oaednews

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Κατάληψη στον ΟΑΕΔ από... πενταμηνίτες

Οι πενταμηνίτες ζητούν την επέκταση των τρεχόντων προγραμμάτων μέχρι την προκήρυξη των νέων, ώστε να καλύπτονται οι θέσεις αυτές για τις οποίες υπάρχει πραγματική ανάγκη στους δήμους και άλλους φορείς

 Συντάκτης: 


Σε κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Ομόνοια προχώρησαν χθες εργαζόμενοι και απολυμένοι από τα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ύστερα από την άκαρπη προσπάθειά τους να συναντηθούν με κάποιον υπεύθυνο από τον οργανισμό. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

«Ο ΟΑΕΔ είναι ο τυπικός μας εργοδότης και γι' αυτό βρεθήκαμε εδώ. Ζητήσαμε συνάντηση με κάποιον από τον οργανισμό, αλλά κανείς δεν δέχτηκε να μας δει» λένε στην «Εφ.Συν.» μέλη του Συντονιστικού Αγώνα εργαζομένων στα πεντάμηνα. Οπως μας επισήμαναν, ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο με τον οποίο ασφαλίζονται, ο οποίος δεν επιτρέπει να λαμβάνουν εκ νέου επίδομα ανεργίας αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Ανάμεσα στα αιτήματα του Συντονιστικού βρίσκεται η παροχή του επιδόματος ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
Ακόμη, οι πενταμηνίτες ζητούν την επέκταση των τρεχόντων προγραμμάτων μέχρι την προκήρυξη των νέων, ώστε να καλύπτονται οι θέσεις αυτές για τις οποίες υπάρχει πραγματική ανάγκη στους δήμους και άλλους φορείς. Ωστόσο, χαρακτηρίζουν τα συγκεκριμένα προγράμματα ανακύκλωση της ανεργίας και τονίζουν ότι βασικό αίτημά τους είναι η ύπαρξη μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους.
■ Η κατάληψη αναμένεται να λήξει σήμερα το μεσημέρι, οπότε είναι προγραμματισμένη για τις 12 στην Ομόνοια η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων για το ασφαλιστικό.
■ Γενική απεργία για το ασφαλιστικό στις 4 Φεβρουαρίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

1 σχόλιο: