oaednews

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η επόμενη μέρα στον ΟΑΕΔ, από τον Χαράλαμπο Πανταζή

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

                                                 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ



                                                   ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι
Στις εκλογές που θα γίνουν στις 15/04/2016  καλούμαστε να ψηφίσουμε ως υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. τους συνδικαλιστές που θα μας εκπροσωπήσουν στις συνδικαλιστικές μάχες,  που θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια για να διεκδικήσουμε  αυτά που τόσο εύκολα μας στέρησαν κάποιοι απίθανοι που μας διοικούσανε, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, που αυτοί σχεδίαζαν αλλά και επέβαλαν τελικά  στην ελληνική κοινωνία.
Αυτοί που καθημερινά μας συκοφαντούσαν συντονισμένα λέγοντας,  ότι για όλα φταίμε εμείς και ότι αυτοί θα μας σώσουν τιμωρώντας μας ( μειώσεις μισθών, συγχωνεύσεις οργανισμών, διαθεσιμότητα, απολύσεις,  προσχηματική αξιολόγηση, ξαφνικούς θανάτους ΕΡΤ, ΟΑΕΔ ) αλλά παράλληλα τιμωρώντας και όλη την κοινωνία (  σοβαρές  περικοπές  του ταμείου ανεργίας, κατάργηση του επιδόματος παιδιού, μεταφορά ενεργητικών πολίτικων απασχόλησης στους ιδιώτες με πενιχρά και χωρίς στόχευση αποτελέσματα  κ.λπ.).

Απέναντι σε αυτούς, που ισχυρίζονται στην κοινωνία  ότι για όλα φταίμε εμείς ( οι δημόσιοι υπάλληλοι ) θα πρέπει να εκλέξουμε συνδικαλιστές, που θα δώσουν τίμιες λύσεις για εμάς αλλά και έντιμες μάχες για το κοινωνικό σύνολο.
Ας  ψηφίσουμε λοιπόν τους συνδικαλιστές και τις  παρατάξεις αυτές,  που θα αγωνιστούν για το  αύριο ενός δημόσιου, μοντέρνου αλλά και αποδοτικού ΟΑΕΔ, που θα εργάζεται για το συμφέρον της κοινωνίας               ( δηλαδή των παιδιών μας ) και θα σέβεται την καθημερινή κατάθεση ψυχής των εργαζομένων του.           Τους γνωρίζετε εσείς.
Δεν θα αναφέρω τα  προβλήματα που είναι πολλά, ούτε θα προσπαθήσω να σας πω τις απόψεις μου για τις λύσεις που προτείνω, λίγο πολύ θα είναι ίδιες ή παραπλήσιες  με αυτές, που ο κάθε μαχόμενος υπάλληλος  έχει κατά νου. Θα μείνω στην διακήρυξη που κάναμε  ως  ανεξάρτητος  συνδυασμός  και θα υποσχεθώ σε όλους σας, ότι όλα  θα τηρηθούν κατά γράμμα με περισσή προσοχή και καθημερινή προσπάθεια για έναν ΟΑΕΔ δημόσιο, μοντέρνο, παραγωγικό, μπροστάρη στην μάχη με την ανεργία και στην προσπάθεια για ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας. Για έναν ΟΑΕΔ στην υπηρεσία του πολίτη με τον μαχόμενο υπάλληλο καταρτισμένο, ικανοποιητικά αμειβόμενο  και έτοιμο να προσφέρει  με τις γνώσεις του, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου αναβαθμίζοντας τον ρόλο του ΟΑΕΔ και των στελεχών του, στην κοινωνία.
Γιατί η εργασία είναι δικαίωμα άρθρο 22 του Συντάγματος.
Ας ψηφίσουμε λοιπόν με το μυαλό μας στο μέλλον, μακριά από μικροσυμφέροντα, ψευτοδιλήμματα και στερεότυπα του παρελθόντος.
                                                                                                                     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                                                                     Πανταζής Χαράλαμπος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου