oaednews

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σύνδεση με Κάιρο

Ο συνάδελφος Γιώργος Χριστοφίδης στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου 

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου, από τον κ. Γιώργο Χριστοφίδη.



Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις: στην α” φάση συμμετείχαν οι Δ”, Ε” και Στ” τάξεις και στη δεύτερη φάση οι τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, οι Α”, Β” και Γ”.

Ο κ. Χριστοφίδης επέλεξε να ακολουθήσει ένα πρωτότυπο και παιγνιώδη τρόπο παρουσίασης της θεματικής του, κάνοντας χρήση πλούσιου και ποικίλου εποπτικού υλικού, όπως τα διαδραστικά και ομαδικά παιχνίδια με διαχωρισμό ανακυκλώσιμων υλικών και προϊόντων καθημερινής χρήσης.

Κύριοι στόχοι του σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για όλα τα υλικά που μπορούν  να ανακυκλωθούν, να διαπιστώσουν την ανάγκη περιορισμού της ποσότητας των απορριμμάτων και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη σημασία της σωστής διαχείρισης αυτών. Επιπλέον, βασικοί στόχοι της παρουσίασης ήταν η δημιουργία θετικής στάσης των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση, η παρότρυνση και άλλων ατόμων για συμμετοχή σε δράσεις αυτού του τύπου, καθώς και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Το αποτέλεσμα υπήρξε απόλυτα ικανοποιητικό, καθώς οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις ανάγκες της παρουσίασης δείχνοντας τεράστιο ενδιαφέρον καθ” όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.


Γράφουν οι εκπαιδευτικοί
Αναστάσιος Αναστασίου
και Ευαγγελία Χουλιαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου