oaednews

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονικείς: Αφού δεν έχει αστικά λεωφορεία, ας κάνουμε ωτοστόπ



Θεσσαλονικείς: Αφού δεν έχει αστικά λεωφορεία, ας κάνουμε ωτοστόπ
Με το σήκωμα του... δαχτύλου τους «απαντούν» οι Θεσσαλονικείς στην επίσχεση εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, που έχει αφήσει χωρίς αστικά λεωφορεία την πόλη για έβδομη μέρα.

Με την καθιερωμένη, διεθνώς, κίνηση του ωτοστόπ, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες μετακίνησης και οργανώνονται σε ένα Κίνημα, μέσω σελίδας στο Facebook.


«Είχα την ιδέα πριν από περίπου δύο ημέρες και εξεπλάγην που πήρε τόσο σύντομα, τόσο μεγάλες διαστάσεις» λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εμπνευστής, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Πεποίθησή του είναι, ότι με αφορμή το πρόβλημα μετακίνησης, ο κόσμος θα γίνει λιγότερο φοβικός και θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στον συμπολίτη του, ξεπερνώντας τους δισταγμούς,

«Όσοι οδηγούμε λοιπόν, μπορούμε να περνάμε από στάσεις και να παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας, να γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι και οι πεζοί, απλά, να σηκώνουν τον αντίχειρα» εξηγεί.

Το Κίνημα έχει ήδη αποκτήσει και σηματάκι που μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο, δηλώνοντας τη διάθεση κάποιου για συμμετοχή στην ιδέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου