oaednews

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τελευταία νέα απο Τελευταία Νέα Μηχανικοί εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές!


Επιστολή με την οποία ζητεί να αρθεί η αδικία σε βάρος όσων διπλωματούχων μηχανικών είναι άνεργοι και έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ, ταυτόχρονα υποχρεούνται να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, απέστειλε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας προς τον πρόεδρο και τη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ.
Όπως τονίζεται στη επιστολή, «με αφορμή το  γεγονός  ότι είμαστε καθημερινοί δέκτες παραπόνων και σχετικών επιστολών διαμαρτυρίας πολλών άνεργων συναδέλφων μηχανικών, αλλά και αναλογιζόμενοι τις σημερινές δύσκολες εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και να δηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς τα μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, σχετικά με τους  άνεργους συναδέλφους μας, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ.
Πιο συγκεκριμένα, οι άνεργοι συνάδελφοι μηχανικοί που εγγράφονται στον ΟΑΕΔ, είναι υποχρεωμένοι ταυτόχρονα να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Σύμφωνα με το άρθρο  5 του Συντάγματος, είναι υποχρέωση του κράτους να προάγει το δικαίωμα της ελεύθερης συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική κα πολιτική ζωή της χώρας.
Με αυτή την έννοια, παρέχεται το επίδομα ανεργίας, σε κάθε εγγεγραμμένο άνεργο πολίτη, ώστε να ανταπεξέλθει οικονομικά στο κενό διάστημα που δεν υπάρχουν βιοποριστικά έσοδα από την εξάσκηση του επαγγέλματος και μέχρι της στιγμής της ανεύρεσης εργασίας.
Ωστόσο στους άνεργους μηχανικούς η απόδοση του επιδόματος ανεργίας, τελικώς καταβάλλεται για ασφαλιστική εισφορά, γεγονός που δεν συνάδει με το Κοινωνικό Κράτος.
Ζητούμε από τη Διοίκηση του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ να μεριμνήσει σχετικά ώστε αν απεμπλακούν οι συνάδελφοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ από ασφαλιστικές οφειλές τόσο τις τρέχουσες, όσο και τις αναδρομικές.
Παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στις δικές σας ενέργειες», καταλήγει η επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου