oaednews

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Στο Δήμο Θερμαϊκού το Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων του ΟΑΕΔ για την Ανατολική Θεσσαλονίκη

 Σε αναπροσαρμογή των σχεδιασμών του για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ανέργους προχώρησε ο ΟΑΕΔ κι ενώ αρχικά οργάνωνε τη λειτουργία ενός Εργαστηρίου Ενεργοποίησης – Κινητοποίησης Ανέργων  για την κάλυψη των αναγκών στο νομό Θεσσαλονίκης, με νεότερη απόφαση του έκρινε σκόπιμη την οργάνωση και δεύτερου, με έδρα στο Δήμο Θερμαϊκού για την εξυπηρέτηση των ανέργων της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Καίριο ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η παρέμβαση του Δημάρχου, Γιάννη Μαυρομάτη στις αρχές Ιανουαρίου. 



Με επιστολή του προς την περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ, ο κ. Μαυρομάτης επισήμαινε ότι η πραγματοποίηση των δράσεων του Εργαστηρίου στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην οδό Λαγκαδά, όπως αρχικά προβλεπόταν, δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους άνεργους από την ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα πρότεινε λύση στο πρόβλημα που έτεινε να δημιουργηθεί, υποδεικνύοντας δύο χώρους στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού, όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι δράσεις του Εργαστηρίου του ΟΑΕΔ.   Με έγγραφο της που έφτασε σήμερα, 1 Φεβρουαρίου, στο Δήμο Θερμαϊκού, η περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ, ενημερώνει ότι αποδέχεται την πρόταση του Δημάρχου, καθώς κρίνει κατάλληλες τις δύο αίθουσες που πρότεινε ο κ. Μαυρομάτης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στους Νέους Επιβάτες, Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη στη Ν.Μηχανιώνα) για να ξεκινήσει σ’ αυτές το προσεχές διάστημα η υλοποίηση των δράσεων του Εργαστηρίου για τους άνεργους.  

 «Είναι μια θετική εξέλιξη που δεν μπορούμε παρά να τη χαιρετίσουμε. Και ένα δείγμα εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ φορέων και υπηρεσιών μ ε μοναδικό γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Προηγήθηκε με δική μας πρωτοβουλία και συμφωνία του ΟΑΕΔ, η ίδρυση γραφείου του στην Επανομή το οποίο λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία εδώ κι ένα χρόνο. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΑΕΔ για την άμεση ανταπόκριση του και αυτή τη φορά.  Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το ρόλο μας, ν’ αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πολιτών, να δρομολογούμε λύσεις στα προβλήματα τους και να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για την αντιμετώπιση τους», δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου