oaednews

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι ή Ένωσή μας έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με παράγοντες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσον αφορά την υπόθεση αναγνώρισης της προϋπηρεσίας συναδέλφων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στον Οργανισμό μας με συμβάσεις έργου και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα ως Τακτικοί Υπάλληλοι,

         Σε συνάντησή μας με συνεργάτες του Υπουργού προωθήσαμε  Υπόμνημα  αλλά και παραδώσαμε εγγράφως και ηλεκτρονικά όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αλλά και προσωπικά από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μακράκη Γιώργο.
Συνάδελφοι θα είμαστε σε συνεχή επαφή και πάντα σε εγρήγορση για την επίλυση  αυτού του σημαντικού ζητήματος που είναι πλέον θέμα δικαίου.      





ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Τηλ επικοινωνίας: 2431039900
Email:eyoaedke@oaed.gr


ΥΠΟΜΝΗΜΑ



Κύριε Υπουργέ

    

Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας χαιρετίζει  την νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία αναγνωρίζεται επιτέλους η προϋπηρεσία που έχει πραγματοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα για τους δημοσίους υπαλλήλους, μια αναμενόμενη εδώ και πολλά χρόνια πράξη δικαιοσύνης για την εξομοίωση της εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.
        Την ίδια στιγμή όμως στον ΟΑΕΔ εξακολουθεί να υφίσταται μια παράλογη κατάσταση , αυτή που η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ έχει αποκαλέσει ως «δείγμα διοικητικής ανωμαλίας»:
        Ενώ  αναγνωρίζεται τελικά για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους η προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα έστω και με συνάφεια, η προϋπηρεσία αρκετών Υπαλλήλων του Οργανισμού μας από το 1999 έως και σήμερα, με συμβάσεις έργου (που εμπεριείχαν όλα τα χαρακτηριστικά που προβλέπει ο νόμος για τις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας) σε αντικείμενα ίδια και με τους υπόλοιπους Υπαλλήλους του Οργανισμού αλλά και σε ίδιες συνθήκες εργασίας  δηλαδή με ωράριο, μισθό και εποπτεία προϊσταμένου, δεν αναγνωρίζεται!!!
        Προς επιβεβαίωση του παραλόγου, σας παραπέμπουμε στο Ν. 4305/2014 άρθρο 24 (ΦΕΚ 237Α/2014)  με τον οποίο αναγνωρίζει ως προϋπηρεσία  τις συμβάσεις έργου των συναδέλφων υπαλλήλων των ΚΕΠ περιοριστικά.
        Η τότε ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν δέχθηκε να συμπεριλάβει την τροπολογία που επεξεργάσθηκε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ (η οποία απεστάλη  σε όλα τα κόμματα και την κυβέρνηση) ζητώντας να γίνει το αυτονόητο, να συμπεριληφθούν, δηλαδή, στην ίδια διάταξη και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είχαν τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις. Δυστυχώς η συγκεκριμένη τροπολογία, ενώ στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα –πλην του τότε κυβερνώντος, δεν έγινε δεκτή από τους τότε Υπουργούς Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
       Θεωρούμε ότι  είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση του δικαίου και η προώθηση μιας σχετικής ρύθμισης με άμεση εφαρμογή, που θα διορθώνει την μη αρμόζουσα για ένα κράτος δικαίου διαφορετική αντιμετώπιση από την Πολιτεία πανομοιότυπων περιπτώσεων .

       Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση και αντιμετώπιση του ζητήματος που σας εκθέτουμε.

       Συνημμένα σας επισυνάπτουμε το κείμενο της τροπολογίας που κατέθεσε η Ομοσπονδία  Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και το έγγραφο που εστάλη στον προκάτοχό σας Αν. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 16/04/2015.

3 σχόλια:

  1. να ΄στε καλά που ενδιαφέρεστε ευχαριστώ πολύ γιατί είναι μεγάλη αδικία για όλους εμάς που έχουμε προσφέρει εκείνα τα χρόνια , και πάλι ευχαριστώ για την προσπάθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίναι παράλογο να μην αναγνωρίζεται η προυπηρεσία. Είναι στον ίδιο φορέα,με ίδια ειδικότητα,με υπογραφές παρουσίας, στο βιβλίο της Υπηρεσίας,για όλα εκείνα τα χρόνια!!! Ελπίζω σε θετικές εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΟΝΤΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ - ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ κ.λ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή