oaednews

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για μονιμοποίηση συναδέλφων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 200 / 15 -12 – 2015
Προς: Όλες τις υπηρεσίες
Ενώσεις-Μέλη μας


Θέμα: «Διεκδίκηση μονιμοποίησης συναδέλφων πρώην Stage»

Με αφορμή έγγραφο που απέστειλαν στην Ομοσπονδία μας συνάδελφοι-εργαζόμενοι με προγράμματα stage (δήθεν προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, στην πραγματικότητα προγράμματα φτηνής εργασίας και κάλυψης παγίων αναγκών), έχουμε να δηλώσουμε ξανά ότι:

Η Ομοσπονδία μας ήταν είναι και θα είναι υπέρ της σταθερής εργασίας και του δικαιώματος της εργασίας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κατά των προγραμμάτων που εκμεταλλεύονται την ανεργία και δημιουργούν στρατιές αιχμαλώτων. Οι συνάδελφοι που εργάσθηκαν –εργάζονται με προγράμματα stage από το 2004 και εξής, εργάσθηκαν όσο και οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, ίσως και παραπάνω, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ οι αμοιβή τους ήταν αρκετά κατώτερη, κατά παράβαση του Συντάγματος που προβλέπει ίση αμοιβή για παροχή ίσης εργασίας.


Ως Ομοσπονδία δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στους συναδέλφους που διεκδικούν το αυτονόητο και προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε αναλάβει από καιρό σχετικές πρωτοβουλίες:

1.    Έχουμε εντάξει το αίτημα μονιμοποίησής τους στο διεκδικητικό μας πλαίσιο.
2.    Έχουμε αποστείλει σχετικό υπόμνημα στο Γραφείο Πρωθυπουργού και είχαμε συνάντηση με τον Διευθυντή του, κ. Τζανακόπουλο.
3.    Έχουμε θέσει το ζήτημα στους αρμόδιους Υπουργούς.
4.    Διεκδικήσαμε και πετύχαμε η Διοίκηση του ΟΑΕΔ να μην αντιδικεί στον δικαστικό αγώνα των συναδέλφων.

5.    Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει καταθέσει ως μάρτυρας σε δεκάδες δικαστικές μάχες και έχει καταθέσει δεκάδες υπομνήματα.

3 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ 10, 15, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΩΡΑΡΙΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια δυστυχώς είστε εκτός της δικαιοδοσίας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ. Υπάρχει άλλη ομοσπονδία ποιο κοντα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή