oaednews

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Πανδαιμόνιο από τη μαζική προσέλευση ανέργων στον ΟΑΕΔ Σύρου

Μάρτυρες καταστάσεων, που κάθε άλλο παρά τιμούν την εικόνα ενός κράτους με κοινωνικό πρόσωπο, γίναμε το πρωί εντός και εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΟΑΕΔ Σύρου.

του Γιώργου Αλβέρτη 

Πάνω από εκατό άτομα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία προερχόμενα από τη Μύκονο, είχαν κατακλύσει κάθε χώρο της Υπηρεσίας προκειμένου να καταθέσουν τα χαρτιά τους και να προλάβουν τις καταληκτικές ημερομηνίες των υποθέσεων τους, τη στιγμή που ο ΟΑΕΔ στη Σύρο διέθετε μόλις δύο υπαλλήλους για την εξυπηρέτησή τους με μέγιστη δυνατότητα διεκπεραίωσης των υποθέσεων περίπου είκοσι ατόμων. 

Φωνές και ένα γενικό κομφούζιο επικράτησε για αρκετή ώρα, με υπαλλήλους και εξυπηρετούμενους σε εμφανή απόγνωση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η παρουσία δύο ειδικών φρουρών προκειμένου τα πνεύματα να ηρεμήσουν και να μπει σε μια ροή και τάξη η όλη διαδικασία. 

Οι υπάλληλοι, απευθυνόμενοι στον κόσμο, τον διαβεβαίωναν συνεχώς ότι θα εξυπηρετηθούν όλοι ανεξαιρέτως, υπογραμμίζοντας ότι το έμψυχο δυναμικό της υπηρεσίας την συγκεκριμένη ημέρα θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με αυτό το θέμα, εκτιμώντας ότι μέχρι τις 8:30 μμ που αναχωρεί το πλοίο δεν θα υπάρχει κανείς δυσαρεστημένος. 

Οι σκηνές που αποτύπωσε η κάμερα του ΛΟΓΟΥ και του logotypos.gr αποτελούν ντροπή για μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία. Μικρά παιδιά, με τα παιχνίδια στα χέρια, να κινδυνεύουν να ποδοπατηθούν από εξοργισμένους ανθρώπους που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και οικογένειες που έκαναν ολόκληρο ταξίδι για να διαπιστώνουν με πικρία την ανετοιμότητα του κράτους να πράξει έστω και τα στοιχειώδη. 

Οργισμένοι δήλωσαν στο ΛΟΓΟ ότι το Γραφείο, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε στο πιο πλούσιο νησί των Κυκλάδων, τη Μύκονο, πρόσφατα έκλεισε αναγκάζοντάς τους να βιώνουν τη σημερινή Οδύσσεια: «Το έκανε επίτηδες ο Νόμος … γιατί θέλει να εκμεταλλεύεται τη μιζέρια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών, εκφράζοντας την ευχή να μην επαναληφθούν ούτε να βιώσουν μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις.





ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ΑΜΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΚΠΑ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή