oaednews

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Να τα λέμε κι αυτά...

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση ...
Αγαπητό cretalive,
η καλοκαιρινή σεζόν έφτασε στο τέλος της και χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλληλοι και εργαζόμενοι στο κλάδο του τουρισμού, σπεύδουν σωρηδόν στον ΟΑΕΔ για να ενταχθούν στο τρίμηνο πλέον για τους περισσότερους Ταμείο Ανεργίας. 
Σε όλα τα καταστήματα ΟΑΕΔ γίνεται το αδιαχώρητο με τα νεύρα των πολιτών και των εργαζομένων να δοκιμάζονται καθημερινά, ενώ δε λείπουν και τα ευτράπελα που ακούμε κατά καιρούς. 

Ως πολίτης που βίωσα όλη αυτή τη ταλαιπωρία και την ένταση, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω την εμπειρία μου από το κατάστημα ΟΑΕΔ της λεωφόρου Κνωσσου. 
Μέσα στο χάος και τη πολυκοσμία, υπάρχει μια γυναίκα που εργάζεται στο εν λόγω κατάστημα που δεν βρίσκεται ωστόσο σε κάποιο γραφείο αλλά περιφέρεται στους διαδρόμους.
Εκτελεί χρέη security και παρά το μικροκαμωμένο ανάστημά της, φαίνεται ότι διαχειρίζεται άψογα τις δύσκολες καταστάσεις. Το εντυπωσιακό ωστόσο με τη συγκεκριμένη κυρία είναι ότι δε περιορίζεται στα καθήκοντά της, αλλά βοηθάει όλο το κόσμο και τον γλιτώνει από κόπο και ταλαιπωρία. 
Γνωρίζοντας τα πάντα σχεδόν από τις υπηρεσίες και τα δικαιολογητικά για πάσης φύσεως υπόθεση του ΟΑΕΔ, πλησιάζει τους πολίτες που εισέρχονται σαν χαμένοι στα γραφεία, τους ενημερώνει για το που πρέπει να περιμένουν, ενώ τους γλιτώνει από αναμονή όταν αντιληφθεί ότι δεν κρατάνε όλα τα δικαιολογητικά τους.
Οι "παλιοί" μάλιστα γνωρίζουν και πάνε κατευθείαν σε αυτήν με το που εισέλθουν στο χώρο. Αυτό που κάνει είναι αξιοθαύμαστο και συχνά γίνεται θέμα συζήτησης μεταξύ αγνώστων πολιτών που την επικροτούν. 
Είναι αυτό που λέμε το κατάλληλο άτομο στη κατάλληλη θέση. Και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν αμείβεται για τις έξτρα αυτές υπηρεσίες αλλά πράττει από καθαρό αλτρουισμό.. 
Εκφράζοντας πιστεύω πλήθος πολιτών που έχουν βοηθηθεί από τη συγκεκριμένη Κυρία, θα ήθελα να της πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ και ο Θεός να την έχει καλά. 
Είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς δημόσιους υπαλλήλους...
Μ. Κορνηλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου