oaednews

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η συναδέλφισσα Δήμητρα δεν ψήφισε



Η συναδέλφισσα Δήμητρα δεν ψήφισε στις εκλογές για τη διοίκηση του Σωματείου μας της ΠΕΥ ΟΑΕΔ, στις εκλογές της 30/03/2016.
Η Δήμητρα προσήλθε κανονικά να ψηφίσει, αλλά δεν βρέθηκε στους καταλόγους.
Η Δήμητρα  δουλεύει στον ΟΑΕΔ Περιστερίου και είναι μια εξαιρετική υπάλληλος  του Οργανισμού (αλλά  αυτό δεν παίζει ρόλο για το λόγο που καταθέτω εδώ ως συνάδελφός της).Προέρχεται από τα προγράμματα STAGE,και εργάζεται κανονικά στον Οργανισμό με ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισε από τον Νοέμβριο του 2012.
Έκανε αίτηση για να γίνει μέλος του Σωματείου τον Δεκέμβριο του 2014.
Το μόνο λάθος που έκανε η συναδέλφισσα Δήμητρα, ήταν πως δεν έλεγξε τις μισθοδοσίες της για το αν της γίνεται η παρακράτηση εισφορών για το Σωματείο μας, ώστε να  είναι «ταμειακώς εντάξει».Αλλά επειδή για κάποιο γραφειοκρατικό λόγο δεν της αποστέλλονται οι μισθοδοσίες, δεν ήταν δυνατόν να το ελέγξει.


Όμως..
Ψήφισε στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ του Οργανισμού.
Βρίσκεται στις λίστες των γονέων που παίρνουν δωροεπιταγές.
Οπότε δεν είχε κάποιο λόγο να ανησυχεί για το αν έχει την ιδιότητα του μέλους του Σωματείου.
Η Δήμητρα λοιπόν προσήλθε να ψηφίσει.
Ευτυχώς υπήρξαν συνάδελφοι που πρότειναν να ψηφίσει εκτός εκλογικών καταλόγων, όπως γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Δυστυχώς όμως υπήρξαν συνάδελφοι που διαφώνησαν και …την απέκλεισαν από την ψηφοφορία!

Η Δήμητρα απογοητεύτηκε πολύ από τον αποκλεισμό, όχι τόσο για την απώλεια της ψήφου της-έτσι κι αλλιώς την τελευταία στιγμή θα αποφάσιζε μεταξύ δύο ψηφοδελτίων όπως μου εκμυστηρεύθηκε.
Αλλά απογοητεύτηκε πάρα πολύ, γιατί πιστεύει πως θεωρήθηκε μη ισότιμη συναδέλφισσα με όλους μας. Και δεν θέλει να ξανασυμμετάσχει σε μαζικές διαδικασίες.

Εγώ λοιπόν με την ιδιότητα του συνάδελφου της, αλλά και ως μέλος του Σωματείου ο ίδιος απευθύνω ερώτημα προς όλους, αλλά ειδικά τους συναδέλφους που έκριναν πως η Δήμητρα  δεν δικαιούται να ψηφίσει και την απέκλεισαν:
-Είναι δυνατόν να αποκλείεται συνάδελφος-συναδέλφισσα που τηρεί όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν; Είναι δυνατόν μια ανθρώπινη αβλεψία συναδέλφου που προφανώς δεν καταχώρησε ως έπρεπε την από 05/12/2014 αίτηση της Δήμητρας να γίνει μέλος, να αποτελέσει λόγο αποκλεισμού;
-Είναι δυνατόν η συναδέλφισσα Δήμητρα να συμμετέχει στις γενικές συνελεύσεις του Σωματείου, να ψηφίζει κανονικά  σε αυτές και μάλιστα να είναι μία εκ των ελαχίστων συναδέλφων που παρίστανταν και ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση και παρ όλα αυτά να αποκλείεται από τις εκλογές; (Ειδικά μάλιστα όταν κάποιοι υποστηρίζουν-υποστηρίζουμε πως η γενική συνέλευση είναι η κορυφαία διαδικασία στα συνδικάτα).
-Είναι δυνατόν να επιθυμούμε τη συμμετοχή ΟΛΩΝ στις δράσεις του Σωματείου και παρόλα αυτά κάποιοι να φέρονται τόσο κοντόφθαλμα;
-Είναι δυνατόν μικροπαραταξιακές λογικές να υπερισχύουν της δημοκρατίας στη λειτουργία του Σωματείου;



Με την προσμονή πως οι συνάδελφοι που υποστήριξαν και πέτυχαν τον αποκλεισμό της Δήμητρας  θα αναγνωρίσουν το λάθος τους  αλλά κ με την ελπίδα  πως η συναδέλφισσα Δήμητρα θα ξεπεράσει την απογοήτευσή της και θα συμμετάσχει ξανά στις δράσεις του Σωματείου,
εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο Δ.Σ του Σωματείου που απαρτίζεται από πολλούς άξιους συναδέλφους και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που να ενισχύουν  τη συμμετοχή  και όχι την ανάθεση.

Πέτρος Καπετανόπουλος

ΚΠΑ2 Περιστερίου

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ τ.ΟΕΚ - τ.ΕΣΤΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιχειρήθηκε για πρώτη φορά να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στους εκτός Αττικής συναδέλφους, με επιστολική ψήφο όπως προβλέπει το καταστατικό και κάποιες παρατάξεις υπέβαλαν ενστάσεις και αναφορές το σαμπόταραν μέχρι που κατάφεραν να μη γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή