oaednews

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Μετεγκατάσταση του ΚΠΑ2 Τρικάλων σε Νέο Ιδιόκτητο Κτίριο

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501   
 Τηλ: 6978748289                                      Αριθμ Πρωτ.  35 . 12-07-2016
email:eyoaedke@oaed.gr
                                                         Προς    
                                         1) Την Διοικήτρια  ΟΑΕΔ
                                                               κα. Καραμεσίνη Μαρία                               
                                  2)   Όλες τις Υπηρεσίες
                             Μέλη μας
                                                                                                                            
                                                                                                             
                                               
                                                                           
                                              
Θέμα: «Μετεγκατάσταση του ΚΠΑ2 Τρικάλων σε Νέο Ιδιόκτητο Κτίριο»

Κα Διοικήτρια
Σε συνέχεια του με αριθμ. πρωτ.17/19.02.2016  εγγράφου της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος το οποίο και σας επισυνάπτουμε θα θέλαμε να επανέλθουμε και πάλι στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της υπηρεσίας του ΚΠΑ2 Τρικάλων σε κτίριο περιουσίας και ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας
Θέση μας και αξίωμά μας είναι και θα είναι η ορθολογική χρήση των δαπανών του Οργανισμού η καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του  και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων του.

Το συγκεκριμένο κτίριο που προτείναμε και επιμένουμε βρίσκεται στον κεντρικό ιστό της πόλης και αποτελείται από δυο ορόφους.
Έχει αρκετό και άνετο χώρο parking στον κεντρικό αλλά και στους παρακείμενους δρόμους.
Στον ισόγειο όροφο που αποτελείται από είσοδο –χωλ εμβαδού 25,09 τμ θα μπορούσαν να υπάρξουν συγκεντρωμένες όλες οι ανακοινώσεις της Υπηρεσίας που αφορούν την ενημέρωση του κοινού σε ένα σωστά οργανωμένο και καλαίσθητο χώρο.
Στον Α όροφο υπάρχει αίθουσα υποδοχής εμβαδού 31,55 τμ όπου θα μπορούσε να τοποθετηθεί η Υποδοχή της Υπηρεσίας έτσι ώστε το κοινό ερχόμενο στην Υπηρεσία  αναγκαστικά πλέον να συναντά την Υποδοχή και ανάλογα να κατευθύνεται η να εξυπηρετείται. Είναι αδύνατο στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα η  Υπηρεσία  να υπάρξει σωστά δομημένη Υπηρεσία Υποδοχής .
Στον ίδιο όροφο υπάρχουν γραφεία εμβαδού 15,41 τμ και γραφείο εμβαδού 14,40 τμ στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει το γραφείο της Υποστήριξης και του Προϊσταμένου αντίστοιχα.. Υπάρχει άνετη αίθουσα συγκεντρώσεων εμβαδού 76,80 τμ όπου θα μπορούσε να μπει η πρώτη γραμμή , εκδόσεις δελτίων ανεργίας βεβαιώσεις κλπ. έτσι ώστε να γειτνιάζει με την υποδοχή και ο κόσμος να εξυπηρετείται αρτιότερα, επειδή το 80%  περίπου του κοινού κατευθύνεται στην πρώτη γραμμή.
Στον Β’ όροφο υπάρχουν ( 7) αίθουσες εμβαδού 42,56τμ 33,60τμ 31,28τμ 32,01τμ 31,85τμ 31,85τμ 39,25τμ  στις οποίες αίθουσες θα μπορούσαν να χωρέσουν ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ και μετά από την πρέπουσα ελάχιστη διαμόρφωση η Απασχόληση η Ασφάλιση αλλά και οι Εργασιακοί Σύμβουλοι καθώς και το αρχείο της Υπηρεσίας
Στον δεύτερο όροφο υπάρχει ακόμη μεγάλο WC εμβαδού 23,87 τμ, και μικρή αποθήκη εμβαδού 3,74τμ
Το κτίσμα κατασκευάστηκε το 1985 και ανακαινίστηκε στη σημερινή του μορφή το 2004 από τον ΟΕΕ. Η κτιριακή κατάσταση είναι γενικώς καλή εκτός από τη στέγη που χρήζει μερικής επισκευής λόγω παλαιότητας των κεράμων και των σαπισμένων ξύλων.
Κυρία Διοικήτρια το νέο ΚΠΑ όπως το θέλουμε δεν μπορεί να στεγάζεται σε υπηρεσίες όπως οι σημερινές ενώ υπάρχουν δικά μας κτίρια. Δεν είναι μόνο το οικονομικό όφελος που έτσι και αλλιώς υφίσταται, αλλά και θέμα λειτουργικότητας της Υπηρεσίας. Η σημερινή Υπηρεσία είναι στις παρυφές της πόλης πάνω από 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της έχει δύο εισόδους και δύο ανεξάρτητα κτίρια τα οποία δεν είναι ενδεδειγμένα από μηχανικής, βιοκληματικής, αλλά και λειτουργικής πλευράς για να στεγάσουν γραφεία και κατά πόσο μια Δημόσια Υπηρεσία.
Εξάλλου οι ίδιοι οι ωφελούμενοι το κοινό που επισκέπτεται την Υπηρεσία των Τρικάλων έχει εκφράσει την άποψή του μέσα από ερωτηματολόγια ‘’Πρώτα ο πολίτης …..πείτε μας τη γνώμη σας’’ και βαθμολογεί πάντα!!!! με τον χαμηλότερο βαθμό την καταλληλότητα του χώρου, όπου στεγάζεται η Υπηρεσία
Η Ένωσή μας λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την εκφρασμένη άποψη των συναδέλφων εργαζόμενων στην Υπηρεσία του ΚΠΑ2 Τρικάλων για την μετακίνηση της Υπηρεσίας ,ευελπιστεί σε μια σύντομη διευθέτηση του όλου θέματος και πάντα θα εργάζεται για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων αλλά και τα συμφέροντα του Οργανισμού.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                 Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου