oaednews

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Tο Δελτίο τύπου του Υπουργείο που προκάλεσε πανικό , ανέβηκε και κατέβηκε ,σε λάθος το αποδίδει το Υπουργείο , συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία

“Μετά από απόφαση του ΑΣΕΠ, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην αναστολή της υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, για 6.339 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, το ΑΣΕΠ αποφάσισε την αφαίρεση του μοριοδοτούμενου κριτηρίου «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) από τη δημόσια πρόσκληση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ, στις 3 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η πιλοτική εφαρμογή του ΚΕΑ δεν αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους της χώρας μέχρι και το τέλος της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της εν λόγω πρόσκλησης (13-10-2016).
Η νέα πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή για 10 ημέρες.
Όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ήδη έχουν υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού, θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση»
Ωστόσο λίγο αργότερα το δελτίο τυπου κατέβηκε από την σελίδα του υπουργείου Εργασίας και συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου υποστήριζαν ότι «το δελτίο Τύπου αναρτήθηκε από λάθος» και ότι «το θέμα δεν υφίσταται, καθώς ο έλεγχος της προκήρυξης του ΟΑΕΔ από το ΑΣΕΠ γίνεται πριν από την ανάρτησή της και όχι εκ των υστέρων». «Δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης της διαδικασίας και οι αιτησεις συνεχίζονται κανονικά», δήλωσαν στο e-dimosio.gr αρμόδια στελέχη του υπ. Εργασίας.

2 σχόλια:

  1. Μάλλον για ... ρωποπερπερήθρες πρέπει να μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ..ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ...ΜΠΑΖΑ ..ΕΙΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή