oaednews

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Απελευθερώνονται πόροι για κατάρτιση, απασχόληση, εκπαίδευση

Το «πράσινο φως» για την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθησης 2014-2020 έλαβε το υπουργείο Εργασίας, καθώς η Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήρε τη ρήτρα αυτοδέσμευσης της Ελλάδος. Αναλυτικά, στις 8 Απριλίου, με επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ε.Ε. προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου γνωστοποιείται ότι αίρεται η αυτοδέσμευση και μπορούν να αξιοποιηθούν πλέον οι πόροι του επιχειρησιακού προγράμματος. «Λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο των τελευταίων μηνών, χάρη στις δικές σας και της ομάδας σας σημαντικές προσπάθειες, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου ο μηχανισμός διάγνωσης της αγοράς εργασίας έχει πλέον ολοκληρωθεί. Είμαι, ως εκ τούτου, σε θέση να σας ενημερώσω ότι η αυτοδέσμευση μπορεί να αρθεί, επιτρέποντας στις δράσεις εκπαίδευσης, κατάρτισης ή δεξιοτήτων ανάπτυξης να ενεργοποιηθούν», αναφέρει στην επιστολή του ο Γ. Σβαρτς, επικεφαλής της αρμόδιας μονάδας για την Ελλάδα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως οι πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθησης 2014-2020 που αφορούν την απασχόληση, την κατάρτιση και την εκπαίδευση και που είχαν «παγώσει» εξαιτίας της μη τήρησης της υποχρέωσης της χώρας για τη δημιουργία και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, το οποίο θα διασφαλίσει ότι οι πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της χώρας θα διατίθενται με τον πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο για την υποστήριξη των ανέργων και των πολιτικών απασχόλησης.

Το έργο είχε ενταχθεί στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο και θα έπρεπε ήδη να έχει περατωθεί. Ομως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, γεγονός που οδήγησε στην επιβολή αιρεσιμότητας στη χώρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο Μηχανισμός Διάγνωσης.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΣ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ , ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ E-MAIL , ΝΑ SCANΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ Ο.Π.Σ ΚΑΙ ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ PC ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή