είναι δικαιωματα που μου στερεί το κρατος δεν μου λετε ομως γιατι τα δίνει στους γιαλαντζί ανέργους, σε εκείνους για τους οποιους εσεις και καποιοι αλλοι κοπτεστε... Δεν μου απαντήσατε πως θα γινει αυτη η διάκριση σε δηθεν και σε πραγματικούς ανέργους, δε μου απαντήσατε πως θα μπει στην κοινωφελή εργασια ο άνεργος που κανει ενα ενσημο την εβδομαδα και μαζεύει ποτήρια στο κέτερινγκ γνωστού ξενοδοχείου για 20€ και δε θα μπει αυτος που δουλευει στο μαγαζι του μπαμπα του και εχει καρτα 20 χρονια. Δεν ξερω απο που εξαγατε το συμπέρασμα οτι τα "βαζω με τους αλλους"συγνωμη αν ετσι καταλάβατε, αλλα εγω ζήτησα δικαιοσυνη χωρις να "κομιζω γλαυκα ες Αθηνας"δε θελω να κανω ουτε τον ασρτνομικο ουτε τον ανακριτή ουτε το εισαγγελέα θελω ομως να μπορω να κανω τη δουλεια μου... Δεν ξερω αν εργάζομαστε στον ιδιο ΟΑΕΔ η αν ο δικός σας ειναι σε ενα παράλληλο συμπαν... Τον τελευταιο μηνα εγω εχω κυριολεκτικά παρακαλέσει 30 κομμωτριες για να καλύψω μια γαμημενη θεση εργασιας με το 18-24 και μαντέψτε γιατι δεν πανε...εχουμε φτασει στο σημειο να μας λενε "δεν ενδιαφέρομαι για δουλειά" και να μας κλείνουν το τηλεφωνο στα μούτρα συγνώμη που σας ενοχλησαμε μανδάμ...δεν θα επαναληφθεί
      Σε οτι αφορα το παιχνιδι που λετε οτι μας εχουν βαλει θα διαφωνήσω καθως οι πρωτοι ειμασταν που ακούγαμε μεσα στις Υπηρεσίες το "καλα μας κανανε"που ειμαστε τεμπέληδες και ανεπροκοποι και δε δουλεύουμε, και μπραβο στο κρατος που μας μείωσε τους μισθούς, και ακομα το ακούμε... Οσο για την κατασταση δεν τη δημιούργησε κατι, καποιοι, καπου, καπως... Την δημιούργησαν οι υποστηρικτές των απανταχού γιαλαντζί... Των απανταχού αναξιοπαθούντων, των απανταχού ανυπανδρων θυγατέρων... Των απανταχού ανέργων ....εκείνοι που θελουν αντικειμενικά να ειναι ολοι ίσοι...δε γινετε αυτο κύριε πρεπει και καποιοι να παψουν να απολαμβάνουν προνόμια που δεν τους ανήκουν...

      Διαγραφή
    4. δηλ. από το :
      'για την κρίση φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μετανάστες, οι συνταξιούχοι 'μαϊμού', οι περιπτεράδες που δεν κόβουν αποδείξεις'
      εσείς πάτε ένα βήμα παρακάτω και μας λέτε ότι για την κρίση φταίνε και οι άνεργοι!!!!!
      Να δείτε που θα το σκέφτηκαν και οι πρετεντεροπροτοσάλτηδες, αλλά μέχρι και εκείνοι δεν είχαν το απαιτούμενο θράσσος για να το ξεστομίσουν.
      Και μη σας κακοφαίνεται που οι άνεργοι αρνούνται τις δουλειές που τους προσφέρετε.
      Γιατί τα 300 και τα 400 ευρώ που τους προσφέρετε δεν είναι δουλειά, αλλά ταπείνωση.
      Καλά κάνουν λοιπόν και την αρνούνται, όσο κι' αν κάποιοι θέλουν να τους στερήσουν(για φαντάσου) τον τιμητικό τίτλο του....ανέργου.

      Διαγραφή
    5. Ανατρέξτε λιγο στα σχολια μου και πείτε μου που είπα οτι φταινε οι άνεργοι ή αν έστω αφησα καποια υπόνοια. Μίλησα για δικαιοσύνη και σας επισήμανα οτι δεν ειμαι αφελής. Ειναι η τελευταία φορα που απαντώ σε σχολιο σας καθως βλεπω πως δεν ειναι δυνατο να κάνουμε διάλογο καθως δεν απαντάτε στους προβληματισμούς που σας θέτω, απλα εξαπολυεται μύδρους απεναντι σε θρασύς πρεντεροπορτοσαλτε, εχω την ιδια ευκολία και μπορω να βρω απειρως ευφανταστους χαρακτηρισμούς για τη σταση σας, απλα αυτο δε προάγει το διάλογο.
      Περιμενα απαντήσεις με επιχειρήματα ξεκίνησα να μιλαω αναζητώντας το αν ειμαι λάθος η σωστή στις καθημερινές σκέψεις μου γυρίζοντας στο σπιτι απο τη δουλειά, για μια ακομη φορά δεν πηρα τιποτα, οι προβληματισμοί εχουν παραμείνει. Κλείνοντας ,εκείνος που εχει τη δυνατοτητα να αρνηθεί τα 400€ της εξαωρης πενθήμερης εργασιακης εμπειρίας ειναι άνεργος διοτι τρωει αερα κοπανιστό και... μπραβο του που δε δέχεται το μεροκάματο της ταπεινωσης,εκείνος που δεν ειναι το ονομα του στη λιστα γιατι αν και πτυχιούχος δουλευει πωλητής για 1,5€ την ωρα τι ειναι?? Σε ενα διπλανό χωριό τονε λενε μ@λ@κ@!!!!Καλη συνέχεια σε όλους!

      Διαγραφή
    6. Φίλε/η Ανώνυμος22 Ιανουαρίου 2017 - 8:43 μ.μ.
      Γράφεις: ".. Τον τελευταιο μηνα εγω εχω κυριολεκτικά παρακαλέσει 30 κομμωτριες για να καλύψω μια γ.... θεση εργασιας με το 18-24 ...."
      Επειδή τα κομμωτήρια δεν εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα, μάλλον είναι ... καλύτερα που δεν πάνε!

      Διαγραφή
    7. Ναι, αλλά το ... "ξύλο" ή ξύλο εμείς το τρώμε, αγαπητέ φίλε Π.ΚΑΠ.ΟΑΕΔ Περιστέρι. (Ανώνυμος19 Ιανουαρίου 2017 - 7:54 μ.μ.)

      Διαγραφή
    8. από όλα οσα είπα ένιωσες την ανάγκη να σχολιάσεις αυτό? ευχαριστούμε θερμά που μας μεταλαμπαδεύεις την γνώση σου αλλά πές μας που το στηρίζεις αυτό και κάνε και μιά βόλτα από το φόρουμ, γιατί μάλλον γράφεις σε λάθος σημείο...και μη μου πείς για Δευτέρες κλπ...το δικό μας κάνει κουαφίρ και την Δευτέρα!!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ σωστα ανώνυμε 18/1 , πολύ σωστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανεις δεν μπορει να διαφωνησει με το συλλογισμο του συναδελφου Πετρου. Απο την αλλη βεβαια κανεις δεν μπορει να αρνηθει οτι εχει εξυπηρετησει πληθος απο fake ανεργους. Ωστοσο κανεις μας δεν ονειρευτηκε να κανει τον χωροφυλακα των ανεργων. Κι οσο η δημοσια διοικηση θεσπιζει ποινες, τοσο πιο εφευρετικοι θα γινονται αυτοι που δεν θελουν να εργαστουν. Αλλα ας δουμε ποσο υποστηρικτικα στεκεται ο οργανισμος στην πλειοψηφια των πραγματικων ανεργων;Ποσο ελεγκτικα λειτουργει το κρατος στην αυθαιρεσια τς εργοδοσιας; Τι κανει για την καταπολεμηση της μαυρης εργασιας; Πριν αποφασισει ποινες το κρατος οφειλει να δει ποσο προασπιζει δικαιωματα και ποια κοινωνικη ασφαλεια και κρατικη μεριμνα παρεχει στους πολιτες του.
    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτον:Η ανεργία στην Ελλάδα των μνημονίων είναι τόσο fake, που 300 χιλιάδες νέοι Έλληνες επιστήμονες και εργάτες έχουν ήδη μεταναστεύσει στο εξωτερικό για δουλειά και αναζήτηση και αναμένονται κι άλλοι.Η μετανάστευση είναι fake;
    Εκτός από τις μαμάδες που"στέλνουν τα μαμόθρεφτα στον ΟΑΕΔ",υπάρχουν πολλοί περισσότεροι γονείς που είναι απελπισμένοι διότι τα παιδιά τους δεν έχουν κανένα εργασιακό μέλλον.
    Δεύτερον η εκτόξευση από το 7 στο 27 τοις εκατό μέσα στην περίοδο των μνημονίων είναι ψεύτικη;
    Παρακαλώ να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο.
    Το δέντρο θέλουμε να καταγράψουμε.
    Π.ΚΑΠ.Περιστέρι
    Π.ΚΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διατυπώθηκε το επιχείρημα ότι "πρόκειται για το Σκανδιναβικό μοντέλο". Ακόμη χειρότερα λοιπόν, γιατί σε χώρες που η ανργία είναι περίπου στο 5%, πράγματι χρειάζεται προσπάθεια για να μείνεις άνεργος και μάλιστα για πολύ καιρό. Σε μια χώρα με ανεργία γύρω στο 27% και συνθήκες εργασίας απαράδεκτες για πολιτισμένη χώρα, τι εφαρμογή μπορεί να έχει το "Σκανδιναβικό μοντέλο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ► «Μού δινε για βάρδια 11 το βράδυ με 6 τα ξημερώματα 28 ευρώ. Για τη νύχτα της πρωτοχρονιάς που δούλευα μού δωσε επιπλέον 2 ευρώ κι αυτά από κάτι καφέδες που δεν χτύπησε απόδειξη. Χθες όμως όταν πήγα στο ΙΚΑ και είδα ότι μου κολλούσε μισά ένσημα, πήγα να σκάσω από την κοροϊδία. Τα βρόντηξα κι έφυγα. Όσο κι αν έχω ανάγκη, υπάρχουν και κάποια όρια. Τώρα είμαι ξανά άνεργος και δεν με παίρνουν επειδή έχω κλείσει τα 25. Γέρασα φαίνεται». Γελάει. Μου ζητάει τσιγάρο. Με χαιρετάει διά χειραψίας.

    Από ανάρτηση στο facebook.Θα τον κατηγορήσουμε για τεμπέλη;

    Π.ΚΑΠ.Περιστέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε π.καπ περιγράφεις καθημερινά περιστατικά και τα ερμηνεύεις όπως θελεις εσύ για να δημιουργείς εντυπώσεις.Πετάς τις λέξεις "υποταγή" "φασισμός" στο μανιφεστο σου υπηρετώντας σαν τον καλό στρατιωτη Σβεικ το κεφάλαιο και τους ολιγάρχες, άθελα σου βέβαια.
      Στην Κεντρική Ευρώπη για παράδειγμα (Γερμανια, Βελγιο) πρέπει να πάς στην δουλειά που θα σου βρει ο ΟΑΕΔ (αρκεί να είναι της ειδικότητας σου) εάν δεν πάς σε διαγράφουν. Μπορείς να πάς να δουλέψεις και να μην αντέχεις και να παραιτηθείς στην περιπτωση αυτή εξακολουθεί ο ΟΑΕΔ να σε στηρίζει.
      Ξερω βεβαια χαμενα τα λογια μου παρολα αυτα σε συμπαθω

      Διαγραφή
    2. άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα
      π.καπ

      Διαγραφή
  10. Εχεις χιλια δικια ανωνυμη 19/1/2017 , 11.46πμ. Χίλια δικιά! & για τον οαεδ & για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ.ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕΣ;ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ;ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ(ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ) ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ:ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!!!!!!ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΚΕΡΝΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε Νίκο(τυχαίο το όνομα προφανώς,διότι δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου) τώρα ξύπνησα.ΑΝ δουλεύεις σε ΚΠΑ,θα έχεις πάρει χαμπάρι πως τίποτα από αυτά τα άθλια δεν εφαρμόζεται ως τώρα, διότι ήταν πρακτικά ανεφάρμοστα.
      Τα λοιπά που γράφεις είναι απλά εθελοδουλικά κάποια, και αηδιαστικά κάποια άλλα.
      Π.ΚΑΠ.Περιστέρι

      Διαγραφή
  12. ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΚΟΜΗ;ΔΕΝ ΤΟ ΛΑΒΑΤΕ;ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές ότι διυλίζετε τον κώνοπα και καταπίνετε την κάμηλον! Ψεκάστε τα κουνουπάκια λοιπόν τους ανέργους και πάρτε σόδες, πολλές σόδες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο κύριος ο διαβασμένος ο συναδελφικός των 10.45μμ που κόπτεται για το κλείσιμο του "μαγαζιού ΜΑΣ" (...!!!;;;!) τι χάπια παίρνει, αντικαταθλιπτικά ή άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο κανονισμός δεν μας λέει κάποιες ποινές στο κράτος αν το κράτος δεν έχει δουλειά να παράσχει στους ανέργους. Δεν μας λέει κάποιες ποινές στο κράτος αν στείλει άνεργο σε δουλειά που μοιάζει με δουλεία. Δεν μας λέει κάποιες ποινές αν στείλει τον άνεργο σε δουλειά που είναι χωρίς ένσημα ή με αδήλωτες υπερωρίες. Δεν μας λέει κάποιες ποινές αν προτείνει εργοδότη που ασκήσει εργασιακό μπούλινγκ στον εργαζόμενο ή και άλλα χειρότερα. Δεν μας λέει κάποιες ποινές αν στείλει τον εργαζόμενο σε μούφα προγράμματα κατάρτισης (όπως δεν μας έχει πει και τόσο καιρό το κράτος πόσοι από αυτούς τους σούπερ ντούπερ καταρτισμένους απορρόφηθηκαν στη πραγματική αγορά εργασίας). Δεν μας λέει κάποιες τέτοιες ποινές αυτός ο κανονισμός αμοιβαίων υποχρεώσεων και δικαιωμάτων. Μας λέτε ότι άνεργοι λειτουργούν εις βάρος ανέργων; Κοινωνικος αυτοματισμός και στους ανέργους; Διαίρει και βασίλευε; Κρίμα σε όσους έχασαν την ψυχή τους σκαρφαλώνοντας στην εξουσία. Πάω να πιω τη φραπεδιά μου με τα λεφτά της μαμάς μου... Εγώ ο άνεργος, ο χαραμοφάης... Ντροπή σας!Εξαιρώ τον κύριο του Περιστερίου που με κάνει να ελπίζω ότι υπάρχουν και βολεμένοι που δεν βολεύονται. Κι αν κινδυνέψει με ποτάκι, όπως τον μέμφεται το συστηματικό συναδελφάκι του, τον κερνάω εγώ, ο άνεργος, ο χαραμοφάης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδες λοιπον κατι παλιοπραματα που λεμε κ εμεις που δεν ειμαστε εργατοπατέρες και δεν χαιδευουμε αυτιά? Ειδες κατι ονειροφαντασιες?? Σας βάζουμε κι εμεις να βγάλετε τα ματια σας ενω εχετε τα ιδια συμφέροντα... Θές να πεις ότι ο ανεργος ο χαραμοφαης δεν ειναι ενδημικό ειδος στο ΚΠΑ που εισαι γραμμένος? Θες να μου πεις οτι πηγες σε θεση με προγραμμα ΟΑΕΔ με συστατικό σημείωμα? Και η θεση δεν ηταν καλυμμένη απο την ξαδερφη, την κουνιάδα, την συνυφαδα, του εργοδότη πριν καν βγει η εγκριτική αποφαση.?θες να μου πεις οτι πηγες αε κατάρτιση χωρις σημείωμα δημοτικού συμβούλου, ιδιαίτερου βουλευτή, η γνωστού γνωστής και σε πηραν? Θες να πεις οτι πηγες στο πεντάμηνο εσύ που δεν ειχες ουτε 2€ στη τσεπη σου και δεν πηγε ο γιος της κυρίας Κιτσας με το προποτζιδικο που ολη την ημερα ειναι εκει και δουλεύει αλλα η καρτα -κάρτα... ΑΣΕ μας ρε φιλαρακι που χασαμε εμεις την ψυχη μας και υποστηρίζει το δικιο σου ο Περιστεριωτης... ..
      Γιε της κυρα -Κιτσας εσύ?

      Διαγραφή
    2. Θέλω να σου πω πολλά αλλά κατάλαβα ότι είμαστε αδέρφια κ συγκρατούμαι μεγάλε γιε της κυρα-Κίτσας.

      Διαγραφή
    3. ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΣ vs ΜΟΝΑΧΟΦΑΗ. ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ. Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΙΖΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ. ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ

      Διαγραφή
  17. Αυτοί που υποστηρίζουν τη θεωρία των ευτυχισμένων ανέργων τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα; Σας μπέρδεψα ; Α! Ξέχασα! Δεν έχει και πολυ σημασία! Το αποτέλεσμα μετράει! Και οι υποχρεώσεις! Και τα νούμερα! Νούμερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μάλλον, τα μέτρα ελέγχου που προτείνει το ΔΣ, φαίνεται να έχουν σχέση (και να είναι σε συνάρτηση) με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, που πρόκειται να "τρέξει" στο επόμενο διάστημα.
    Καλό είναι, να μη βιαζόμαστε να βάλουμε τον "λίθον του αναθέματος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς την ίδια εκτίμηση κάνω κι εγώ.
      Οπότε ακόμα χειρότερα.
      Δεν έχει να κάνει με την ελάφρυνση του έργου των εργασιακών συμβούλων που διατείνονται κάποιοι(να ασχολούμαστε δήθεν μόνο με όσους ανέργους ενδιαφέρονται πραγματικά για δουλειά).
      Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ,θα καλούνται να αποφασίσουν ποιοι άνεργοι είναι άξιοι για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και ποιοι θα τίθενται στο περιθώριο.
      Συγχαρητήρια!
      Π.ΚΑΠ.Περιστέρι

      Διαγραφή
    2. Με αυτή τη λογική φίλε/η Π.ΚΑΠ. Περιστέρι, και αφου δεν μπορούμε να διαχειρισθούμε την ανεργία (ας το ομολογήσουμε), ή πρέπει να καταργήσουμε εντελώς την κάρτα ανεργίας (να μην λαμβάνεται υπόψη ούτε σε διαγωνισμούς, ούτε για παροχές, κλπ), να μην αποτελεί απόδειξη (ή τη μόνη απόδειξη) ανεργίας ή να μπουν όλοι όσοι έχουν κάρτα ανεργίας στο Δημόσιο (που είναι ο σκοπός των περισσότερων, όπως θα το έχεις "δει" κι εσύ), στη θέση που θα επιλέξουν (κι όχι σε όποια κι όποια), οπότε λύνουμε μια και καλή το πρόβλημα.

      Διαγραφή
    3. ΄...εγραψε ο δημοσιος υπαλληλος και κοιμηθηκε ικανοποιημενος. κι ας ήταν 8:10.π.μ. το μαξιλαρι τησ δουλειας του δινει μια καποια ανεση να ομιλει να γραφει να κοιμαται. φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμένα.

      Διαγραφή
  19. Ο Κούλης κυνηγούσε τους πλαστούς τίτλους τον δημοσίων υπαλλήλων. Οι Κουλοί κυνηγάνε τους πλαστούς τίτλους των ανέργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρακολούθησα τόσες μέρες τη συζήτηση και το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι ζούμε μάλλον σε παράλληλους κόσμους συνάδελφοι, υπέρμαχοι του κανονισμού,( και ευτυχώς, ακόμη μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι αρκετά υγιής για να μην συναντηθούμε).
    Για ποιο κανονισμό συζητάμε ; Γι αυτόν που έχει εφαρμοσθεί σε οργανωμένα κράτη , εκεί όπου οι πολίτες απολαμβάνουν παιδεία, υγεία, πρόνοια, λαμβάνουν σύνταξη την επομένη της αίτησής τους, εκεί όπου η ανεργία έχει μονοψήφια νούμερα και με το επίδομα ανεργίας ζεις;
    Για ποια αναδιοργάνωση του Οργανισμού μιλάμε συνάδελφε που μας επιβάλλει η ΕΕ διαφορετικά κόβονται τα κονδύλια;
    Πόσο κόστισε το reengineering;
    Ας κόψουμε την καραμέλα ότι οι ξένοι μας επιβάλλουν τον κανονισμό. Οι ξένοι δίνουν το πλαίσιο και εμείς επιβάλλουμε τον κανονισμό φέρνοντας ξένα μοντέλα , παντελώς ανίκανοι να τα προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα.
    Πόσο παραμυθιασμένος μπορεί να είναι κάποιος για να πιστεύει ότι αυτό που άκουσε στα σεμινάρια μπορεί να λειτουργήσει;
    -Πως μπορεί να πιστεύει ότι είναι ο super σύμβουλος που θα βρει τον τέλειο άνεργο για τον τέλειο εργοδότη;
    -Πως μπορείς σε έναν δημόσιο οργανισμό να κρατάς κρυφές τις θέσεις εργασίας και να στέλνεις όποιον εσύ νομίζεις ( ενώ ούτως ή άλλως αναρτώνται στην ιστοσελίδα του οργανισμού );
    -Σε ποια προγράμματα δυσκολευτήκατε επειδή έφταιγαν οι άνεργοι που δεν πήγαιναν και όχι ο Οργανισμός που τα σχεδίασε;
    -Σε ποιον ιδιώτη μπορείς να επιβάλλεις πρόσληψη ανέργου από άθλια λίστα;
    -Γιατί σας χάλαγε η δυνατότητα έστω κάποιος που δούλευε μαύρα να μπορούσε να ασφαλιστεί με τα προηγούμενα προγράμματα;
    -Τι σας ενοχλούν εκείνοι που έχουν την κάρτα ανεργίας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τη ΔΕΗ, για τον ΕΝΦΙΑ, για μοριοδότηση στο δημόσιο κλπ. ενώ δεν τους βλέπετε, δεν σας απασχολούν, δεν σας ζητάνε θέσεις και στην τελική δεν έχετε δημιουργήσει εσείς αυτή την κατηγορία ανέργων;
    Ζούμε σε έναν παραλογισμό την αποδιοργάνωση του Οργανισμού, χωρίς πληροφοριακό σύστημα, μαθαίνοντας για τα προγράμματα από τα μέσα, βλέποντας ότι ούτε μια σωστή ανάρτηση δεν μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα…
    Λέτε τελικά τα ερωτηματολόγια της υποδοχής για το «πείτε μας τη γνώμη σας» να είναι χρήσιμα;
    Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε……
    Ζ Ν Χαλκίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχο κείμενο.Γραμμένο με ευαισθησία και γνώση της πραγματικότητας.
      Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι για τη λειτουργία του κανονισμού σε άλλες χώρες.
      Στην υπέροχη ταινία Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ,δείχνει ξεκάθαρα πως ούτε σε πιο οργανωμένα κράτη μπορεί να λειτουργήσει τέτοιο εξάμβλωμα, παρά μόνο αν οι υπάλληλοι μετατραπούν σε απάνθρωπους στυγνούς γραφειοκράτες.
      Πόσοι από μάς θέλουν να τούς συμβεί κάτι τέτοιο;
      Π.ΚΑΠ.Περιστέρι

      Διαγραφή
  21. Συναδελφε απο τη Χαλκιδα και αλλοι συναδελφοι προβληματιζομαι εντονα για το μας και πιθανα απο μια αλλη οπτικη δεν καταλαβαινω τι συζηταμε με γενικολογιες και ολο αρνησεις.Και να εξηγουμαι -Δεν θεωρω τον εαυτο μου βολεμενο υπαλληλο και με ενδιαφερει να μην εχουμε στον οαεδ δυο ταχυτητες ανεργων.Η μια να αναζητα εργασια και να περιμενει και καμμια προκηρυξη του Δημοσιου και η αλλη να εγγραφεται και να μοριοδοτειται μονο για προκηρυξεις.Ειναι δικαιο(και με περισσοτερα μορια μαλιστα λογω χρονου ανεργιας)και δεν ειναι δικαιο καθε τριμηνο ,οταν του ζητηθει, να μας φερνει και κανενα αποδεικτικο μιας αναζητησης εργασιας απο τις πολλαπλες αναζητησεις που θα φερνουν οι αλλοι που αναζητουν πραγματικα εργασια(το αναφερω σαν ενα,μεταξυ αλλων,παραδειγμα για να δειξω την οπτικη μου) -Τι θα πει δεν μας ενδιαφερει αν κοπουν τα κονδυλια και η χρηματοδοτηση απο την Ε.Ε. Τους ανεργους τους ρωτησαμε ή θα τους πουμε περιμενετε και οταν παρει μπρος η μηχανη της οικονομιας(ποτε και αν)να ειστε ξυπνιοι μηπως χωθειτε σε κανενα γραναζι. -Ναι αποδεχομαι αυτο τον Κανονισμο προς το παρον(εχω καποια ερωτηματα και παρατηρησεις) και πιστευω απο την εμπειρια σαν εργασιακος αλλα και σαν ενας απλος υπαλληλος οτι θα παρει χρονο η εφαρμογη του(υπουργικη αποφαση,εγκυκλιος, επικαιροποιηση του ΑΣΔ και νεα με τους ανεργους...) -Δεν ξερω τις προθεσεις της Διοικησης και της Κυβερνησης.Το μονο που ξερω,κατα τη ταπεινη μου γνωμη,ειναι οτι θα πρεπει να γινουν σημαντικες αλλαγες που θελουν χρονο και να καταληξουν σε νομοθετικες ρυθμισεις(ορισμος ανεργου,δικαιωματα και υποχρεωσεις,παροχες που θα συνδεονται με την ανεργια και τον οαεδ και παροχες σε αλλους Φορεις...).Αν εχουμε τα κοτσια ας αναλαβουν πρωτοβουλια τα συνδικαλιστικα μας οργανα να πιεσουν και να ανοιξει διακομματικος διαλογος και και με Φορεις και με διαβουλευση με τους ανεργους και να καταθεσουμε προτασεις ΟΛΑ τα αλλα ειναι ή σκετη αρνηση ή περιγραφες η κριτικες και αποψεις εκ του ασφαλους η αλλα λογια ν΄αγαπιομαστε.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάποιος ("ξύπνιος ... ανικανοποίητος", σε αντίθεση με άλλους που "κοιμούνται ικανοποιημένοι"), έγραψε ως σχόλιο το παρακάτω. Στο παραθέτω σαν απάντηση στο σχόλιό σου ....
    "Ανώνυμος24 Ιανουαρίου 2017 - 9:37 π.μ.
    ΄...εγραψε ο δημοσιος υπαλληλος και κοιμηθηκε ικανοποιημενος. κι ας ήταν 8:10.π.μ. το μαξιλαρι τησ δουλειας του δινει μια καποια ανεση να ομιλει να γραφει να κοιμαται. φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμένα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στη Χ. συναδέλφισσα που κόπτεται για τα κονδύλια και τις χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ,θα απαντήσω πως το ποινολόγιο που πετάει έξω από τα μητρώα του Οργανισμού πολλές χιλιάδες ανέργους, οδηγεί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ σε μικρότερο Οργανισμό,και άρα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ σε υποχρηματοδότηση.
    Το ελάχιστο πολιτικό κριτήριο αν υπάρχει σε κάποιον κι όχι φρου φρου κι αρώματα,μετά από 7 χρόνια μνημονίων,μπορεί να αντιληφθεί πως η ΕΕ μόνο περικοπές κονδυλιών ενδιαφέρεται να κάνει.
    Κι ελάχιστο πολιτικό κριτήριο να υπάρχει στη Χ συναδέλφισσα και όχι μόνο δήθεν τεχνοκρατικό, ας καταλάβει πως οι Συριζαίοι δεν θα είναι για πάντα στην εξουσία.Οπότε οι επόμενοι θα χειριστούν αυτό το εξάμβλωμα με ακόμα χειρότερο τρόπο απ αυτούς.
    Συμφωνώ να κάνουμε διαβούλευση με τους ανέργους.Και αρχικά να τους ρωτήσουμε:Μια και μια ολόκληρη ζωή ως εργαζόμενοι πληρώνατε ασφαλιστικές εισφορές,ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ να παίρνετε επίδομα ανεργίας μέχρι να σάς βρει ο Οαεδ αξιοπρεπή δουλειά.
    Για να δούμε τι θα απαντήσουν άραγε.
    Π.ΚΑΠ.Περιστέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή