oaednews

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

 Μέσω των Εργαστηρίων θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).


 Επισημαίνεται ότι μετά τη διεξαγωγή του Εργαστηρίου, οι ωφελούμενοι από αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα συμβουλευτικής.

 Το εργαστήριο Ενεργοποίησης για τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθεί Τετάρτη 27/1/2016 από τις 09:30 έως τις 15:00 Ο ΟΑΕΔ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους Εργασιακούς Συμβούλους της Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ που είστε εγγεγραμμένος / εγγεγραμμένη. Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο www.oaed.gr. 

3 σχόλια:

  1. Με συναδελφική εκτίμηση απο Αττική.

    -Οι προϊστάμενοι των ΚΠΑ αφού μελετήσουν τα προγράμματα ΝΘΕ - ΝΕΕ,αφού μπουν σε δέκα πληροφοριακά συστήματα που κάποια ακόμη δεν λειτουργούν(ΕΡΓΑΝΗ-ΣΕΠΕ-ΓΓΠΣ-ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΑΣΦΑΛ.ΤΑΜΕΙΩΝ)και αφού πρώτα μετατραπούν σε άριστους χειριστές του ΟΠΣ ΟΑΕΔ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ,ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ,ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ κατόπιν θα εκδώσουν τις εγκριτικές αποφάσεις στα αντίστοιχα κάθε φορά προγράμματα.
    -κατόπιν θα μπούν στο ΟΠΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και θα εγκρείνουν κάθε Παροχή Ασφάλισης,αφού πρώτα βέβαια μελετήσουν κάθε εγκύκλιο που αφορά την χορήγηση όλων των κάθε λογής παροχών Ασφάλισης(ανεργία-μητρότητα-βοηθήματα-εσπα-επισχεση-και,και,και,και,και).
    Μήπως κάνω λάθος? έτσι δεν πρέπει? αφού πλέον οι προϊστάμενοι δεν επικυρώνουν απλά τις αποφάσεις των αρμοδίων υπαλλήλων ,αλλά εξετάζουν την ουσία και το περιεχόμενο της κάθε παροχής και κάθε προγράμματος και κατόπιν δίνουν την έγκρισή του.(τουλάχιστον αυτό τους ζητείται)
    -έπειτα θα πρέπει να είναι δίπλα απο κάθε τμήμα για να επιλύουν το κάθε ιδιαίτερο πρόβλημα που ανακύπτει στην καθημερινή πρακτική,και να δίνουν γενικές και ορισμένες φορές ειδικές κατευθυντήριες οδηγίες και προπάντων να χειρίζονται κρίσεις και τελικώς να δίνουν λύσεις ή τουλάχιστον να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προαναφερθέντων(όντως πραγματικός ρόλος προϊσταμένου, κατά την ταπεινή μου γνώμη).
    Εάν αποφασίσαμε να καθίσουμε τον προϊστάμενο του κάθε ΚΠΑ μπροστά στο PC και να χειρίζεται το ΟΠΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και να τον μετατρέψουμε κατ΄ουσίαν σε αρμόδιο υπάλληλο απασχόλησης-ασφάλισης-υποστήριξης,ε τότε πραγματικά απορώ γιατι στις Π/Δ Ή στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν βάζουμε ένα άτομο να χειρίζεται όλα αυτά και έχουμε εκατό Δ/νσεις και Τμήματα.

    - και τέλος πάντων βρε παιδιά ,εαν έχετε τέτοιο προίστάμενο που γνωρίζει κάθε πρόγραμμα ΝΘΕ-ΝΕΕ και κάθε παροχή ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και μπαίνει στο ζουμί της κάθε αίτησης και δίνει εγκρίσεις,βάλτε τον και εθνικό διαπραγματευτή για το δημόσιο χρέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ

      Διαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ 13/01/2016 10.03μμ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ. ΘΑ ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή