oaednews

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Προβολή ταινίας για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ

ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ «ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ, ΓΙΑ ΑΡΧΗ, ΜΕ ΤΟΝ
ΝΤΑΝΙΕΛ  ΜΠΛΕΙΚ
Η  Π.Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ προσκαλεί όλους τους συναδέλφους να παρακολουθήσουμε από κοινού την ταινία  στη συμβολική τιμή των 3 ευρώ το άτομο.
«Εγώ ο Ντανιέλ Μπλέικ»
την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, στις 15:30μμ
 στον κινηματογράφο Έλλη (Ακαδημίας 64, πλησίον μετρό Πανεπιστημίου),
Πήραμε την πρωτοβουλία να κλείσουμε μια ομαδική προβολή γιατί το θέμα που πραγματεύεται η συγκεκριμένη ταινία, αφορά άμεσα το εργασιακό μας αντικείμενο και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο για συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, ειδικά μετά την πρόσφατη εισήγηση του ΔΣ του ΟΑΕΔ προς το Υπουργείο για τον κανονισμό αμοιβαίων υποχρεώσεων ΟΑΕΔ-ανέργων και τις προτεινόμενες κυρώσεις στους ανέργους!
Ο κινηματογράφος διαθέτει 400 θέσεις, οι οποίες είναι αρκετές  για τις ανάγκες μας, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής και τα χρήματα σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ μέχρι Παρασκευή 20 Ιανουαρίου
Λίγα λόγια για την ταινία του του Κεν Λόουτς    
 

«Έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικ δεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το  επίδομα από τον “ΟΑΕΔ Αγγλίας” για να ζήσει. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μαχητική, συγκινητική, κατά στιγμές απλοϊκή, αλλά απόλυτα επείγουσα κοινωνική διαμαρτυρία. Ο ικανότατος όσο και στρατευμένος Κεν Λόουτς αναδεικνύει την εσκεμμένη αναποτελεσματικότητα της κρατικής γραφειοκρατίας σε πολιτικό όπλο και προτάσσει την ισχύ (έναντι της κινηματογραφικής χροιάς) του πολιτικού του μηνύματος, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών.» πηγή: athinorama

  Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας 

Μακράκης Γεώργιος    Καραούλης Γεώργιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου