oaednews

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ηλεκτρονικά μεγάλο μέρος των συναλλαγών με το Δημόσιο μέσα στο 2016

Κεντρικός στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι, εντός του 2016, να καταπολεμήσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο, όπως η γραφειοκρατία και η πολυνομία και να καταστεί πιο λειτουργικό, αποτελεσματικό και διαφανές, τόνισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Αυτήν τη στιγμή το δημόσιο αναγκάζεται για τις συναλλαγές του να παρέχει 11.000.000 πιστοποιητικά έγγραφα, ένα τερατώδες μέγεθος», επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι στόχος του υπουργείου (εντός του 2016) είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε το δημόσιο να καταστεί πιο λειτουργικό, αποτελεσματικό και διαφανές.

Τα βήματα προς την εξυγίανση, την πάταξη της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας, σύμφωνα με τον υπουργό είναι τα εξής:

• Πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαλειτουργία των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του δημοσίου, που θα έχει ως στόχο την αποδέσμευση του πολίτη – όσο δυνατό μεγαλύτερη – από τις συναλλαγές του με τον «γκισέ» του δημοσίου.

• Θα συσταθεί την επόμενη εβδομάδα επιτροπή για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και των διοικητικών εντολών, στόχος της επιτροπής είναι να κλείσουν επιτέλους τα «παραθυράκια» στην χαοτική πολυνομία του ελληνικού δημοσίου, η διαφάνεια στις συναλλαγές και η πιο αποτελεσματική οργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου