oaednews

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ίδρυση δεύτερου ΚΠΑ στη Λάρισα

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
 ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ    
ΤΗΛ : 2431039900               
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Email ypal.oaed.k.elladas                               Αριθμ Πρωτ.  18 . 22-02-2016

                                                         Προς   Γραφείο Διοικήτριας
                                                                        Κας  Καραμεσίνη Μαρία                       
                                            Κοιν:    Περ/κή Δ/νση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
                                                         Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
                                                                                 Εργατικό Κέντρο Λάρισας                                                                 
                                                                         

Θέμα:  « Ίδρυση δεύτερου ΚΠΑ στη Λάρισα»



Κα Διοικήτρια.
Τα τελευταία 6  μνημονιακά χρόνια ο Οργανισμός σε όλη την Ελλάδα έχει αναλάβει ένα δυσανάλογο βάρος διαχείρισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της κρίσης της εργασίας γενικότερα.
Οι Υπηρεσίες λόγω του μεγάλου κύματος των συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων χρόνων αλλά και της επιβολής φραγμού στις προσλήψεις στο Δημόσιο αποδεκατίστηκαν μη μπορώντας πλέον στην κυριολεξία  να λειτουργήσουν.
Χαρακτηριστική περίπτωση ουσιαστικής διάλυσης της δομής μιας Τοπικής Υπηρεσίας είναι το ΚΠΑ2 της Λάρισας.

Η Υπηρεσία μόνη της είναι επιφορτισμένη με την διαχείριση όλου του νομού της Λάρισας εκτός από την επαρχία της Ελασσόνας. Ο νομός της Λάρισας σε πληθυσμό είναι  από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα
Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών που απασχολούνται στην Υπηρεσία δεν είναι αρκετός για να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερες συνθήκες που πλέον έχουν δημιουργηθεί. Οι υπάλληλοι έχουν ξεπεράσει πλέον τα όριά τους. 26 μόνο υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με την διαχείριση ενός αριθμού ανέργων πέραν των 25.000 αλλά και τουλάχιστον 15.000 επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στο επιμελητήριο της Λάρισας.
Οι εκκρεμότητες αυτή τη στιγμή στην Υπηρεσία της Λάρισας είναι αρκετές και στην διαχείριση των προγραμμάτων και στην διαχείριση των επιδομάτων αλλά και στην εξυπηρέτηση  του κοινού.
Οι λύσεις που αυτά τα χρόνια έχουν επιλεγεί (μεταφορά φακέλων σε άλλες υπηρεσίες αλλά και υπαλλήλων με μετακινήσεις) αποδείχθηκαν ατελέσφορες και δημιούργησαν όπως και στο παρελθόν επισημάναμε περισσότερα προβλήματα αντί να λύσουν.
Εμείς σαν όργανο εκπροσώπησης των εργαζομένων πιστεύουμε και προτείνουμε σαν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα την ίδρυση και μιας δεύτερης Υπηρεσίας μέσα στην πόλη της Λάρισας η οποία θα επιλύσει μια και καλή όλα τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Οργανισμού στο νομό. Θα δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού ως κύριο για τα προβλήματα που έχουν προκύψει αλλά και τις σωστότερης και ισόρροπης πλέον κατανομής του κοινού και των καθημερινών υποθέσεων.
Η θέση της Υπηρεσίας είναι στη βόρεια πλευρά της πόλης και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όπως θα έπρεπε τους κατοίκους στα νότια του νομού. Μια δεύτερη Υπηρεσία  στην άλλη πλευρά της πόλης  θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση για την εξυπηρέτηση και του  υπόλοιπου μισού του νομού αλλά και για την ίδια την πόλη της Λάρισας.
Άλλωστε στην πόλη της Λάρισας το ΙΚΑ λειτουργεί με  δύο παραρτήματα το Περιφερειακό Υποκατάστημα Λάρισας και το Τοπικό Υποκατάστημα Ανατολικής Λάρισας.  
      




Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                                    Μακρή Κλεονίκη
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου