oaednews

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Τροπολογία επανένταξης για εργαζομένους.

vouli.jΣυντάκτης: 


Διευρύνεται η ηλικιακή βάση για την ένταξη απολυομένων μεγάλων σε ηλικία του ιδιωτικού τομέα σε προγράμματα εργασίας στον δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τροπολογία που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία, πλέον θα μπορούν να εντάσσονται στα προγράμματα αυτά άνεργοι ηλικίας από 55-67 ετών (η υφιστάμενη νομοθεσία αφήνει περιθώρια ένταξης σε απολυόμενους ανέργους από 55-64 ετών).

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι είναι δυνατή η ένταξη των απολυομένων του ιδιωτικού τομέα σε προγράμματα εργασίας των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών για εργασία στον δημόσιο τομέα, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, καθώς και στις πάσης φύσεως επιχειρήσεις αυτών, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από γνώμη του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.
Από την άλλη, με τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο ορίζεται ότι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ασφαλισμένοι ή μη που δεν ασκούν ελευθέριο επάγγελμα (δηλαδή έχουν κλείσει τα βιβλία τους) μπορούν να εγγράφονται ως άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα κατάρτισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου