oaednews

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Μαθήματα αλληλεγγύης από τα IEK ΟΑΕΔ

26 Σπουδαστές του Τμήματος Τεχνικών Φαρμάκων και Καλλυντικών του ΙΕΚ ΟΑΕΔ συγκέντρωσαν φάρμακα για τους ανασφάλιστους και άπορους κατοίκους της Κομοτηνής. Η ιδέα προέκυψε κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαν τα παιδιά στο Τμήμα τους και δεν άργησε από ιδέα να γίνει πράξη.
«Είναι σημαντικό να μπορούμε στις μέρες μας να στεκόμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη » δηλώνουν τα παιδιά, που για μια εβδομάδα κινητοποίησαν κόσμο, γονείς, συγγενείς, φίλους, γνωστούς καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν μια σημαντική ποσότητα, ικανή να καλύψει τις ανάγκες πολλών ανθρώπων.

Μια εβδομάδα, η εβδομάδα της Αλληλεγγύης, κύλησε με τον πιο όμορφο τρόπο στα θρανία και στα εργαστήρια του ΙΕΚ ΟΑΕΔ. «Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ ικανοποιημένοι» δηλώνουν οι σπουδαστές ακουμπώντας τα φάρμακα στον πάγκο του Κοινωνικού Ιατρείου.
Γνωρίζουν ότι, όταν τελειώσουν την διετή κατάρτισή τους, θα εργαστούν ως βοηθοί φαρμακοποιών, ένα επάγγελμα, που όπως σπεύδουν να ομολογήσουν τους
αρέσει πολύ. Ήδη, κάποια από τα παιδιά εργάζονται σε φαρμακεία της περιοχής κάνοντας κατάρτιση και αποκτώντας χρήσιμες για την πορεία τους εμπειρίες. «Παρατηρούμε ότι το επάγγελμα του βοηθού φαρμακείου έχει ζήτηση γιατί και τα φαρμακεία είναι πολλά» δηλώνουν αντιμετωπίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον τους. Εκτός από τα φάρμακα, τις συνταγές, την επικοινωνία με τον κόσμο, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΑΕΔ απέδειξαν ότι παίρνουν άριστα και στην προσφορά στον συνάνθρωπο, στον άνθρωπο που έχει ανάγκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου