oaednews

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Οι 51 Δήμοι που θα προσλάβουν 20.000 ανέργους

Την πρόσληψη περίπου 20.000 ανέργων σε 51 δήμους της χώρας έως το τέλος του έτους, προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, .
Πρόκειται για θέσεις εργασίας οκτώ μηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης.
Η προκήρυξη των πρώτων 6.918 θέσεων αναμένεται στο τέλος του μήνα και η πρόσληψη όσων επιλεγούν θα γίνει τον Ιούνιο. Οι υπόλοιπες 12.600 θέσεις θα καλυφθούν με διαφορά περίπου δύο μηνών.
Αναλυτικότερα, οι Δήμοι που έχουν επιλεγεί με βάση κριτήρια όπως ο δείκτης ανεργίας και οι μακροχρονίως άνεργοι είναι οι εξής:

– Οι 17 Δήμοι, στους οποίους θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις, είναι οι εξής:
Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.
– Οι 34 Δήμοι, που θα ακολουθήσουν, είναι οι εξής:
Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας.
Οι προκηρύξη των θέσεων και οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ.
Οι ωφελούμενοι, που θα λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές ίσες με τον κατώτατο μισθό (586 ευρώ), θα αξιοποιηθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, επισκευές κτιρίων και δομών των δήμων, όπως σε παιδικές χαρές, πάρκα και βιβλιοθήκες. Το κόστος του προγράμματος, υπολογίζεται στα 132 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως εκτιμάται, τα προγράμματα απασχόλησης έως το τέλος του έτους θα καλύψουν συνολικά 172.000 ανέργους.
Οι 59.000 από αυτούς αναμένεται να είναι νέοι, ενώ θα άλλοι 38 – 39.000 άνεργοι θα καλυφθούν από προγράμματα απασχόλησης, τα οποία θα ανακοινωθούν έως το τέλος του έτους.
Σε ό,τι αφορά στις θέσεις εργασίας, από το περσινό πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης είχαν απομείνει 1.141 θέσεις που αφορούν τα υπουργεία Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και οι οποίες πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΕΜΑΣ
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ! ΜΕΤΑ; ΤΙΠΟΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή