oaednews

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο Γιούνκερ διόρισε ειδικό σύμβουλο για εργασιακά-απασχόληση

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν ο στόχος είναι η βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων στην ΕΕ, παρότι βεβαίως η συμμετοχή στον "Πυλώνα" θα είναι εθελοντική.
 
"Όπως ανακοίνωσα στην ομιλία μου για την κατάσταση της Ένωσης, θέλω να αναπτύξω τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων", είπε ο κ. Γιούνκερ, και συνέχισε επαινώντας τον "πρεσβευτή αυτής της πρωτοβουλίας" όπως αποκάλεσε τον κ.Λάρσον.
 
Στην πράξη ο νέος ειδικός σύμβουλος θα βοηθά το έργο του Προέδρου της Κομισιόν, ξεκινώντας μια ευρεία διαβούλευση για τις συνθήκες απασχόλησης στην ΕΕ, υπό το φως των αλλαγών στην νομοθεσία και τις προδιαγραφές της αγοράς εργασίας.
 
Ο κ.Λάρσον ήταν ο πρώτος Σουηδός Γενικός Διευθυντής της Κομισιόν, με αρμοδιότητα την γενική διεύθυνση απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων την εποχή της εισόδου της Σουηδίας στην Ένωση από το 1995 ως το 2000, ενώ έχει υπηρετήσει και ως υπουργός οικονομικών της χώρας αυτής από το 1990 ως το 1991.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/europ/301175/o-giounker-diorise-eidiko-symvoulo-gia-ergasiakaapasxolisi#sthash.vEY8ciEc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου