oaednews

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο ρόλος του ΟΑΕΔ στην κοινωνία σε ημερίδα στη Λάρισα

Στη σύνδεση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών με τις σχεδιαζόμενες πολιτικές απασχόλησης στοχεύει η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που πραγματοποιείται την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας.
Παρουσία της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη και με σημαντικούς ομιλητές, το συνδικαλιστικό όργανο του Οργανισμού επιχειρεί την μετεξέλιξη του ΟΑΕΔ σε έναν κυρίαρχο φορέα στο πεδίο εφαρμογής πολιτικών απασχόλησης.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο Τρικαλινός πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας Γιώργος Μπαζιάνας αναφέρθηκε στα προβλήματα λειτουργίας του ΟΑΕΔ, με πιο χαρακτηριστικά “την απώλεια σχεδόν του 50% του προσωπικού τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα οφειλόμενα των 10 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Οργανισμό από το ΙΚΑ…”. “Ο σχεδιασμός της προηγούμενης κυβέρνησης με τις επιταγές απασχόλησης (voucher) απέτυχε με μία ψευδέστατη -δήθεν- σούπερ κατάρτιση των ανέργων, αλλά με μόνο ένα 5% των ωφελούμενων να προωθείται στην απασχόληση, παρά τη ρήτρα εφαρμογής της συγκεκριμένης πολιτικής για στόχο τουλάχιστον στο 25%…”, ανέφερε ο κ. Μπαζιάνας. Συμπλήρωσε, δε, με έμφαση πως “… σήμερα έχουμε ένα πιστοποιημένο εργατικό δυναμικό στην… ανεργία!”. Ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, τόνισε, “θέλουμε έναν Οργανισμό να δημιουργεί πολιτικές απασχόλησης, να είναι κοντά στον άνεργο, να τον υποστηρίζει και να προωθεί εξατομικευμένες ενέργειες και προώθησής του -πραγματικής όμως- στην αγορά εργασίας και όχι μόνο επιδοματικής στήριξής του”. Ομιλητές της ημερίδας που θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Larissa Imperial, εκτός της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ θα είναι η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα, ο εργαζόμενος στην ΕΡΑ Βόλου Βασίλειος Πέτσης, η ψυχολόγος και αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΟΑΕΔ Κονδυλία Χατζηγιάννη, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων Δημήτριος Δεληγιάννης και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού Θανάσης Ζαχαρόπουλος.


 Αλέξανδρος Ζαούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου