oaednews

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Ασφαλιστικό – νόμος λαιμητόμος – Βάρβαρα μέτρα που δεν έχουν τελειωμό

Τις αναγκαστικές μετατάξεις στο υπουργείο Εργασίας, που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για πλεονάζον προσωπικό, καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Πριν στεγνώσει το μελάνι από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα ήρθε ο νόμος 4389/16 και συγκεκριμένα το άρθρο 234 να δείξει τι επιφυλάσσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους εργαζόμενους των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Συγκεκριμένα με την παρ.8 (προστίθεται νέα παράγραφος στο άρθρο 71 του Ν. 4387/16) προαναγγέλλεται η δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Έως τις 31/3/2017 το πλεονάζον προσωπικό του ΕΦΚΑ θα μεταφερθεί με αναγκαστικές μετατάξεις στο Υπουργείο Εργασίας κλπ.
Επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι από τον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος κινητικότητας, αναγκαστικών μετατάξεων, «ξεσπιτώματος» συναδέλφων ακόμα και απολύσεων!!!
Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4387/16 αρ. 71 μεταφέρονται στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ αντικείμενα χωρίς τους υπαλλήλους και υπάλληλοι χωρίς αντικείμενα!!! Που θα καταλήξει αυτό; Αποτελεί ή όχι μεθόδευση για δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού;
Επίσης με την παρ.7 του άρθρου 234 του ν. 4389/16 μεταφέρεται η αρμοδιότητα της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών στη «Φορολογική Διοίκηση, δηλ. στo Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες ΔOY και στο «βάθος» δείχνουν τις τράπεζες… Εξάλλου μέχρι 31/7/2016 θα εκδώσουν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για να καθορίσουν «κάθε αναγκαία λεπτομέρεια».
Συνάδελφοι, όλες αυτές τις πλευρές τις αναδεικνύουμε για ένα μόνο λόγο. Για την ανάγκη που υπάρχει να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, για να απαιτήσουμε μαζικά και αποφασιστικά να σταματήσουν τα βάρβαρα μέτρα, για να διεκδικήσουμε μια ζωή με δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου