Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Στη Βουλή το θέμα του ΟΑΕΔ για τους σχολικούς τροχονόμους

Με αναφορά που κατέθεσε προς το προεδρείο της Βουλής και την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος θίγει το πρόβλημα των σχολικών τροχονόμων, καθώς με υπηρεσιακό του ΟΑΕΔ οι σχολικοί τροχονόμοι ενημερώθηκαν ότι η εθελοντική τους εργασία αποτελεί λόγο αναστολής της τυχόν επιδότησης της ανεργίας και λόγο διαγραφής τους από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Με την αναφορά του ο κ. Στέφος ζητάει την επανεξέταση του θέματος, καθώς οι σχολικοί τροχονόμοι προσφέρουν εθελοντική εργασία στους Δήμους χωρίς καμία κοινωνική ασφάλιση και με μοναδική αποζημίωση κάποια πενιχρά έξοδα κίνησης.

1 σχόλιο:

 1. Οι Δήμοι ... !
  Φυτώρια διαφθοράς..
  Τάχα μου εργάζονται .... εθελοντικά (!) "χωρίς καμία κοινωνική ασφάλιση και με μοναδική αποζημίωση κάποια πενιχρά έξοδα κίνησης" ...!
  Αποτέλεσμα φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και ρουσφέτια των δημαρχέων, με απώτερο στόχο να ξαναβγούν δημαρχέοι και να φορτωθούν αργότερα όλα αυτά στην πλάτη του λαού, μέσα απο τις δικαστικές αποφάσεις (αλά stage) που -φυσικά- θα τους "δικαιώνουν".
  Και βέβαια θα έχουν πάρει και το επίδομα ανεργίας (το οποίο ποιός θα θυμηθεί να το αναζητήσει, αν οι δικαστικές αποφάσεις βγούν μετά απο καμιά 15-ριά χρόνια!).
  Δηλαδή, και μαλάτα και γαλάτα και τα αρνιά θηλυκά!
  Γι αυτό ας μην αναρωτιόμαστε:
  "Αφού, με τον ήλιο τάβαζα, με τον ήλιο τάβγαζα, τι έχουν τα έρμα και ψοφούν;".
  Αλλοίμονο μόνο σε εκείνους που δεν έχουν "προστάτες" δημαρχέους και ... κομματάρχες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή