oaednews

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Υπερβολικές οι δαπάνες για το Ολυμπιακό Χωριό



Βαριά σκιά για τα πεπραγμένα παλαιών κυβερνήσεων ρίχνει η απόφαση του ΟΑΕΔ να καθορίσει την τελική τιμή κατοικίας στο Ολυμπιακό Χωριό στα 380,62 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ κάνει λόγο για υπερβάλλουσα δαπάνη τόσο για την κατασκευή του οικισμού όσο και για τη μετατροπή του σε κατοικίες στη μεταολυμπιακή χρήση του.
«Ως εκ τούτου, για το συγκεκριμένο οικιστικό συγκρότημα δεν εφαρμόστηκε ο πάγιος τρόπος κοστολόγησης των κατοικιών που ισχύει για τους λοιπούς οικισμούς του πρώην ΟΕΚ» αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο ΟΑΕΔ (στον οποίο έχει ενταχθεί ο καταργημένος Οργανικός Εργατικής Κατοικίας).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή μονάδας που είχε προσδιοριστεί επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ήταν κατά 467,38€/τ.μ. πιο ακριβή από την αντικειμενική αξία της περιοχής, αφού είχε καθοριστεί στα 850 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Με αυτά τα δεδομένα μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος την εποχή των... παχιών αγελάδων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου