oaednews

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ειδική τιμή για υπαλλήλους ΟΑΕΔ για σεμινάριο προετοιμασίας σε εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ

                                                                                                 Τρίτη, 5/10/2016

                                                                                                 Α.Π.48


Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΠΠΕΠ ανακοίνωσε το πρόγραμμα εξετάσεων για τους Εκπαιδευτές Ενηλίκων. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.eoppep.gr.(αναφέρονται όλες οι προϋποθέσεις, οι ημερομηνίες των εξετάσεων, καθώς και η ημερομηνία 10η Οκτωβρίου που είναι καταληκτική για την κατάθεση των δικαιολογητικών και της αίτησής σας στο μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ).

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα πραγματοποιήσει και δεύτερο σεμινάριο προετοιμασίας με έναρξη 17 Οκτωβρίου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε υποψήφιους εκπαιδευτές ενηλίκων και εκπαιδευτές ΙΕΚ που μέσω των εξετάσεων πιστοποίησης θα ενταχθούν στο Μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ θα προηγούνται στους διαγωνισμούς πρόσληψης σε δημόσιους φορείς, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ κτλ.

Στη συνημμένη ανακοίνωση θα βρείτε το περιεχόμενο του σεμιναρίου καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες. Η προθεσμία εγγραφής στο σεμινάριο της Επιστημονικής Ένωσης Ένωσης είναι μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, όπως και η προθεσμία για την κατάθεση των διδάκτρων.

Επειδή για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ έχει συμφωνηθεί ειδική τιμή που ανέρχεται στα 180 ευρώ, αντί της αρχικής τιμής των 240 ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να αναγράφουν στην ηλεκτρονική φόρμα (https://docs.google.com/forms/d/1-OAze-eV2hygZjtakzhQaLXlLDAY_SuycJ20XFSamFk/viewform?usp=send_form) δίπλα στο email τους τη λέξη ΟΑΕΔ και να κοινοποιήσουν την αίτησή τους στο peyoaed@gmail.com.

Πληροφορίες : Xριστίνα Κόκκου τηλ: 210 6012297

Για το ΔΣ 



   Ο Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας 



Μακράκης Γ.     Καραούλης Γ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Ε.Ε.Ε.Ε.)


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το Σεμινάριο έχει διάρκεια 100 ωρών (18 ώρες δια ζώσης συναντήσεις, 12 ώρες προετοιμασία μικροδιδασκαλίας, 70 ώρες μελέτη υλικού)

Τόπος διεξαγωγής: Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι Αθήνα

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενήλικων διοργανώνει Σεμινάριο προετοιμασίας για τους εκπαιδευτές ενηλίκων οι οποίοι πρόκειται άμεσα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των εκπαιδευτών ενηλίκων, οι οποίες διοργανώνονται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Συγκεκριμένα, το Σεμινάριο της Ένωσης απευθύνονται σε όσους έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην παρούσα φάση των εξετάσεων πιστοποίησης, οι οποίοι είναι όσοι:
α. Είναι εγγεγραμμένοι στο Εισαγωγικό Μητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και
β. έχουν διδακτική εμπειρία σε ενηλίκους τουλάχιστον 150 ωρών
ή/και είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Εκπαίδευση Ενηλίκων ή Διά Βίου Μάθηση ή Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και κατάρτιση ή τη συνεχή εκπαίδευση και εκπαιδευτική πολιτική και έχουν εκπονήσει μικροδιδασκαλία στο πλαίσιο των σπουδών τους.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π έχει αναρτήσει την Τράπεζα Θεμάτων που περιέχει τα θέματα τα οποία θα πρέπει να μελετήσουν οι υποψήφιοι και επάνω σε αυτά θα γίνουν οι εξετάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες βλ. την επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr). 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση «Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης» Γ.Π. 20082 23/10/2012ΦΕΚ2844, τ. Β’, 2012 οι προβλεπόμενες εξεταστικές δοκιμασίες περιλαμβάνουν:

α)    Γραπτή εξέταση για την αξιολόγηση των γνώσεων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σχετικά με το σχεδιασμό, την οργάνωση και την προετοιμασία του διδακτικού έργου, τις θεωρίες μάθησης ενηλίκων, τις εκπαιδευτικές πολιτικές, το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και τις ανάγκες του πληθυσμού – στόχου, τη χρήση των εκπαιδευτικών τεχνικών, το συντονισμό της εκπαιδευόμενης ομάδας, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, τη χρήση διδακτικών – εποπτικών μέσων.
β)  Παρουσίαση μικροδιδασκαλίας διάρκειας 20 λεπτών και εν συνέχεια συνέντευξη διάρκειας 10 λεπτών για την αξιολόγηση του σχεδιασμού, των επιλογών και της υλοποίησης της μικροδιδασκαλίας.

Στόχος και Περιεχόμενο του Σεμιναρίου
Το Σεμινάριο προετοιμασίας της Ένωσης έχει ως στόχο να υποστηρίξει αποτελεσματικά τους εκπαιδευομένους στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τόσο στη γραπτή εξέταση όσο και στην παρουσίαση της μικροδιδασκαλίας και τη σχετική συνέντευξη. Τα βασικά στάδια του Σεμιναρίου είναι τα εξής: 
-          Πριν την έναρξη κάθε Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες υποψήφιοι εκπαιδευτές πρέπει να έχουν μελετήσει το εκπαιδευτικό υλικό των εξετάσεων (Τράπεζα Θεμάτων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π),στο www. eoppep.gr επιλέγετε «Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων» και μετά «Τράπεζα Θεμάτων».
-          Λαμβάνουν από τον/την εκπαιδευτή/τριά τους οδηγίες για την εκπόνηση του σχεδίου της μικροδιδασκαλίας τους. Επιπλέον, λαμβάνουν προς μελέτη, παραδείγματα βιντεοσκοπημένων μικροδιδασκαλιών, μαζί με τον σχεδιασμό τους.
-          Μέχρι να έλθουν στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες μπορούν να στέλνουν ενδεχόμενες απορίες τους στον/στην εκπαιδευτή/τρια τους και θα λαμβάνουν άμεσα ανατροφοδότηση.
-          Οι συμμετέχοντες έρχονται στις δια ζώσης συναντήσεις, στην οποίες συμμετέχουν το μέγιστο 16 άτομα.
-          Στη διάρκεια των διά ζώσης συναντήσεων θα δοθεί έμφαση στην επεξεργασία διαφόρων «μελετών περίπτωσης» που περιλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη και για τις οποίες δεν υπάρχει απάντηση στην Τράπεζα Θεμάτων. Επίσης θα δοθεί έμφαση στην παρουσίαση μικροδιδασκαλίας από καθέναν συμμετέχοντα και στο σχολιασμό αυτής, δεδομένου ότι οι μικροδιδασκαλίες αποτελούν το βασικότερο στοιχείο των εξετάσεων πιστοποίησης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
[Οι ώρες έναρξης και λήξης θα τηρηθούν με ακρίβεια]

Δευτέρα 17/10, ώρες 16.30 – 21.00
-          Γνωριμία των μελών ομάδας
-          Συζήτηση επί των διαδικασιών πιστοποίησης
-          Επίλυση αποριών από την Τράπεζα θεμάτων.
-          Επεξεργασία «μελετών περίπτωσης»
-          Συζήτηση και ανάλυση με την ομάδα /Αξιολόγηση της πρώτης ημέρας

Πέμπτη 20/10, ώρες 16/30- 21.00
-          Επεξεργασία «μελετών περίπτωσης» / Συζήτηση και ανάλυση με την ομάδα
-          Συμβουλευτική για τη συνέντευξη
-          Σχεδιασμός Μικροδιδασκαλίας

Δευτέρα 24/10, ώρες 16.30 - 21.00
-          Υλοποίηση μικροδιδασκαλιών και συνεντεύξεων
-          Συζήτηση και ανάλυση με την ομάδα

Πέμπτη 27/10, ώρες 16.30 - 21.00
-          Υλοποίηση μικροδιδασκαλιών και συνεντεύξεων
-          Συζήτηση και ανάλυση με την ομάδα
-          Συμπεράσματα /Αξιολόγηση του Σεμιναρίου.

Οι Εκπαιδευτές είναι εγγεγραμμένοι στο Υπομητρώο εκπαιδευτών των εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ.

Κόστος /Δηλώσεις Συμμετοχής
-          Το κόστος συμμετοχής είναι 240 ευρώ.  Ειδική τιμή για τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ ορίζεται το ποσό των 180 ευρώ.
-          Στους συμμετέχοντες θα δίνονται γραπτές οδηγίες, ασκήσεις, εφαρμογές και παραδείγματα μικροδιδασκαλιών, ενώ με την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
-          Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν άμεσα δήλωση συμμετοχής (προεγγραφή) στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1-OAze-eV2hygZjtakzhQaLXlLDAY_SuycJ20XFSamFk/viewform?usp=send_form
-          Οι εγγραφές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.
-          Εάν έχετε ήδη εγγραφεί στην ηλεκτρονική λίστα, δεν χρειάζεται να ξανα-εγγραφείτε. Θα πρέπει μόνο να στείλετε email ότι σας ενδιαφέρει-σίγουρα- να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο σεμινάριο.
-       Η εξόφληση των διδάκτρων θα γίνει αμέσως μετά αφού θα λάβετε νέο e-mail.
-     Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: 210 6012297 / e-mail : adulteduc2@gmail.com
Οι αριθμοί λογαριασμών των Τραπεζών είναι:

Εθνική Τράπεζα: 146/29607533   ΙΒΑΝ: GR6801101460000014629607533
                                                             ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5105-039679-919 ΙΒΑΝ: GR5101721050005105039679919
Δικαιούχος: Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Σας παρακαλούμε θερμά να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας στο καταθετήριο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου