oaednews

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η Ένωση Κεντρικής Ελλάδος για την Αξιοποίηση του υλικού των καταργηθέντων Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (Κ.Ε.ΝΕ)

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501                                              Αριθμ Πρωτ.  34 . 14-12-2015
Email:ypal.oaed.k.elladas@gmail.com
                                                         Προς   την Διοικήτρια ΟΑΕΔ
                                                                      κ. Καραμεσίνη Μαρία
                                                                   
                                                               Κοιν: 1) Περ/κή Δ/νση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
                                                                        2)Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ                                                                         
                                              
Θέμα: ΄΄Αξιοποίηση του υλικού των καταργηθέντων Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (Κ.Ε.ΝΕ)΄΄

          Κυρία Διοικήτρια,

           Έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλές από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και των υπαγόμενων σ’αυτή  Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (ΚΕΝΕ) αλλά και την μεταφορά του υλικού αυτών των Οργανισμών που ακολούθησε στον ΟΑΕΔ, να λιμνάζουν στην κυριολεξία από το 2012 αποθηκευμένα, καταγεγραμμένα, αλλά δυστυχώς αναξιοποίητα κάποιες χιλιάδες βιβλίων.

Η Ένωσή μας επιθυμεί το αυτονόητο, δηλαδή την αξιοποίηση σε πρώτη φάση μέρους αυτού του υλικού. Στην πρόθεσή μας είναι η δημιουργία  βιβλιοθηκών, στις Υπηρεσίες που μπορούν να τις υποστηρίξουν.
Η Ένωσή μας, προτίθεται μέσα από τις περιορισμένες δυνατότητες που διαθέτει, να καταγράψει, οργανώσει και ψηφιοποιήσει όλο αυτό το υλικό, με συγκεκριμένο σχέδιο και πάντα σε συνεννόηση με τις Υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο στους συναδέλφους, και όχι μόνο, οι οποίοι μέσα από δανειστικές βιβλιοθήκες που θα δημιουργηθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τα αποθηκευμένα αυτή τη στιγμή βιβλία.
Ο Οργανισμός βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, παλαιά επιτυχημένα αντικείμενα, όπως ειδικά οι ατομικές και ομαδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες τεχνικών αναζήτησης και επαγγελματικού προσανατολισμού, υπάρχει η πρόθεση να επανέλθουν. Αντικείμενα του Οργανισμού με ιδιαίτερη αξία που τονίζουν τον ρόλο του ΟΑΕΔ και ασχολούνται με την ενδυνάμωση του ανέργου και την υποβοήθησή του στην αναζήτηση εργασίας.
Σ’αυτό το πλαίσιο λοιπόν θέλουμε οι χώροι συγκέντρωσης των βιβλίων  να αποτελέσουν  εργαλεία  και σημεία αναζήτησης επιπλέον πληροφοριών για τους ανέργους, που εντάσσονται ή όχι σε ομάδες, να αποτελούν το στίγμα της διεύρυνσης και μετάλλαξης του πλαίσιου λειτουργίας μιας απλής καθημερινής γραφειοκρατικής Δημόσιας Υπηρεσίας.
Τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης να έχουν ένα επιπλέον σημείο το οποίο θα είναι ένα εργαστήρι τριβής, προβληματισμού και αναζήτησης λύσεων, ώστε να υπάρχει μια  όσο το δυνατό ποιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας αλλά επίσης και της επιχειρηματικότητας από τις Υπηρεσίες.
Θέλουμε ανοιχτές Υπηρεσίες με επιπλέον εργαλεία. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν χώροι μέσα στις Υπηρεσίες, οι οποίοι να αποτελούν σημεία αναφοράς για τις ευρύτερες τοπικές κοινωνίες, όπου άνεργοι και πολίτες θα μπορούν να πληροφορούνται και να αναζητούν λύσεις για θέματα που τους ενδιαφέρουν.
Πιστεύουμε στη λειτουργία ανοικτών Υπηρεσιών. Υπηρεσίες οι οποίες με την λιγότερη γραφειοκρατία θα ασχολούνται με τον άνεργο και τα προβλήματά του.
Επιθυμούμε έναν Οργανισμό αρωγό στον πολίτη, σύμμαχο στην δύσκολή του καθημερινότητα.
  Γι’αυτό, ζητάμε από την Διοίκηση του Οργανισμού την έγκρισή της σε πρώτη φάση αυτού του σχεδίου και εμείς δεσμευόμαστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο διαχείρισης της πρότασής μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                 Μακρή Κλεονίκη
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου