oaednews

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Εκτός λειτουργίας τέθηκε πάλι σήμερα το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρηθούν για ώρες. Πηγή: Εκτός λειτουργίας για ώρες τέθηκε πάλι σήμερα το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ – Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες

12/12/2016

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
http://www.iefimerida.gr/

Από το πρωί το σύστημα κατέρρευσε αρκετές φορές, με αποτέλεσμα οι πολίτες που είχαν πάει στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ να αναγκαστούν να περιμένουν ακόμη και για ώρες, σε ορισμένες περιπτώσεις, για να εξυπηρετηθούν.
«Είναι καθημερινό το φαινόμενο να τίθεται εκτός λειτουργίας το σύστημα. Αυτό έχει εξαντλήσει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες», δηλώνει στο iefimerida ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ κ. Γιώργος Μακράκης και προσθέτει: «Η κατάσταση είναι δραματική, μπορεί η βλάβη να διαρκεί και 2 με 3 ώρες μέσα στην ημέρα. Όλες οι εργασίες του ΟΑΕΔ είναι συνδεδεμένες με το ηλεκτρονικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι πάνε πίσω αποφάσεις πληρωμών για ανέργους, επιδόματα, γενικά όλες οι υπηρεσίες».



Ταλαιπωρία στην Αγία Παρασκευή
Στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Αγία Παρασκευή, όπου βρέθηκε το πρωί το iefimerida, δεκάδες πολίτες είχαν αγανακτήσει, αφού το σύστημα κατέρρευσε 3 φορές, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές. «Δεν είναι εύκολο για μένα να έρχομαι κάθε μέρα στον ΟΑΕΔ και άλλωστε έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία που πρέπει να παρουσιαζόμαστε», δήλωσε στο iefimerida ένας άνεργος, ο οποίος χρειάστηκε να περιμένει αρκετή ώρα στην ουρά. Όπως κατήγγειλαν πολίτες, τους τελευταίους μήνες παρουσιάζονται πολύ συχνά προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να επικρατεί εκνευρισμός και απίστευτη ταλαιπωρία. Στο συγκεκριμένο σύστημα, όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Μακράκης, έχουν ενταχθεί και τα ΚΕΠ, που όπως λέει αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. «Η δικαιολογία που λένε οι αρμόδιοι είναι ότι έχει φορτωθεί το σύστημα. Έχουν μπει στο σύστημα και τα ΚΕΠ. Επίσης έχουμε πολλούς καινούργιους ηλεκτρονικούς χρήστες. Αυτά όλα όμως έπρεπε να τα είχαν σκεφτεί οι υπεύθυνοι». 

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες, με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του οργανισμού. Σε ανακοίνωση τους μάλιστα, οι εργαζόμενοι έχουν προειδοποιήσει ότι μελετούν το ενδεχόμενο να υποβάλλουν και μήνυση στις εταιρείες που διαχειρίζονται τα πληροφοριακά συστήματα. 
Οι εργαζόμενοι καλούν την διοίκηση του ΟΑΕΔ να απαντήσει δημόσια σχετικά με τη δυσλειτουργία του πληροφοριακού συστήματος, που εκθέτει τους εργαζόμενους, και να οριστεί συνάντηση στην οποία να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση και εκπρόσωποι των εταιρειών που έχουν συνάψει τις συμβάσεις για τη λειτουργία του συστήματος. 


4 σχόλια:

  1. Καθε μερα Κυριακηηηηηη Κυριακηηηηηηηη μπαχαλοοοοο χαος επαναστασηηηηηη εδω πεθανε ο καστρο και ασχολειστε με ασημαντα πραγματα? " η δουλεια ειναι χαρα μονο για τα αφεντικα " ' δημιουργω μονο οταν καταστρεφω" Γιατι μιζεριαζετε οταν ο καπιταλισμος σας φτυνει? μας πρηξατε τα μεζεα του στεατοπυγικου μας συστηματος με το συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΕΜΕΙΣ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΕΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα θες να στα πω απο κοντα αλλα δεν θα εισαι εσυ ασφαλης

      Διαγραφή
  3. Μάγκες συνέλθετε. Είναι πολλά τα λεφτά! Όποιος κατάλαβε...κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή