oaednews

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Σε "κρίση" οι Γενικοί Διευθυντές

Προ των πυλών, η πρώτη σαρωτική αλλαγή προσώπων στη "ραχοκοκαλιά" της Δημόσιας Διοίκησης από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., με 93 Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων να αντικαθίστανται βάσει νόμου.

Πυρετωδώς, η πολιτική ηγεσία του Υπ.Εσ.Δ.Α. προωθεί τις διαδικασίες, ώστε να καταστεί δυνατό λίγο μετά το Πάσχα, να έχουν τοποθετηθεί νέοι επικεφαλής στις Γενικές Διευθύνσεις, με βάση το νέο σύστημα επιλογής Προϊσταμένων. 

Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών, θα συσταθεί το αρμόδιο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, ενώ "στα σκαριά" είναι οι προκηρύξεις για τις θέσεις, όπως αποκαλύπτει «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Στόχος της Κυβέρνησης και αρμόδιου Υπουργείου η «αποπολιτικοποίηση» ή «αποκομματικοποίηση» του δημόσιου τομέα.

Διαδικαστικά, το πρώτο κρίσιμο βήμα έγινε ήδη. Οι Υπηρεσίες Προσωπικού σε όλο το Δημόσιο σπεύδουν να επανακατατάξουν βαθμολογικά τους υπαλλήλους, στο πλαίσιο των κριτηρίων του νόμου για το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, την αξιολόγηση προσωπικού και την επιλογή Προϊσταμένων στο Δημόσιο (Ν.4369/2016).

Επισημαίνεται ότι, η βαθμολογική κατάταξη είναι το αναγκαίο προαπαιτούμενο, ώστε όσοι έχουν τον βαθμό Α' να μπορούν - αν το επιθυμούν και έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις - να διεκδικήσουν τη θέση Γενικού Διευθυντή.

Οι θέσεις ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση

- Προϊστάμενοι σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, μαζί με 30 υπαλλήλους στις Υπηρεσίες ΕΣΠΑ και 117 στις Μονάδες ΕΣΠΑ: 4.558.

- Γενικοί Διευθυντές (οι πρώτοι που θα αλλάξουν): 93.

- Διευθυντές: 994.

- Τμηματάρχες: 3.324.

9 σχόλια:

  1. ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΤΥΧΙΟΥ Η ΟΧΙ)
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ?
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ?
    ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΑΙΖΕΙ Η ΔΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ?
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ?
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ
    ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ.... ΥΜΕΤΕΡΟΙ
    ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ...ΚΟΣΚΙΝΟ
    ΠΡΩΤΗ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ....ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''ΥΜΕΤΕΡΟΙ
      ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ...ΚΟΣΚΙΝΟ
      ΠΡΩΤΗ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ....ΑΡΙΣΤΕΡΑ
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ''

      Μπαρούφες στο τετράγωνο.
      Αυτοί που έγιναν προιστάμενοι (οι περισσότεροι με ΑΝΑΘΕΣΗ) βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους και μόνο ημέτεροι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
      Έπρεπε να έχουν ξηλωθεί την πρώτη μέρα της καινούριας διοίκησης και όχι να τους έχουμε εμείς οι υπάλληλοι πάνω από το κεφάλι μας ΑΚΟΜΗ.
      Αλλά ας όψετε που έπεσαν στον Βερναρδάκη σαν υπουργό και όχι στον Μητσοτάκη που με μια Υ.Α μας τους έβαλε στο κεφάλι σε μια μέρα.Με ΜΟΝΟ προσόν βέβαια την ημετερότητα.

      Δεν είμαστε ηλίθιοι.Μάτια έχουμε και βλέπουμε... και άχρηστους ΑΚΟΜΗ προιστάμενους να μας τρέχουνε....μέχρι τέλος του έτους τουλάχιστον που είναι να κριθούν ΜΠΑΣ και αναλάβουν άλλοι (αμήν)!

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ Η ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
    ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
    ΚΑΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.ΠΕΡΙΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι ΔΕ θεωρούν ότι λόγω προϋπηρεσίας σε θέση ευθύνης, πληρούν τις προϋποθέσεις για να κριθούν. Δεν είναι γελοίο? Ως πότε προϊστάμενοι χωρίς τυπικά προσόντα θα μας διευθύνουν? Και πότε θα ξεκινήσουν οι κρίσεις για τους τοπικούς? Να απαλλαγούμε από προϊστάμενους άκυρους, ψυχασθενείς που ξεκινήσαν την υπαλληλική καριέρα από κλητήρες και λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης έφτασαν στη θέση που βρίσκονται σήμερα. Από προσόντα ας μη συζητήσουμε καλύτερα. Από ταλέντο στο να διοικούν μηδέν. Από αυλικούς τριγύρω που τους κάνουν τεμεναδες για να κερδίσουν καμία άτυπη άδεια ή δίωρη ας μη το συζητάμε. Ο γνώμονας τους οι προσωπικές εμπάθειες και αντιπάθειες. Ή καχυποψία και η κατινια πάει σύννεφο. Από τέτοιους χορτασαμε. Κανέναν καλό δε βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ???? ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΤΕΡΟΙ ....ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ...ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΛΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ ΠΩΣ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ. ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ? ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΩΣ ΣΚΙΖΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  5. ΑΝΩΝΥΜΕ 9/4/2016, 11.07ΜΜ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ! ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΗΡΕΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ, ΝΑ ΜΗ ΚΑΧΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΥΣ Η΄ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΤΥΧΙΟ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή