oaednews

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10
 ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Τηλ: 2431039900                                              Αριθμ Πρωτ.  41 . 25-07-2016
Email:eyoaedke@oaed.gr
                                                     Προς  Διοικήτρια ΟΑΕΔ
                                                                    Κα Καραμεσίνη Μαρία

                                      Κοιν:     1) Εργατικό Κέντρο Λάρισας
                                                             2) Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

                                                                  Προς Όλες τις Υπηρεσίες Μέλη μας





Θέμα:  .Δημιουργία Δεύτερης Yπηρεσίας του ΟΑΕΔ στην πόλη της Λάρισας



Με σχετικό μας έγγραφο είχαμε επισημάνει και παλαιότερα, προβλήματα τα οποία αφορούν την ομαλή λειτουργία του ΚΠΑ2 της Λάρισας.
Η Υπηρεσία εδώ και αρκετά χρόνια ειδικά μετά την επιβολή στη χώρα μας  μνημονιακών πολιτικών αποδυναμώθηκε λόγω του μεγάλου κύματος φυγής αρκετών συναδέλφων λόγων συνταξιοδοτήσεων.
.
Σε προηγούμενο μας έγγραφο είχαμε ζητήσει τη δημιουργία δεύτερου ΚΠΑ  στην πόλη της Λάρισας, όπως ο ΟΑΕΔ έχει και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας Πάτρα, Ηράκλειο αλλά και όπως έχει  το ΙΚΑ και η Εφορία. Δύο Υπηρεσίες στην  πόλη της Λάρισας.
Ο νομός της  Λάρισας αλλά και η πόλη είναι από τις μεγαλύτερες στην χώρα μας. Ένας νομός και μια πόλη με έντονη ακόμη επιχειρηματική δραστηριότητα, αρκετά υψηλός αριθμός επιχειρήσεων (Κέντρο της Ελλάδας και ότι αυτό σημαίνει για την επιχειρηματική δραστηριότητα - έντονη αγροτική παραγωγή) αλλά παράλληλα και υπερβολικά υψηλά ποσοστά ανεργίας ( τα συγκεκριμένα στοιχεία αναφέρονται στο προηγούμενό μας έγγραφο).
Η απλή λογική πλέον λέει ότι για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του κοινού πρέπει να ξεφύγουμε από τις μνημονιακές πολιτικές των περικοπών, σμικρύνσεων δήθεν εξορθολογισμού στον Δημόσιο τομέα, και να δούμε την πραγματικότητα.
Μια Υπηρεσία μόνη της στην Λάρισα,  στο σημείο που στεγάζεται ( στην μια άκρη της πόλης ) δεν μπορεί να αντέξει στον όγκο του κοινού που πρέπει να εξυπηρετήσει. Έχουν επιλεγεί διάφορες λύσεις (μεταφορές φακέλων κλπ) αλλά οι ουρές και ο όγκος των φακέλων μεγαλώνουν. Δεν θέλουμε να επαναλαμβανόμαστε. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί δεύτερο ΚΠΑ το οποίο θα εξυπηρετεί το άλλο μισό της πόλης και το άλλο μισό του νομού. Να  στελεχωθεί με νέους υπαλλήλους  και να  γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις.
Γιαυτό λοιπόν καλούμε την Διοίκηση του Οργανισμού υπεύθυνα σαν εκπρόσωποι  των εργαζομένων  (γνωρίζοντας ίσως καλύτερα τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες των Υπηρεσιών) να συμπεριλάβει μια επιπλέον δομή ένα επιπλέον ΚΠΑ στην Λάρισα ενόψει της σύνταξης του νέου Οργανογράμματος του Οργανισμού, έτσι ώστε να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στην εξυπηρέτηση του κοινού αλλά και στην καθημερινή πίεση και άγχος των εργαζομένων.
Καλούμε επίσης και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ να εντάξει στο διεκδικητικό της πλαίσιο το δίκαιο αίτημα της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας.





Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                                    Μακρή Κλεονίκη

2 σχόλια:

  1. Οντως χρειαζεται και 2ο ΚΠΑ στην Λάρισα

    Υ.Σ
    Αυτο το νεο Οργανόγραμμα για ποσο καιρό θα συντάσεται ακομη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ANTE ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΟΝΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή