oaednews

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Λάρισα: Νέα τμήματα των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Νέα τμήματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της «αγοράς» και τις ανάγκες των εργοδοτών θα λειτουργήσουν από το επόμενο σχολικό έτος στις επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση των σχολών και οι μαθητές και στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και εργοδότες.

Μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Φαρμακευτικός σύλλογος Λάρισας συζητήθηκε και κρίθηκε εφικτό να δημιουργηθεί τμήμα Βοηθών Φαρμακείου ενώ είναι βέβαιο πως θα συνεχιστούν τα τμήματα μαγειρικής και κομμωτικής καθώς θεωρούνται επιτυχημένα και με διαρκή ζήτηση.

“Οι ειδικότητες έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας καθώς αρχικά γίνεται έρευνα αγοράς και σε συνεργασία με τους φορείς και τους εργοδότες ολοκληρώνουν τη μαθητεία τους και μαθαίνουν την τέχνη τους. Όπως οι υδραυλικοί, οι κομμώτριες και κυρίως οι μάγειρες μία ειδικότητα που έχει εκτιναχθεί” τόνισε η Διευθύντρια κ. Ευαγγελία Αντωνίου και πρόσθεσε πως “η συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων είναι πολλή σημαντική για την περιοχή μας. Παιδιά από την επαρχία και με τις δυνατότητες που δίνει η σχολή έχουν σίτιση, στέγαση και με την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και τον εργοδότη να μπορούν να ζήσουν, ακόμη και να βοηθήσουν την οικογένειά τους”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Δ/ντρια Θεσσαλίας ΟΑΕΔ κ. Όλγα Τσούρβα, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Δήμων του Νομού, φορών, συλλόγων κ.α.

“Οι εργοδότες ζήτησαν να συνεχιστούν οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ καθώς το έργο που προσφέρουν στην κοινωνία είναι σημαντικό, επεσήμανε ο Υποδιευθυντής των ΕΠΑ.Σ κ. Δημήτρης Γουργιώτη. Σημείωσε πως “στους μαθητές εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας στις οποίες αμείβονται από τον εργοδότη και τον ΟΑΕΔ, ασφαλίζονται και αποκτούν εμπειρία, απαραίτητο εφόδιο για το μέλλον. Πολλές φορές μάλιστα γίνονται συνεργάτες με τους εργοδότες τους”.

Στις σχολές του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλία φοιτούν 800 μαθητές εκ των οποίων οι 350 στη Λάρισα. Λειτουργούν τμήματα με μεγάλη ζήτηση και οι ειδικότητές τους είναι εμπορεύσιμες και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, σημείωσε ο κ. Κων/νος Σταμούλος, προϊστάμενος του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης των εκπαιδευτών, καθώς “κριτήριο για την επιλογή των τμημάτων που θα λειτουργήσουν είναι να έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και αυτό κάνει τη διαφορά με την υπόλοιπη τεχνική εκπαίδευση Γι αυτό το λόγο οι ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ έχουν αξιολογήσει θετικά το έργο μας ακόμη και τα Πανεπιστήμια.

Ακολούθησε επίδειξη της κομμωτικής και μαγειρικής τέχνης από τους μαθητές των τμημάτων που εντυπωσίασαν όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.




ΠΗΓΗ:  ΕΡΤ

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΖΗΤΑΜΕ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ "ΘΑΒΟΥΝ" ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΗΠΩΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή