oaednews

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για την υπόθεση του συναδέλφου Πέτρου Καπετανόπουλου

Συνάδελφοι,


 Στις 12 Φεβρουαρίου δικάζεται ο Συνάδελφος από το ΚΠΑ  Περιστερίου  Πέτρος Καπετανόπουλος!

Στις 12 Φεβρουαρίου δικάζεται η κοινή λογική, δικάζεται η αλληλεγγύη, δικάζεται η αυτονόητη αντίδραση προς την κάθε λογής κατάχρηση εξουσίας, δικάζεται η πίστη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δικάζεται η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.  Ένα κράτος δικαίου που δεν μπορεί να αυθαιρετεί.  Δεν μπορεί να ποδοπατάει και να κλωτσά δικαιώματα.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος το βράδυ της 21ης Ιουλίου 2012 έπραξε αυτό που θα οφείλαμε όλοι να πράξουμε σε μια αντίστοιχη περίπτωση, θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξίες και πιστεύω. Αντιλαμβανόμενος φασαρία από το σπίτι του, διαμαρτυρήθηκε  σε αστυνομικούς για κακοποίηση και βασανισμό ενός ήδη συλληφθέντα και ακινητοποιηθέντα  μετανάστη, ο οποίος είχε κλέψει την τσάντα νεαρής κοπέλας όπως ο ίδιος ομολόγησε. Η συνέχεια;

 Ο Συνάδελφος Πέτρος Καπετανόπουλος συλλαμβάνεται κάτω από το σπίτι του και του προσάπτονται τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση».
 Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγείται την επόμενη μαζί με τον μετανάστη με την αυτόφωρη διαδικασία προσθέτει και την κακουργηματική κατηγορία της «συνέργειας σε ληστεία»!!!
Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απήλλαξε τον ΠΚ από την τελευταία κακουργηματική κατηγορία. Η δίκη, ωστόσο, για τα πλημμελήματα ορίζεται για τις 12/02/2016.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος δικάζεται γιατί δεν σώπασε, γιατί δεν λούφαξε, γιατί δεν γύρισε την πλάτη στον συνάνθρωπο, γιατί συμπαραστάθηκε στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που ποδοπατούνταν. Την ίδια μέρα θα δικαστούμε και όλοι εμείς. Θα δικαστεί η συνείδησή μας. Και αν  σωπάσουμε, αν λουφάξουμε, αν γυρίσουμε την πλάτη στον συνάνθρωπο ΚΑΙ συνάδελφό, αν δεν συμπαρασταθούμε στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που ποδοπατούνται, τότε θα έχουμε καταδικαστεί!
Σας καλούμε σε συμπαράσταση του Συναδέλφου, την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, στις 10:00πμ, στο κτίριο του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας, Κυρίλλου Λουκάρεως κ Αλεξάνδρας.

 Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος                              Η Γ. Γραμματέας 

Μακράκης Γεώργιος                 Θεολόγου Φωτεινή 



4 σχόλια:

  1. Επισης,την Κυριακη 7 Φλεβαρη,στις 2μμ θα γινει ενα γλεντακι οικονομικης ενισχυσης του συναδελφου,για τα δικαστικα εξοδα.Το γλεντι θα πραγματοποιηθει στο Αυτονομο στεκι(Ζ.Πηγης και Ισαυρων- Εξαρχεια).Οποιος-α μπορει ας δωσει το παρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι όταν πρωτοείδα την ανακοίνωση στο blogspot, το καλοκαίρι του 2012. Ταράχτηκα. Περίμενα 2-3 μέρες, ουδείς δεν ανέφερε τπτ για το γεγονός στο γραφείο μου. Την 4η μέρα το τύπωσα, το συμβάν δηλ, έτσι όπως ήταν στο blogspot, και το άφησα πάνω σε 2 γραφεία. Επίσης τπτ. Καμία κουβέντα. Δεν θέλω να το δημοσιεύσετε. Ήθελα απλά να εκφράσω την αγανάκτησή μου για τότε και ταυτόχρονα την χαρά μου στην αλληλεγγύη που βλέπω γραμμένη τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΠΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, ενημερώστε μας, πως μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς οι επαρχιώτες. Και μην απορείτε για την απάθεια! στον ΟΑΕΔ δουλεύουμε, όχι στους φίλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή