oaednews

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για το ν/σ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Αρ. Πρωτ. 198 / 15 -12 – 2015

Προς τον Υπουργό Εργασίας
κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο 

Προς την Διοικήτρια ΟΑΕΔ
κ. Καραμεσίνη Μαρία

Θέμα: «Επίδομα Παραμεθορίου»
          Κύριε Υπουργέ, 
          Κύρια Διοικήτρια.
Όπως θα γνωρίζετε, κατατέθηκε στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το ν/σ για τη «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ»

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς κανέναν λόγο κατεπείγοντος και χωρίς καμιά διαβούλευση, επέρχονται αλλαγές στους κουτσουρεμένους μισθούς. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή χωρίς δυνατότητα παρέμβασης επί της ουσίας πριν την ψήφιση.


Διαβάζοντάς το λοιπόν και εμείς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εντοπίσαμε ήδη περικοπή του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών σε αρκετές από αυτές. Και δεν κατανοούμε τον τρόπο που έγινε η επιλογή, δεν κατανοούμε πχ γιατί εξαιρείται από τις παραμεθόριες περιοχές ο νομός Σερρών, όπου για παράδειγμα το ΚΠΑ2 Σιδηροκάστρου απέχει 18 χιλιόμετρα από τα Βουλγαρία!!! 

Επειδή  ο ΟΑΕΔ έχει υπηρεσίες που εμπίπτουν στο σχετικό ν/σ  και περικόπτεται το σχετικό επίδομα, ένα επίδομα αναγκαίο για τους συναδέλφους ακρίτες, σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα, προκειμένου να αρθεί η αδικία που με το σχετικό ν/σ προκύπτει, στερούμενη κάθε λογικού ειρμού.  Άλλως εξηγείστε μας γιατί εξαιρείται ο νομός Σερρών από το επίδομα παραμεθόριων περιοχών. 

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε  στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για το επίμαχο ν/σ συγκεκριμένα στις στάσεις εργασίας που είναι προγραμματισμένες στους νομούς Σερρών, Πέλλας, Κιλκίς και Δράμας και επιφυλασσόμεθα για αντιδράσεις μας σε όποια "μαργαριτάρια" αλιεύσουμε ακόμα! 

1 σχόλιο: