Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Επανέρχονται στις θέσεις που κατείχαν

Σε κοινή δήλωση των βουλευτών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά και Νίκου Παπαδόπουλου επισημαίνονται τα εξής:
«Με την ψήφιση του νομοσχεδίου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στην Δημόσια Διοίκηση» που ψηφίστηκε στην βουλή την περασμένη Παρασκευή στις 26-11-16, επιτεύχθηκε άρση αδικίας και ηθική ικανοποίηση για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ.
Μετά από αίτημα των εργαζομένων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος και Άννα Βαγενά έθεσαν το ζήτημα στον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη ο οποίος πρότεινε νομοθετική ρύθμιση. Με το άρθρο 35 του σ/ν «Ενιαίο σύστημα κινητικότητας στην δημόσια διοίκηση» αίρεται για τους συγκριμένους υπαλλήλους η εργασιακή τους υποβάθμιση και επανέρχονται στις θέσεις που κατείχαν πριν την διαθεσιμότητα, η οποία τους είχε επιβληθεί άδικα. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ήταν ορισμένοι από τους 12.799 οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον τέως υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2013.

Ορισμένοι από αυτούς, ήταν προστατευόμενοι από τον ν.2643/98, λόγω προβλήματος υγείας, και παρανόμως είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στην συνέχεια, επανήλθαν την άνοιξη του 2014 αλλά ως βοηθητικό προσωπικό και όχι στις θέσεις που εργάζονταν πριν. Επί 2 χρόνια οι εργαζόμενοι ζητούσαν την άμεση εργασιακή τους αποκατάσταση διότι είχε υποβαθμιστεί η εργασία τους αλλά παράλληλα και η μισθολογική τους σχέση.
Ο κ.Παπαδόπουλος μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και την δίκαιη αποκατάσταση τους δήλωσε ότι «στην προσπάθεια επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ηθική της υποχρέωση να αποκαταστήσει τις στρεβλώσεις και την κακοδιαχείριση στην δημόσια διοίκηση και κυρίως να διασφαλίσει κάθε είδος δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων σε αυτή»»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου