oaednews

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ειδικές Άδειες για ΑμεΑ ή γονείς ΑμεΑ στο Δημόσιο

Επειδή σχετικά με το θέμα των Ειδικών Άδειών υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ & ΟΤΑ που είναι  Άτομα με Αναπηρία ή έχουν προστατευόμενα μέλη αυτής της κατηγορίας, πολλοί συνάδελφοι δεν είναι ενημερωμένοι, θεωρούμε σκόπιμο να αναρτήσουμε το νομικό πλαίσιο. Στο Άρθρο 50 παρ. 2, 3 και 4 του ν.3528/2007 (ΦΕΚ 26Α΄9/2/07 ) ορίζονται:

Υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα, το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας, δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο, επιπλέον της κανονικής αδείας τους.
Τα ανωτέρω νοσήματα καθορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
- Υπάλληλοι που έχουν τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down δικαιούνται την ανωτέρω άδεια των 22 εργάσιμων ημερών.

- Υπάλληλοι με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω δικαιούνται από την υπηρεσία κάθε ημερολογιακό έτος, άδεια με αποδοχές έξι (6) εργάσιμων ημερών, επιπλέον της κανονικής αδείας τους.

Καλό θα ήταν συνάδελφοι που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα απευθυνόμενοι στη Διεύθυνση Διοικητικού του Οργανισμού.

6 σχόλια:

  1. Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν
    ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ?
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΕΣΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΜΕΣΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από το πιστοποιητικό και να απευθύνεται στη Διεύθυνση Διοικητικού (μέσω Περιφερειακής). Θα πρέπει επίσης να βρίσκεται και στον προσωπικό φάκελο του υπαλλήλου. Επειδή δεν έχω κάνει προσωπικά χρήση της συγκεκριμένης άδειας, καλό θα ήταν για λεπτομέρειες να απευθυνθείται στη Διεύθυνση Προσωπικού στη Διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2014 ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ( ΜΕ ΠΙΣΤ/ΚΟ ΑΝΑΠ. ΑΠΟ ΚΕΠΑ), ΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ( ΚΑΤΟΠΙΝ 1 ΜΗΝΑ- ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ)ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΥ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το προφορικό συνάδελφε δεν αποδεικνύεται ποτέ και με κανέναν τρόπο γι΄αυτό και θα πρέπει να αιτούμαστε και να απαιτούμε απάντηση γραπτώς.
    Από την άλλη ο συγκεκριμένος νόμος δεν περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις αναπηρίας αλλά συγκεκριμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΛΑΝΤΑ ΕΛΛΑΝΤΑΑΑΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ...Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΙΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .....ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή