oaednews

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ ΟΑΕΔ - Διαμαρτύρονται και ζητούν να μην διαγραφούν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χθες, σπουδαστές των ΙΕΚ στον ΟΑΕΔ και την Περιφέρεια Ηπείρου. 
Οι σπουδαστές βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο  να διαγραφούν από τα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ και χθες συνάντησαν, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους την Διευθύντρια κα. Λαγού,  την οποία ενημέρωσαν για την υποθεσή τους και ζήτησαν να μην ισχύσουν οι διαγραφές από τα μητρώα.

Η ίδια τους ανέφερε ότι ακολουθεί τις εντολές που δίνονται κεντρικά σημειώνοντας ότι είναι πολιτική απόφαση. Ο εκπρόσωπος των σπουδαστών ΙΕΚ μίλησε για μια κατάφορη αδικία αφού όσο είναι σπουδαστές δεν θεωρούνται άνεργοι ενώ από κάποιους ζητήθηκαν να επιστραφούν κάρτες και επιδόματα τα οποία έλαβαν σαν άνεργοι.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΙ Σωτήρης Μανούσης, με δήλωσή του στο Ioannina TV, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των σπουδαστών να μην χάσουν τις ελάχιστες παροχές που δικαιούνται ως άνεργοι. «Είναι ανάλγητη και εκτός πραγματικότητας η τοποθέτηση του ΟΑΕΔ, πως ο χρόνος της επαγγελματικής κατάρτισης δεν υπολογίζεται ως χρόνος ανεργίας. Είναι εκατοντάδες οι σπουδαστές που για να μπορέσουν να σπουδάσουν εργάζονται, και είναι χιλιάδες οι σπουδαστές που είναι άνεργοι και δυσκολεύονται να φέρουν σε πέρας τις σπουδές τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για το θέμα.

Οι σπουδαστές των ΙΕΚ, στη συνέχεια πήγαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη, τον οποίο επίσης ενημέρωσαν για το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου