oaednews

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Αποζημιώσεις μετακινήσεων που αφορούν τους υπαλλήλους των Περιφερειακών διευθύνσεων του ΟΑΕΔ



ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501   
                                                                              Αριθμ Πρωτ.  32 . 16-06-2016
email:eyoaedke@oaed.gr
                                                         Προς    
                                1)   Όλες τις Υπηρεσίες
                             Μέλη μας
                                                                      
                                                            2) Υπουργείο Διοικητικής      Μεταρρύθμισης                                                
                                               
                                                        & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης                                                                       
                                              
Θέμα: ΄΄Αποζημιώσεις μετακινήσεων που αφορούν τους υπαλλήλους των Περιφερειακών διευθύνσεων του ΟΑΕΔ’’


Ο νέος νόμος για τις μετακινήσεις ( Ν.4336/15. ΦΕΚ.Α’ 94.14/08/2015). Υποπαράγραφος Δ.9) ορίζει (στο άρθρο 7 παρ.3 εδάφιο δ) ότι για τις μετακινήσεις εκτός έδρας και εκτός νομού επιτρέπεται η χρησιμοποίηση ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου, εάν στη σχετική εντολή προβλέπεται διαδοχική μετακίνηση.

Από την προϋπόθεση της διαδοχικής μετακίνησης εξαιρούνται οι υπάλληλοι των Περιφερειών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (βλ. στην ίδια παράγραφο (3) εδάφια β και γ.) οι οποίοι δικαιούνται τη χρήση αυτοκινήτου ακόμη και χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, αρκεί η μετακίνησή τους να πραγματοποιείται εντός των ορίων της Υπηρεσίας τους (Περιφέρειας ή Αποκεντρωμένης Διοίκησης αντίστοιχα). Ωστόσο στην εξαίρεση αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Δ/νσεων φορέων του Δημοσίου (μεταξύ των οποίων και του ΟΑΕΔ), οι οποίοι κατά συνέπεια, προκειμένου να μετακινηθούν εκτός έδρας και εκτός νομού με αυτοκίνητο, απαιτείται να έχουν διαδοχική μετακίνηση, ακόμη και αν ο προορισμός τους είναι μέσα στα όρια αρμοδιότητας της Υπηρεσίας τους (Περιφερειακής Δ/νσης).
Είναι προφανές ότι η μη συμπερίληψη των υπαλλήλων Περιφερειακών Δ/νσεων του ΟΑΕΔ στις ανωτέρω διατάξεις που αφορούν στους υπαλλήλους Περιφερειών και Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν έχει κάποιο λογικό έρεισμα, αλλά πρόκειται ενδεχομένως για απλή παράβλεψη του νομοθέτη, η οποία ωστόσο συνιστά αναιτίως διακριτική μεταχείριση μεταξύ υπαλλήλων.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι στην συγκεκριμένη χρονική και δύσκολη οικονομικά συγκυρία για όλους τους  συναδέλφους η συγκεκριμένη αδικία επιβάλλεται  και μπορεί να διορθωθεί .
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                 Μακρή Κλεονίκη

2 σχόλια:

  1. Γιώργο, δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι των Περ/κών Δ/νσεων που υποχρεούνται σε μετακινήσεις (έστω και εκτός έδρας και εκτός Νομού) και άρα δικαιούνται της ανάλογης αποζημίωσης.
    Μετακινήσεις υποχρεούνται να κάνουν και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών (έστω εντός Νομού), π.χ. για ελέγχους προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός.
    Και σε αυτές τις περιπτώσεις "Είναι προφανές ότι η μη συμπερίληψη των υπαλλήλων .... στις ανωτέρω διατάξεις που αφορούν στους υπαλλήλους Περιφερειών και Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν έχει κάποιο λογικό έρεισμα, αλλά πρόκειται ενδεχομένως για απλή παράβλεψη του νομοθέτη" (εκτός και αν τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων των Υπηρεσιών, που υποχρεούνται να κάνουν χρήση των αυτοκινήτων τους, δεν έχουν έξοδα γιατί καίνε ... απλό νεράκι!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ....ΚΟΣΚΟ ...ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ....ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΩΡΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΡΩ.....ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ..ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή